De laatste jaren wordt er steeds meer bezuinigd op de zorg. Dit kan grote gevolgen hebben voor als je ziek wordt, maar ook als je bijvoorbeeld een beperking hebt waardoor je soms wat extra hulp nodig hebt.
Veel mensen die moeten leven met een beperking zijn vooral bang dat ze op een gegeven moment niet meer in hun eigen huis kunnen blijven wonen. Gelukkig zijn er tegenwoordig erg veel mogelijkheden om je woning aan te passen zodat je, ook met een beperking, zolang mogelijk kan blijven genieten van je eigen vertrouwde omgeving.
Een traplift voor iedere woning
Trappen zijn vaak de grootste uitdaging voor mensen die thuis willen blijven wonen met een beperking. Daarnaast zijn trappen een groot veiligheidsrisico, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Vooral ouderen belanden in een verzorgingstehuis na een val van de trap. Door een traplift te installeren wordt dit risico geminimaliseerd. Het investeren in een personenlift is dus verstandig voor zowel mensen met een beperking als ouderen die lang willen blijven genieten van hun eigen woning. Wie op zoek is naar de optimale prijs-kwaliteit verhouding kan het beste een personenlift van Triwa kopen. Triwa heeft jarenlange ervaring in het installeren van rolstoel- en personenliften en hebben oplossingen voor vrijwel elke woning. Via de website van Triwa kan je bovendien simpel en snel een vrijblijvende offerte aanvragen.
Technologie
Daarnaast zijn er tegenwoordig erg veel technische snufjes die het leven met een beperking stukken makkelijker maken. Denk aan sensoren die ervoor zorgen dat deuren automatisch open gaan, verlichting die reageert op stemgeluid en gordijnen die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Wie zich verdiept in de mogelijkheden zal erachter komen dat er erg veel oplossingen zijn die van pas kunnen komen bij het zelfstandig blijven wonen met een beperking.
Levensloopbestendig
Niet alleen ouderen en mensen met een lichamelijke beperking investeren in het aanpassen van hun woning. Door de krapte op de huizenmarkt investeren steeds meer mensen namelijk in het levensloopbestendig maken van hun woning. Zelfs als er nog geen lichamelijke problemen zijn maken ze hun woning bijvoorbeeld alvast rolstoelvriendelijk door drempels en oneffenheden uit de woning te verwijderen. Op deze manier ontstaan er geen acute problemen op het moment dat er echt lichamelijke gebreken ontstaan.
Wat mooi en goed dat je hierover een artikel hebt geschreven!