Recept luchtige pancakes!

Recept luchtige pancakes!

Wanneer ik s’ochtends wat meer tijd heb vind ik het heerlijk om pannenkoeken te bakken. Natuurlijk niet van die standaard gewone ‘ongezonde’. Nee, pannenkoeken van havermeel en amandelmelk belegd met fruit. Heerlijk!

Pannenkoeken vind ik heerlijk en ik ben blij dat je ook een ‘gezonde’ variant ervan kunt maken. Dit maakt ontbijten extra lekker. Toch hou ik er ook van om voor de normale versie te gaan en gebruik te maken van bloem en heel af en toe maken we dan deze heerlijke fluffy pancakes van Jamie Oliver. Omdat het recept zo leuk is en ook nog is ontzettend lekker, leek het mij leuk deze te delen!


Fluffy Pancakes

Wat heb je nodig: (voor 12 mini pancakes)

 • 2 eieren ( we gebruiken hiervan alleen het eiwit)
 • 280 ml melk
 • 230 g bloem
 • Klontje boter
 • Snufje zout
 • theelepeltje bakpoeder
 • 2 beslagkomen
 • Mixer
 • Bakpan
 • Beleg om de pannenkoeken mee te versieren

Aan de slag voor het maken van deze luchtige pancakes!

Voor het beslag heb je 2 kommen nodig. In de eerste kom ga je 2 eieren scheiden en bewaar je al het eiwit in de kom. Wanneer dit gelukt is, is het de bedoeling om het eitwit op te kloppen met een mixer tot het een stijf schuim is.

In de tweede beslag kom doe je de bloem, de melk en een snufje zout. Dit mix je goed samen. Als ook dit beslag klaar is pak je de kom met eiwit en schep je door het beslag heen. Niet te veel kloppen anders gaat al het lucht eruit!

Zet een pan op het vuur en laat deze met een klontje boter goed warm worden. Let wel op dat het vuur niet te hoog staat. Natuurlijk wil je snel genieten van de pannenkoeken, maar geef het bij het bakken toch even rustig de tijd.


Eetsmakkelijk!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

16 Reacties

 1. 8 februari 2019 / 16:59

  Ziet er heerlijk uit. Het is weer lang geleden dat ik pancakes heb gegeten.

 2. 30 oktober 2017 / 21:54

  Ziet er echt heel erg lekker uit! Ik maak ze zelf best wel vaak, maar eigenlijk dan altijd met het standaard pannenkoeken recept. Ik ga deze daarom zeker onthouden, want lijkt heel erg lekker en is een keer wat anders.

 3. 22 augustus 2017 / 14:24

  Die zien er erg lekker uit! Ik heb vorige week nog pannenkoeken gegeten.

 4. 21 augustus 2017 / 18:24

  Oh wauw deze zien er echt heerlijk uit. Ik kan elke dag wel pannenkoeken eten zo lekker.

 5. 21 augustus 2017 / 13:02

  Heerlijk! Ik was dit weekend ook van plan pancakes te bakken, maar het is er helaas niet van gekomen! Komend weekend maar weer een poging wagen met dit recept!

 6. 21 augustus 2017 / 08:16

  Ik hou zooooo veel van pannenkoeken! Dit moet ik een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram