Mijn snelle & favoriete ontbijt smoothie!

Mijn snelle & favoriete ontbijt smoothie!

Afwisseling in het ontbijt vind ik belangrijk. Ik ben dol op ontbijtjes en probeer er dan ook altijd een soort van ‘feestje’ van te maken. Helaas heb ik voor het werken niet de meeste tijd om gezellig de tafel te dekken maar dat maak ik in het weekend uitgebreid goed. Om snel de deur uit te gaan met toch een lekker ontbijtje maak ik een lekkere en goed vullende smoothie. Benieuwd? Kijk mee!


Ik maak mijn smoothie het liefst met blauwe bessen maar je kunt natuurlijk elk soort fruit kiezen zoals aardbeien. Bij de groentewinkel kwam ik heerlijke aardbeien tegen dus voor dit artikel gebruik ik nu aardbeitjes. Maar je kunt natuurlijk elk soort fruit kiezen die je lekker vind! Met smoothies kun je eindeloos variëren.

Wat heb je nodig:

 • Handje blauwe bessen of aardbeien
 • 1 banaan
 • Magere yoghurt
 • 2 eetlepels havermout (sommige havervlokken kan je het beste eerst even laten weken)

Ik maak mijn smoothie altijd in een mix beker en pureer met de staafmixer. Dit doe ik omdat mijn vriend s’ochtends altijd een smoothie maakt met de blender en ik geen zin heb om die daarna af te wassen. Dus ik pak gewoon een mix beker en de staafmixer!

Aan de slag:

Om af te meten pak ik altijd de beker waaruit ik ga drinken zodat ik precies kan afmeten. Deze vul ik altijd een stukje onder de rand met yoghurt en giet ik in de mix beker. Aardbeien en wassen het het kroontje eraf en bij de yoghurt toevoegen. Dan nog een banaan erbij en 2 eetlepels havermout. Mixen maar!

Yoghurt is lekker fris en zuur en door de toevoeging van een banaan en wat rood fruit wordt de smoothie toch wat zoeter. Door de toevoeging van de havermout is het zeker een lekker en goed ontbijtje om mee te beginnen!

Eetsmakkelijk!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

9 Reacties

 1. 31 augustus 2017 / 00:33

  Dit maak ik ook wel eens, moet ik weer eens doen ook! Zo lekker!

 2. 30 augustus 2017 / 09:29

  Hmm klinkt erg lekker! Ik ontbijt altijd met een smoothie van sojamelk, vanillepoeder en dan verschilt het in aardbeien/frambozen/zomerfruit of granaatappelpitjes.

  • 30 augustus 2017 / 09:43

   Oh vanillepoeder moet ik een keertje proberen. Ben namelijk dol op vanille 😀

 3. 30 augustus 2017 / 08:35

  Het ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op aardbeien en havermout.

 4. 30 augustus 2017 / 08:29

  Jam! Wij hebben pas een nieuwe blender die het super goed doet dus ben heel veel aan het uitproberen nu! Havermout door mijn smoothie heb ik nog niet geprobeerd, maar deze smoothie ga ik morgenvroeg gelijk uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram