Stappenplan voor de zoektocht naar jouw droomjurk!

Stappenplan voor de zoektocht naar jouw droomjurk!

Naast mijn werk voor de website, werk ik ook een aantal uren per week bij de Hunkemöller en daar komt het onderwerp ’trouwen’ vaak aanbod. Ik help vaak klanten die nog even last minuut op zoek zijn naar een mooie kimono of een setje lingerie. Tijdens het helpen komen de verhalen omtrent de weg naar de perfecte dag vaak aanbod en dat is altijd weer bijzonder om te horen.

Zelf ben ik nog niet getrouwd maar alles omtrent een bruiloft heeft altijd mijn aandacht getrokken omdat ik het prachtig vind hoeveel oog voor detail deze dag met zich mee brengt. De prachtige styling, de meest betoverende jurken en aankleding van tafels. Heerlijk om naar te kijken!


Nu is mijn doelgroep op de blog vrij gevarieerd en ik weet zeker dat er ook lezers komen die misschien wel binnenkort gaan trouwen. Of misschien ben je net als ik dol op alles omtrent een bruiloft en is alle informatie welkom. Ik dit artikel heb ik een stappenplan gemaakt over de zoektocht naar jouw droomjurk. Of je nu gaat voor een moderne trouwjurk, romantiek of veel details. Dit zijn de stappen die je helpen naar je keuze!

Je hebt ‘Ja’ gezegd! Let’s Go!

Het is zover, jullie gaat trouwen en de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk kan gaan beginnen. Iets wat ik veel tegenkom op internet is dat het verstandig is om gelijk opzoek te gaan. Het kan nog wel een jaar of langer duren voor jullie daadwerkelijk het feest hebben, je wilt niet voor verrassingen komen te staan en zonder de jurk kun je ook een hoop andere belangrijke dingen niet regelen, denk bijvoorbeeld aan je make-up, de accessoires en natuurlijk het pak van de liefde van je leven. Plan dan ook zo snel mogelijk een dag in!

Je moet er ook rekening mee houden dat vaak jurken besteld moeten worden en natuurlijk ook helemaal op maak moet worden gemaakt. Dit kost vaak tijd en je wilt niet in de stress komen dat het op het laatst niet helemaal naar wens is. Begin dus zo snel mogelijk met deze heerlijke zoektocht!

Bron Pexels – Leeloo Thefirst

De stijl die bij je past!

Er zijn ontzettend veel prachtige bruidsmodewinkels en ook op internet kun je een vinden. Het is dan ook handig om vooraf een soort van inspiratiebord te maken met stijlen en trends die je het meest aanspreekt. Net las kleding is het belangrijk om eerst je stijl te bepalen en natuurlijk het silhouet van de jurk. Er zijn ontzettend veel soorten en het gaat om jouw bijzondere dag en daarom moet jij je op en top bruid voelen in de jurk.

Onderzoek vooraf maakt keuze van welk soort winkel het meest bij je past wat makkelijker. Wil je eerst een beetje zelf kijken wat er in de collecties zit, snuffel dan lekker online en kijk wat je het meest aanspreekt. Sla de jurken desnoods op om mee te nemen naar je bezoek in de winkel en laat je betoveren!


Bepaal je prijsklasse

Niet geheel onbelangrijk, bepaal je prijsklasse. Een trouwjurk kan namelijk een flink prijskaartje hebben en daar moet je natuurlijk rekening mee houden. Vooraf is het bepalen van een prijsklasse dan ook heel verstandig zodat je niet het risico loopt verliefd te worden op de jurk die je uiteindelijk niet kunt betalen.


Bron pexels – Dmitry Zvolskiy

De afspraak in de winkel

Naast de trouwjurk zelf is ook de zoektocht naar de jurk een moment om niet te vergeten en die dag wil je het liefst ook delen met mensen die je graag om je heen hebt. Voor de Afspraak wanneer je jurken gaat passen is het fijn iemand bij je te hebben maar hou er wel rekening mee dat je niet teveel mensen meeneemt. Want hoe meer mensen hoe meer meningen en da maakt uiteindelijk de keuze misschien weer lastiger. Neem iemand mee die jou ook begrijpt en het beste met je voorheeft!


De uiteindelijke keuze van je trouwjurk

Een trouwjurk kies je met je hart en niet met je verstand. Je zult namelijk ook zien dat alle plaatjes die je bent tegengekomen maar plaatjes zijn en dat je de jurk pas echt kunt beoordelen als je hemt aanhebt. Het gevoel van de toffe, de kleuren en de hele fitting maken je keuze makkelijker. Laat je inspireren en adviseren. Wanneer je de jurk aanhebt zul je gelijk voelen of dit hem is!

Bron Pexels – Terje Sollie

Ben jij getrouwd?
Wil jij graag trouwen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram