Raamdecoratie die geschikt is voor de slaapkamer!

Raamdecoratie die geschikt is voor de slaapkamer!

Een van de factoren de belangrijk is voor de slaapkamer is wanneer het gaat om raamdecoratie is het verduisteren. Het is natuurlijk fijn om in een donkere kamer te slapen. Raamdecoratie vindt je in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Het is ook belangrijk om te kijken naar wat voor soort raam je hebt, dit kan namelijk ook beperkingen opleveren.  

Om de slaapkamer goed te kunnen verduisteren is het vaak goed om voor een een donkere kleur stof te gaan die een verduisterende functie heeft. Daarnaast kan je de raamdecoratie vaak voeren zodat deze 100% verduisterend is. Hier onder lichten we toe welke  raamdecoratie geschikt is voor de slaapkamer en wat voor de voordelen zijn.


Bron @eduardmilitaru

Overgordijnen

Wanneer het gaat om de verduisterende functie van je slaapkamer is de keuze overgordijnen het meest voor de hand liggend. Doordat overgordijnen je hele raam bedekken zorgt er voor dat het weinig licht toe laat tot de kamer. Je kan voor een verduisterende voering gaan om zo goed mogelijk je kamer te verduisteren. Overgordijnen  zorgen voor een klassieke uitstraling in de slaapkamer en door de vele mogelijkheden kan je jou eigen stijl toevoegen. Ook hebben ze een isolerende werking waardoor het ook zorgt dat hitte en geluid minder worden. 


Houten Jaloezieën 

Jaloezieën zie je tegenwoordig ook steeds vaker terug komen in de slaapkamer. Het voordeel van houten jaloezieën zijn dat je het licht heel makkelijk kan manipuleren. Zo kan het licht er op meerdere manieren doorheen komen. Zo zorg je er toch voor dat er wel licht naar binnen komt maar je kan ook zorgen dat het licht de kamer niet in komt.  Met is het open of dicht, met jaloezieën behoud je dus mooi het licht in de slaapkamer . Daarnaast is het makkelijk te onderhouden. Je kan het namelijk makkelijk af stoffen. Je houdt dus ook niet snel stof vast als je het gewoon goed onderhoud. Het enige nadeel is dat het niet volledig verduisterd. 


Bron @thatsmrbio

Op maat of kant en klaar

De meest voordelige oplossing voor raamdecoratie in de slaapkamer zijn kant en klaar raamdecoratie. Dit is een goede keuze wanneer je een beperkt budget hebt. Het nadeel is dat vaak deze raamdecoratie niet aansluit op de ramen. Dit zorgt er voor dat er weer onnodig licht naar binnen komt. Met op maat gemaakt raamdecoratie heb je di probleem niet want je kan precies de juiste maten doorgeven. Zo komt de functie van verduistering helemaal tot zijn recht.


Bron @actionvance

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram