Schoonmaak klusjes om deze zomer aan te pakken!

Schoonmaak klusjes om deze zomer aan te pakken!

Alweer een tijdje geleden schreef ik een artikel met 7 tips voor de perfecte voorjaarsschoonmaak. Dit artikel werd goed door jullie ontvangen en daarom is het tijd voor een update, namelijk klusjes om deze zomer aan te pakken!

De zomer staat natuurlijk in het teken van ultiem genieten, ontspannen en alleen maar leuke dingen doen, toch is het ook een mooi moment om dit klusjes is aan te pakken waar je normaal geen tijd voor hebt!


1. Pak hier je gratis To Do list!

Het maken van lijstjes werkt ontzettend motiverend want hoe fijn is het om langzamerhand al die puntjes te kunnen doorstrepen. Begin daarom met het maken van een lijstjes om alles klusjes te noteren.!

Download To Do list

2. Ramen lappen

Ramen lappen vind ik een van de minste klusjes om te doen. Ik heb niet zoveel armspieren dus voor ik het weet heb ik alweer een lamme arm te pakken. Daarom heb ik met ramen lappen ontzettend last van uitstelgedrag en zodra het mij eindelijk gelukt is om het onder handen te nemen ben ik ontzettend blij. Je ziet namelijk vaak ontzettend veel verschil. Pak die emmer er maar bij en klim de ladder op.

Tips voor ramen lappen:

  • Gebruik alleen warm water en geen schoonmaakmiddel. Teveel aan schoonmaakmiddel zorgt namelijk voor strepen.
  • Zie je toch een streep? Veeg met krantenpapier eroverheen.
  • Voeg een halve uit toe aan je waswater om strepen helemaal geen kans mee te geven.
  • Trek de buitenramen altijd van beneden naar boven droog en de binnenkant ramen van links naar rechts.

3. Tijd voor de gordijnen

Gordijnen in de was doen kost even wat tijd maar ik vind het altijd heerlijk als ze gedaan zijn. Ik voeg er altijd een heerlijke wasverzachter aan toe en de geuren die zich vervolgens door het huis verspreid is heerlijk. Let er wel op dat je niet alle gordijnen zomaar kunt wassen. Soms is het handig om ze langs de stomerij te brengen.

Ik was mijn gordijnen altijd in een kussenhoes die ik goed kan afsluiten. De gordijnhaakjes blijven eraan en kunnen op deze manier niet in de wasmachine terecht komen mocht er een los schieten. Ik kies altijd voor een kort programma en hang ze daarna nog vochtig op om te drogen.

Als je plisségodijnen hebt is het iets lastiger om schoon te maken maar ook zeker nodig want ze worden natuurlijk ook vies en stoffig. Het stof van de plisses verwijder je gemakkelijk met een plumeau of stofdoek. Mocht je toch lichte vlekken hebben dan kan je voorzichtig met een lauwwarm sopje en vochtige dok over de plissés gaan. Hou er wel rekening mee dat niet alle plissés nat mogen worden, het je plissés met aluminium dan kan je dat al niet doen.

4. Ook de pizza wil graag in een schone ruimte

Het is zo makkelijk, je schuift de oven open, pizza erin en ping! Het is weer klaar. Maar ik weet niet hoe het bij jullie zit, als ik een verse pizza erin zet valt vaak de helft van mijn beleg er al af en creëert zich langzaam een bijzondere pizza op de bodem van de oven. Ook niet het leukste klusje maar wel zo ontzettend fijn om het is aan te pakken. Het schoonmaken van de oven of de magnetron.

Tips voor het schoonmaken van de oven/magnetron:

  • Haal citroenen in huis, dit is het wondermiddel voor de oven!
  • Begin natuurlijk met het opzuigen van de kruimels en restjes uit de oven met de stofzuiger.
  • Verwarm de oven op 200 graden en leg plakjes citroen gedurende 10 minuten in de oven op een ovenvast schaaltje. Door de warmte verdampt het citroensap en dit zorgt ervoor dat het bruine vet makkelijk te verwijderen is. Met een doekje en spons kan je dan de wanden goed afnemen.
Bron afbeelding @laurenmancke

5. Hoeveel van die boodschappen tassen heb ik nu eigenlijk?

Gelukkig krijg je tegenwoordig geen plastic tasjes meer als je boodschappen doet maar ipv daarvan ben ik een ster in het opsparen van papier en van die herbruikbare shoppers. Ik gooi ze allemaal in een tas en vervolgens in de voorraadkast. Met als resultaat dat ik echt veel te veel van die boodschappentasjes heb.

Kijk goed wat je nog kunt gebruiken en gooi ze eventueel even door de wasmachine heen. Papieren tasjes kun je nog makkelijk gebruiken even door al je papierwerk te gaan en weg te gooien

6. Een duik in de voorraadkast

Je kent dat wel, er is weer een leuke 1+1 actie waarin je de mogelijkheid hebt om lekker in te slaan. Ik heb thuis een redelijk grote voorraadkast en eens in de zoveel tijd moet ik er echt een duik in nemen om te kijken wat er allemaal staat. Voor je het weet kom je blikjes tegen die eigenlijk allang over de datum zijn en zie je af en toe een ui weglopen.

7. Begin na de vakantie met een frisse start.

Of je nu weer begint met school aan je nieuwe opleiding of met werken. Een frisse start na de vakantie is altijd een goed idee. Ruim troepjes is als oude schoolspullen, kantoorartikelen, papieren, prulletjes en maak je werkplek thuis helemaal tip top in orde. Een opgeruimde werkplek creëert rust en is een goed begin van een frisse start.

Bron afbeelding @emmamatthews

Dit artikel is deels geschreven in samenwerking met Gordijnen.nl

Heb jij nog een klusje die perfect is voor in de zomervakantie?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram