Slapen met een verzwaringsdeken!

Slapen met een verzwaringsdeken!

De afgelopen weken heb ik voor het eerst kennis gemaakt met een verzwaringsdeken. Een goede nachtrust is natuurlijk ontzettend belangrijk en ik sta altijd open voor nieuwe dingen om mijn nachtrust nog te verbeteren.

Ik hoorde de laatste tijd steeds vaker mensen praten over een verzwaringsdeken dat ik er zelf ook aardig nieuwsgierig naar werd. Nu heb ik er een in huis gehaald en hem uitgebreid getest. Benieuwd hoe dat mij is ervaren? Kijk snel verder!


Een verzwaringsdeken is zoals de naam al zegt, een deken die wat meer weegt. Het is volgens velen dé manier om sneller in slaap te komen, stress te verminderen en ook dieper te slapen. Klinkt als muziek in de oren en daarom zeker de moeite waard om zelf te ervaren.

Ik heb zelf de tweepersoons verzwaringsdeken van Nevali en deze is volgens Slaapwijsheid goed beoordeeld. Omdat ik zelf een aardig groot bed heb, was deze perfect voor mij omdat dit echt een XL zwaartedeken is. Ontzettend lastig om op te maken op je bed maar als die eenmaal ligt dan kan je heerlijk in je cocon kruipen, want dat is het hoe ik het noem.

Het was de eerste keer vooral erg lachen toen ik er voor het eerst onder ging liggen. Het voelde namelijk zo onwennig en ik vergeleek het met alsof je ingegraven werd op het strand. Aangeraden wordt om niet direct de hele nacht eronder te liggen maar om het op te bouwen zodat je lichaam er ook aan kan wennen.

Zo gezegd zo gedaan en de eerste avond heb ik hem er naar een tijdje afgehaald. Ik merkte vooral in mijn benen dat er behoorlijk wat gewicht op had gelegen. Waar ik zelf vooral bang voor was, was dat het te benauwd zou worden onder de deken, maar dat is bij deze deken van Nevali zeker niet het geval. Doordat er glazen parels in de vulling zitten, is de deken warmtegeleidend en dat maakt de deken zelfs geschikt voor elk seizoen. Nu denk je vast, ”hé wat, glazen parels?” Je merkt hier niets van als je de deken op hebt, geen geluid en geen gevoel!


Bron Pexels – Vincent Rivaud

Nu ben ik een paar weken verder en ik en mijn lichaam zijn helemaal gewend aan de deken. Ik vind het zelf een heerlijk gevoel om in een soort van cocon te kruipen en door de zwarte doe je dat ook echt. Ik val uit mezelf altijd al redelijk snel in slaap en ook met de deken gebeurt dat. Ik merkte in de eerste weken nog vooral een soort van lichte spierpijn in mijn benen maar dat is nu ook helemaal gewend.

Mijn idee erachter is dat je veel rustiger en dieper slaapt omdat je totaal niet onrustig gaat bewegen en daardoor veel ontspannende bent in je slaap. Nu ben ik wel erg stressgevoelig en wanneer ik een aantal drukke dagen achter elkaar heb kan ik een goede uitgeruste nachtrust maar al te goed gebruiken. En om direct zo lekker in je cocon te gaan voelt het al ontspannen en dat merk ik zeker terug de volgende ochtend.


Ik ben zelf heel enthousiast over de deken en al helemaal nu met die donkere dagen is het echt een feestje om lekker onder te kruipen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken aan de deken is vooral het opmaken ervan. Het gewicht van de deken is namelijk 13 kg en 200 x 200 cm. Het lijkt even zo gepiept maar het is echt een work-out om hem in de ochtend weer netjes op bed te krijgen… Maar als dat het enige nadeel is, dan teken ik ervoor!

Bron Pexels – Lum3n

Heb jij ervaring met een verzwaringsdeken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram