Review – Body Butters

Review – Body Butters

Body Butters zijn heerlijk, ze zijn maken de huid zacht, ruiken ook nog is heerlijk en is natuurlijk een leuke toevoeging aan je dagelijkse verzorging. Ik gebruik dagelijks een body Butter omdat mijn huid snel droog aanvoelt, maar moet je nog ergens op letten als je een body butter kiest? en welke past nou het best bij jouw’n huid?

Body Butters heb je in vele soorten geuren , kleuren en ingrediënten. De meeste body butters die ik in mijn bezit heb komen van The Body Shop. Een heerlijke pot met zachte crème vol met natuurlijk ingrediënten en een onwijs lekkere geur.  De afgelopen keren dat ik een pot kocht keek ik niet naar de werking maar ging ik vooral af op mijn favoriete geuren…

Wat is een Body Butter?

Een body butter is een crème van boter die de huid een extra beetje vocht toebrengt. Helemaal tijdens de koude dagen is het een prima oplossing om een droge huid tegen te gaan maar ook om je huid te beschermen. Ook in de zomer hebben vele last van droge plekken, ook dan is een body butter fijn en lekker fris.

Hoe gebruik je het?

Een butter is geschikt voor je hele lichaam, denk er wel om dat een body butter iets meer tijd nodig heeft met intrekken, een body lotion trekt vrijwel direct in de huid maar een butter die al snel een dikkere structuur heeft, heeft net een minuutje langer nodig.

Verschillende Body Butters

Shea Boter is een van de meest gebruikte boters, deze boter zorgt er voor dat je huid 24 uur lang beschermt wordt en minder droog aanvoelt.  Shea boter is het meest geschikt voor de zeer droge huid en wordt vrijwel direct in de huid opgenomen. Hij verzorgd, verzacht en beschermt tegen vochtverlies.

Coconut & cacaoboter zijn ook twee bekende ingrediënten onder de body butters. Deze 2 zorgen er allebei goed voor dat je huid goed voorzien wort van vocht en maakt de huid zacht en glanzend.

Ook body butters met een fruitige geur zijn fijn voor je huid, deze hebben een heerlijke zoete fruit geur. Deze body butters zijn vrijwel geschikt voor alle normale huidtypes. Een body butter die je eigenlijk dagelijks kunt gebruiken.

Gebruik jij een body butter?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram