Sedumdak | NatureGreen

Sedumdak | NatureGreen

Een sedumdak voor iedereen

Een sedumdak: u heeft er misschien al eens over gehad of er eentje gezien. Maar wat is het nou eigenlijk? Een sedumdak, ook wel groen dak genoemd, is een vorm van dakbedekking waarmee u sedumplantjes op uw dak kunt laten groeien. Deze plantjes kunnen veel water opslaan, waardoor het dak een waterbergende capaciteit heeft. Dit zorgt voor minder kans op overlast door regen. Daarnaast trekt het dak vlinders en bijen aan, wat goed is voor de lokale biodiversiteit. Ook wordt de lucht gefilterd en de omgevingstemperatuur verlaagd. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen voor een sedumdak kiezen! Bij NatureGreen hebben we dan ook de missie om iedereen aan een sedumdak te helpen. Zo zorgen we samen voor een groener en duurzamer Nederland. 


Subsidiemogelijkheden

Gelukkig zijn we bij NatureGreen niet de enigen die de aanleg van groen daken wil stimuleren. Veel gemeenten, waterschappen en provincies zien ook de voordelen van de daken in en willen daar graag een steentje aan bij dragen. Dit doen ze bijvoorbeeld door subsidie beschikbaar te stellen. Inwoners kunnen aanspraak maken op deze subsidie wanneer ze een groen dak willen aanleggen en krijgen dan een deel van de kosten terug. Daardoor wordt een sedumdak natuurlijk nog aantrekkelijker! Soms moet u wel rekening houden met bepaalde voorwaarden, zoals een minimale dakoppervlakte of minimale waterbergende capaciteit. Om verassingen te voorkomen is het daarom belangrijk om vantevoren goed te checken wat op u van toepassing is. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op onze pagina over subsidie- en aanlegmogelijkheden.


Lichtgewicht sedummatten

Sedumdaken hebben dus een waterbergende capaciteit, wat betekent dat ze veel water vast kunnen houden. Dit betekent dat er minder water hoeft worden afgevoerd, wat zorgt voor minder belasting van het riool. Wanneer een sedumdak ‘verzadigd’ is, heeft het de maximale waterbergende capaciteit bereikt. Dit betekent echter ook dat het dak een stuk zwaarder is dan wanneer er geen water in zit! Omdat niet alle daken eenzelfde gewicht aan kunnen, verkopen we bij NatureGreen ook een lichtgewicht sedummat. Deze houdt wat minder water vast dan de standaard variant, maar weegt daardoor ook een stuk minder. Dat is ideaal voor daken met een lagere draagkracht!


Kies een sedumdak van NatureGreen!

Wilt u dus een sedumdak aanschaffen, dan is NatureGreen een uitstekende keus. Wij zijn een jonge en innovatieve groendakspecialist met een passie voor sedum, waardoor we niet alleen veel kennis in huis hebben maar er ook alles aan doen om te zorgen dat u tevreden bent. Aarzel dus niet en koop een sedumdak van NatureGreen!

Wilt u een sedumdak aanschaffen?  ✓ NatureGreen is dé groendakleverancier! ✓ Bekijk gauw de website!


Bron Unsplash – @jeffcooperdesign
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram