Superfoods van het Kruidvat!

Superfoods van het Kruidvat!

superfoodsSuperfoods zijn al een tijdje helemaal hot en als ik heel eerlijk ben, heb ik er echt niks mee. Een superfood is voor mij gewoon een bord met verse groente en fruit en die ‘speciale’ extra’s vind ik zelf gewoon een hype.

Toch ben ik niet de beroerdste om mij er is in te verdiepen, ik ontving namelijk tijdens het Kruidvat event namelijk een zak met Chiazaad en Goij Bessen, oftewel superfoods. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

Chaizaad

Chiazaad is rijk aan Omega-3 vetzuren en meervoudig onverzadigd vetzuren. Chaizaad is bovendien een bron van eiwitten en vezels. Daardoor is het een prima toevoeging vooraan je ontbijtgranen, brood, notenmix of een salade. Het is al ontzettend oud, chaizaad werd namelijk al z’n 4000 jaar geleden gebruikt door de Azteken. Gebruik maximaal 15g chaizaad per dag.

superfood2 De zaadjes zijn bruin, grijs, zwart, wit gespikkeld en ovaal van vorm. Ik heb even geproefd, maar er zit echt totaal geen smaak aan. Het is dus echt een extra iets om aan je maaltijd toe te voegen.

superfood3  superfoods4Goij Bessen

Goij bessen komen oorspronkelijk uit Azië, uit Mongolië, China en Tibet om precies te zijn. Daar worden de bessen na het plukken gewassen en gedroogd.
De Chinezen gebruiken de bessen zelfs om thee van te maken door ze over te gieten met gekookt water. Maar je kan er meer mee, je kunt de bessen toevoegen aan je brood, ontbijtgranen, vruchtensap of een salade.

superfoods5Mijn zus vertelde dat het ontzettend lekker is om het te gebruiken in een smoothie. De geur die er ieder geval af komt spreekt mij wel aan en ik ga is kijken of het lekker is om er een kopje thee mee te maken.

superfoods6

superfoods7

Het is natuurlijk ideaal dat het sinds kort verkrijgbaar is bij het Kruidvat. Zo kun je een stuk voordeliger superfoods halen als je er zelf gebruik van maakt of wanneer je het een keertje wilt proberen, je hoeft namelijk nu niet naar een speciaalzaak ervoor.  Ik ben nog niet helemaal overtuigd, ik heb namelijk gemengde gevoelens erover maar ik ga zeker kijken of ik het is kan toevoegen aan mijn ontbijt, aan een salade of zelfs een kopje thee.

De goji bessen – €3,99 voor 150g
De
chiazaad – €4,99 voor 250g

Naast de chaizaad en de goij bessen kun je bij het Kruidvat ook terecht voor: Tarwe gras, Hennep zaad, Kokos vezels en lijnzaad olie.

Heb jij ervaring met ‘superfoods’?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram