Tijd voor een nieuwe mobiel!

Tijd voor een nieuwe mobiel!

Voor de echte diehard fan die mijn blog al vanaf het begin bekijkt, die weet dat ik qua technologie zoals mobiele telefoons altijd achter loop. Vrienden om mij heen willen vaak direct het nieuwste van het nieuwste en ik ben een beetje de ouderwetse die liever bij het vertrouwde blijft en dus vaak achter blijft. Maar nu is voor mij ook het moment aangebroken om opzoek te gaan naar een nieuwe mobiel!

Er zit namelijk niks anders op, ik moet en nieuwe iPhone kopen. Ik heb zelf de iPhone 6 en ondanks dat hij er nog tip top in orde uitziet en eigenlijk nog jaren mee zou kunnen gaan, is hij helaas qua software niet meer up to date te krijgen waardoor ik belangrijke apps niet meer kan gebruiken.


Bron Unsplash @internethillary

En dan is het tijd om je in de wereld te storten van alle nieuwe telefoon en dat is gewoon helemaal niet mijn ding. Ik word niet warm van de nieuwste iPhone en vind het dan ook eerder zonde van het geld dan dat ik er gelukkig van word. Wel weet ik natuurlijk dat ik wel een beetje met de tijd moet mee gaan, anders zit ik straks weer met hetzelfde probleem en dat willen we niet. Zelf heb ik wel de keuze gemaakt dat ik weer voor een iPhone ga. Natuurlijk zijn er zat andere merken die goed werken, stuk betaalbaarder zijn, maar omdat ik veel met Apple producten werk vind ik het wel zo fijn dat alles makkelijk gesynchroniseerd is. Dat maakt de zoektocht al wel weer makkelijker!

Door de bomen het bos niet meer zien!

Omdat ik niet over een jaar weer wil zitten dat mijn toestel niet meer up to date is, wil ik er wel voor kiezen om een toestel te nemen die vrij nieuw zijn zodat ik de komende jaren weer vooruit kan. Het is dan wel even door een jungle van alle versies want Apple heeft er namelijk een hoop. In september zijn er nieuwe toestellen gelanceerd die ook echt de paradepaardjes van Apple zijn. Dan heb ik het over de iPhone 13 mini, de Iphone 13, de Iphone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Klinkt allemaal heel leuk, maar voor een leek als mij is echt echt door de bomen het bos niet meer zien. Wat is het verschil? Wat is de beste keuze? En welke past het beste bij mij? Wat ik vooral erg handig vind is dat je bij T-Mobile de verschillende types kunt vergelijken en in een overzicht alle specificaties per toestel kunt zien. Dat maakt het weer een stuk gemakkelijker. Ook bij de consumentenbond kun je terecht voor informatie over de verschillende iPhone telefoons. Je ziet in dan in een handig overzicht welke types het best beoordeeld zijn en welke het best uit de test komen. Dit geldt trouwens niet alleen voor iPhone maar ook andere telefoon merken. Dus ben je net als ik ook totaal niet thuis in dit wereldje, dan ga je heel veel informatie halen uit dit soort handige vergelijkingswebsites.


Bron Unsplash @Wesley Tingey

Wat vind ik belangrijk?

Een van de punten die ik belangrijk vind als ik een nieuwe mobiel ga kopen is toch wel dat de camera die erop zit goed werkt. Ik vind foto’s maken namelijk ontzettend leuk en omdat je je mobiel vrijwel overal mee naartoe sleurt is het ook altijd fijn als je mooie foto’s ermee kan maken. Nu moet ik zeggen dat ik nog best tevreden ben met de foto’s die mijn iPhone 6 maakt, zolang ik ze manier niet vergelijk met de kwaliteit van de nieuwste telefoons.

Tegenwoordig worden alle smartphones uitgerust met ontzettend goede camera’s omdat het voor vele een grote eis is, bijvoorbeeld voor het maken van social media content of TikTok video’s. Ik denk dan ook dat dat je met iedere telefoon aankoop in deze tijd zeker en goede camera erbij krijgt en dat er een aantal merken zijn die er extra tussen uitspringen.

Nog een punt dat ik ontzettend belangrijk vind is dat het toestel snel werk. Zodra iets te lang moet nadenken of moet laden dan krijg ik altijd een beetje onrust. Ook wanneer je telefoon vol zit met apps, foto’s en wat dan ook vind ik het prettig dat je niet moet wachten tot is is geopend. Bij mijn iPhone 6 heb ik zelf daar nooit problemen mee gehad tot alle apps groter en groter werden en ik de helft eraf moest gooien omdat het niet meer prettig ging werken. Voor mij dus als extra puntje dat er genoeg geheugen op moet zitten!

Het oog wil ook wat!

En als laatste punt maar niet geheel onbelangrijk voor mij. Ik hoef niet het nieuwste van het nieuwste, toch vind ik het leuk als iets er mooi uitziet. Nu zijn alle mobiele telefoons tegenwoordig een en al moderne technologie waar je niks op hebt aan te merken en zien ze er clean en strak uit. Maar aangezien ik telefoonhoesjes ontwerp en zelf daarin een webshop heb genaamd Msthave.nl, vind ik het ook leuk dat ik mijn eigen telefoonhoesjes kan gebruiken en op dit moment verkoop ik alleen nog maar tot iPhone 12. Ik denk dat ook dat mijn keuze gaat vallen rond iPhone 12. Niet het nieuwste van het nieuwste, maar ook niet het gene wat volgend jaar weer achterloopt! Met deze puntjes kom ik denk ik wel door de jungle van mobiele telefoons en ga ik een nieuwe iPhone kopen!


Bron Unsplash @Maddi Bazzocco

Wat voor telefoon heb jij?
Wil jij graag de nieuwste telefoons?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram