Sfeer in huis met een Crosley platenspeler!

Sfeer in huis met een Crosley platenspeler!

Als ik s’avonds thuis kom van mijn werk of lekker overdag in het weekend, vind ik het heel fijn om een muziek op de achtergrond te hebben. Normaal doe ik dit alleen als ik onderweg ben op de fiets via mijn iPod. Maar er gaat niks boven een sfeervol muziekje op de achtergrond in huis onder het genot van een kop thee, onder het koken, het bloggen of schoonmaken.

Nu ben ik best wel een lastig persoon als het gaat om technische gadgets zoals een muziek installatie. Het is al snel te lomp,  te stoer, teveel aanwezig en niet schattig genoeg zodat het klikt met de rest van mijn inrichting. Na wat rondsnuffelen kwam ik al snel bij een perfect item die zowel hip, modern als schattig is. Benieuwd? Ik laat hem je graag zien!

crosley2

Sinds een tijdje heb ik namelijk een hele fijne manier om gezelligheid in huis te halen doormiddel van de Crosley platenspelers. Dit zijn ouderwetse Retro platenspelers die je misschien wel kent van je ouders van vroeger, maar dan is een hip en modern jasje gestoken zodat het helemaal past bij nu.

crosley9

De variant die ik heb is de Crosley Cruiser Deluxe Platenspeler Turquoise, dit is op dit moment een echte eye-catcher in huis omdat ik mijn inrichting heel neutraal heb met veel wit tinten. De turquoise kleur knalt er dan ook echt goed uit. Het is een platenspeler in een koffertje, heel schattig en ook nog is handig. Wil je hem een keer meenemen, dan kan dat gemakkelijk!

De platenspeler is gemaakt om 33, 45, 78 RPM platen af te spelen, ik dook dan ook gelijk even tussen de platen van mijn ouders die er heel veel hebben om wat leuke muziekjes mee te nemen. Een platenspeler brengt gezelligheid in huis omdat het zo lekker romantisch en warm klinkt. Het gekraak tussen de nummers door maakt het helemaal af.

crosley3

Maar dit toffe apparaat heeft meer en is zoals ik al zei is die in een modern jasje gestoken. Je kan namelijk naast ouderwetse vinyl platen ook muziek kunt streamen vanaf je telefoon. Zo kun je ook muziek die je niet op plaat hebt gewoon afspelen vanaf de platenspeler. Hoe tof is dat? Het gaat heel gemakkelijk door je telefoon te koppelen met de Crosley Cruiser via Bluetooth. Vervolgens open je bijvoorbeeld Youtube en streamen maar. Verder is het mogelijk om je koptelefoon aan te sluiten en met de ‘Pitch Controle’ de snelheid aan te passen. Dit is trouwens heel grappig voor feestjes als je de DJ wil spelen! crosley6

crosley4

De platenspeler heeft een perfect plekje in huis gekregen en naast de sfeer die je krijgt doormiddel van de ‘warme’ muziek brengt ook het geheel sfeer met zich mee. De platenspeler staat namelijk op de Crosley Manchester Platenspeler Meubel. Dit meubel is geïnspireerd op de meubels uit de jaren 60, heel retro dus en is gemaakt voor de platenspelers. Je zet de speler bovenop en in het midden tussen de metalen houders kun je maar liefst tot 50 platen opbergen. Ik moest een beetje wennen aan de warme eikenhouten kleur maar in het geheel ziet het er zo leuk uit, en daarnaast vind ik het heel gezellig staan om platen te decoreren bij het kastje.

crosley8

Het eerste wat ik doe als ik nu thuis kom is gelijk lopen naar de platenspeler, muziek je aan, kaarsjes aansteken en in de chillmodus!

crosley collage

Ook opzoek naar een ‘gezellige’ manier om muziek in huis te halen? Neem dan zeker een kijkje tussen de Crosley Cruiser platenspelers van The Retro Family. Er zijn zo veel toffe kleurtjes verkrijgbaar en handige bijpassende Platenspeler meubels om net als bij mij een gezellig hoekje te creëren om zowel oude platen als hippe muziek te luisteren!

Luister jij ook graag muziek?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

12 Reacties

 1. Anoniem
  10 februari 2017 / 11:10

  Wauw super leuk zeg!! Staat heel gezellig huis <3

 2. 9 februari 2017 / 22:14

  Ahhh deze Crosley staat ook al zo lang op mijn verlanglijstje. Een echte eyecatcher in je huis!

 3. 8 februari 2017 / 18:11

  Wat een tof ding zeg! Ik vind het wel wat hebben hoor, maakt het net allemaal iets mooier en vintage af! Ik de kndat het met je telefoon kunnen streamen het ook wel laag drempeliger maakt als dat je ook nog als maar nieuwe platen moet gaan kopen, heel tof!

 4. 8 februari 2017 / 15:24

  Wat staat dat lichtblauwe kleurtje prachtig bij die eikenhouten standaard. Heel veel luisterplezier! 🙂

 5. 8 februari 2017 / 10:33

  Leuke platenspeler en prachtige foto’s heb je gemaakt! Het meubelstuk vind ik echt heel tof. Ik heb ook een Crosley gehad van de Urban Outfitters, alleen na 3 keer terugbrengen naar de winkel omdat een aantal platen het niet goed erop deden (heel erg kraken, storen en de plaat kapot maken) heb ik hem teruggebracht… erg jammer, want ik vond het echt een leuk ding!
  liefs

  • 8 februari 2017 / 13:57

   Oh jeetje wat stom zeg, dat is een echte tegenvaller 🙁 Het is inderdaad een erg tof zien maar als die niet werkt en zelf platen kapot maakt dan kan je hem beter wegdoen ja!

 6. 8 februari 2017 / 09:57

  Ah wat een geweldig ding! Ik heb hier nog zoveel platen liggen die ik in de jaren door heb verzameld, maar niet kan afspelen omdat ik geen platenspeler heb. Ik heb er ooit eentje tweedehands gekocht, maar die heeft het helaas begeven. Dit is echt een mooie en ook nog eens in een hele toffe kleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram