Het duurt nog even maar eigenlijk is de hele maand oktober griezelmaand. Tijd voor een griezelige maar vooral hele lekkere Halloween recept die ik tegen kwam op Pinterest. Hij is super leuk en heel gemakkelijk te maken is. Hij is eigenlijk speciaal voor Halloween maar hij is ook gewoon heel leuk om te maken op bijvoorbeeld een herfstige dag!
Je hebt maar een paar dingen nodig en het kost niet teveel tijd en vaardigheid. Met maar een paar kleine dingen creëer jij een griezelige Mummy Chocolate Bar. Benieuwd hoe? Kijk mee!
HALLOWEEN RECEPT
Wat heb je nodig:
- Melk chocola 200 g
- Witte chocola 200 g
- Snoep oogjes (gekocht voor €0,50 bij Wibra)
- Bakpapier
- Langwerpig bakje/vorm
AAN DE SLAG MET DIT HALLOWEEN RECEPT
◆ Begin met het smelten van de melk chocolade. Dit kan je au bain marie doen maar ook in de magnetron. Bekleed het bakje waar je de chocoladereep in gaat maken met een stukje bakpapier.
◆ Wanneer de chocolade is gesmolten giet je deze in het bakje. Schud even alle belletjes eruit en plaats hem in de koelkast!
◆ Vervolgens smelt de je witte chocolade. Let er wel op dat je niet alle witte chocola gebruikt, je hebt nog voor het versieren nodig!
◆ Wanneer de melk chocolade hard is geworden is het tijd om een laagje van de witte chocola over de melk chocolade te gieten. Ook hierna plaats je hem eerst weer even in de koelkast om te laten afkoelen.
◆ Als de 2 lagen allebei hard zijn geworden pak je het overgebleven witte chocola en een vork. Plaats de vork in de chocola en drapeer vervolgens lijntjes over reep heen.
◆ Als laatste pak je de oogjes erbij en plaats je die op de nog vloeibare chocola zodat ze goed blijven zitten. Maak het nog een beetje af met meer lijntjes chocola voor een echt Mummy effect.
◆ Plaats het geheel nog even in de koelkast zodat hij nog even goed hard kan worden. Als die klaar is haal je het blok gemakkelijk uit het bakje dankzij het bakpapier.
◆ Breek of snij het blok in stukjes en tadaa, daar zijn je Mummy Chocolade brokken!
Veel plezier met bakken & eetsmakkelijk!