Plog | Dagje Amsterdam

Plog | Dagje Amsterdam

Vorige week was ik gezellig een dagje op pad met mijn zus. We hadden eindelijk weer een dagje gepland en de reis ging naar Amsterdam. Waar we helaas pas in Amsterdam achterkwam was dat het gelijk was met het ADE (Amsterdam Dance Event) en dat het gewoon hartstikke druk was. Het was dus even weer bijkomen in de trein terug maar we hebben genoten.

Ik heb een aantal foto’s gemaakt tijdens ons dagje en die wil ik je vandaag laten zien. Mocht je mij op Instagram volgen dan heb je enkele waarschijnlijk al gezien. Benieuwd wat we zoal hebben gedaan? Kijk mee!


Een foto die natuurlijk iedere keer weer gemaakt moet worden zijn natuurlijk de fotogenieke huisjes. Iedere keer wanneer je erlangs loopt raak je gewoon betoverd door de geweldige en sprookjesachtige architectuur. Maak jij ook altijd weer een foto van de panden als je in Amsterdam bent?

Onze eerste bezoek brachten we in de 9 straatjes. Het is even een stukje lopen maar je komt daar net even wat andere winkeltjes en boetiekjes tegen dan in de Kalverstraat en dat is natuurlijk de moeite waard. Ook liepen we even langs het ‘oh zo’ populaire Instagram plekje ‘PLUK‘. Het is echt een feestje om hier even binnen te kijken. Alles ziet er tot in de puntjes Instagram proof uit en heeft een groot ‘hebben’ gehalte. Je kan er natuurlijk eten en drinken, ook zijn er een aantal leuke hebbedingetjes te koop waaronder toffe kerstballen. Het was hartstikke druk en daarom besloten we alleen even te kijken en niet te wachten op een tafeltje.


Na de 9 straatjes gingen we door naar de Kalverstraat om even wat leuke winkeltjes te bezoeken. Ik wou graag ook even langs de LUSH om eindelijk weer is wat lekkere spulletjes voor in bad te scoren. Het koude weer komt er weer aan, sterker nog, het is vandaag al weer een stuk kouder en dan breekt de tijd weer aan dat ik wat vaker in bad ga. Ik was benieuwd naar de nieuwe Halloween en Kerstcollectie en besloot wat uit te kiezen.

De LUSH in Amsterdam vind ik een mooie winkel en je raakt helemaal betoverd van alle kleuren, glitters en geuren. De winkel op zich bezoeken is al een hele beleving. Natuurlijk was het er ook hartstikke druk en kom ik maar moeilijk kiezen. Ik ging naar huis met een kerst bruisbal. (Binnenkort op de blog)

De herfst vind ik een geweldige tijd en geniet volop van de herfstige dingetjes. Stiekem kijk ik alleen ook alvast vooruit richting kerst want ik hou van kerstdecoratie. Ik kan niet wachten de kerstboom weer op te tuigen en hoe leuk is het dan om alvast even wat inspiratie op te doen bij oa. de Bijenkorf die al een geweldige kerstafdeling had. Overal is wel een kerstbal in te te krijgen. Of je nu opzoek bent naar een dieren voor in de boom, zoetigheid, bakjes met sushi en noem maar op, alles is wel in kerstbal vorm te vinden. Ik keek mijn ogen uit en wist van gekkigheid niet waar ik moest kijken. wat is er veel keuze…

Na de Bijenkorf liepen we ook nog even naar de Sissy-Boy die ook een geweldig kerstassortiment heeft. Ik heb nog even geduld met kerstinkopen doen maar ik kijk er wel enorm naar uit.

Na heel wat voetstappen en winkeltjes later gingen we natuurlijk nog even genieten van ons favoriete plekje voor taart, ‘De drie graefjes‘. Wil je de lekkerste Red Velvet eten dan moet je hier zijn. De taart is echt super lekker en met 1 stuk kun je gemakkelijk samen genoeg van eten. Het was even wachten tot we het eten kregen maar zeker het wachten waard. Als je in Amsterdam een keertje bent is echt zeker de moeite waard een keer een lekker stuk taart te proberen.


Ons dagje ging veel te snel voorbij maar het was zeker geslaagd. Qua spullen heb ik niet veel gekocht, ik ging naar huis met een heerlijke trui, natuurlijk 1 kerstbal, een heerlijke bruisbal een boek en nog een aantal toffe decoratie voor in huis.

Waar winkel jij het liefst?
Kom je graag in Amsterdam?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. 29 oktober 2018 / 21:28

  Wat een leuke plog zeg! Je maakt echt altijd zo’n mooie foto’s. Amsterdam heeft dan ook wel een hoop fotogenieke plekjes, maar toch! De red velvet cake ziet er zoooo goed uit! Ik ben echt benieuwd naar de drie graefjes.

  • 30 oktober 2018 / 09:07

   Dankjewel :D! Jaa Amsterdam is echt te fotogeniek, je komt daar zoveel tegen wat leuk is te fotograferen!

 2. 29 oktober 2018 / 20:16

  och red velvet, love it! ik kom eigenlijk te weinig in amsterdam… ik ga binnenkort eens een lijst maken wat ik daar allemaal wil bezoeken

 3. 29 oktober 2018 / 16:23

  Wat leuk! Ik ben benieuwd welke kerstbal je hebt genomen. Vondels heeft zoveel leuke!
  Ik kom overigens graag in Amsterdam, maar het is voor mij vrij ver. 🙂

 4. 29 oktober 2018 / 14:42

  Wat een leuke dag. Ik ben gek op Amsterdam. Oeeh super leuk al die kerstspulletjes! Ik kan stiekem niet wachten om de kersboom op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram