Recept | Heerlijke verse herfstthee!

Recept | Heerlijke verse herfstthee!

Naast heerlijke cappuccino’s ben ik een grote theedrinker. Ik vind het heerlijk om met de herfst een grote pot thee in de keuken te hebben staan met verse thee erin. De geur die er alleen al afkomt brengt gezelligheid in huis.

Met het regenachtige weer leek het mij wel leuk om 1 van mijn favoriete verse thee recepten met jullie te delen. Deze thee is niet alleen super lekker, hij is ook nog heel gezond en makkelijk te maken. Kijk mee!


Wat heb je nodig voor deze heerlijke verse herfst thee!

 • Verse gemberwortel
 • 1 verse sinnassappel (ik gebruik perssinaasappels)
 • Kaneel stokjes
 • evt. honing
 • Heet water
 • Theepot

Kook een hoeveelheid water voor je pot thee. Snij vervolgens een paar stukjes van de gemberwortel af en doe deze in de pot. Gember is erg sterk qua smaak dus dit moet je even afstemmen op hoeveel jij lekker vind.

Voeg een kaneel stokje toe of gebruik kaneelpoeder. Als laatste voeg je 1 sinaasappel toe. Ik snij altijd wat plakjes voor in de pot (dat ziet er leuk uit) en pers het overgebleven sap in de theepot erbij.

Voeg het water erbij en laat de thee trekken! Voeg honing naar wens toe om het wat zoeter te maken!


Maak jij wel is verse thee?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

4 Reacties

 1. 14 oktober 2019 / 19:57

  Gember is altijd een goeie, heerlijk! en vooral goed tegen de griep

 2. 11 oktober 2019 / 14:49

  Heerlijk, verse thee! Deze ga ik zeker eens maken.

 3. 11 oktober 2019 / 14:02

  Wat lekker zeg, klinkt echt goed! Ga ik binnenkort eens proberen. Helpt misschien ook wel goed tegen mijn verkoudheid. Prachtige foto die laatste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram