PLANTJES IN MIJN INTERIEUR! #2

PLANTJES IN MIJN INTERIEUR! #2

Alweer een tijdje geleden schreef ik een artikel over mijn plantjes in huis. Dit artikel werd ontzettend goed ontvangen en dat gaf inspiratie voor meer. Ik ben dol op planten en ik heb nu 3 nieuwe exemplaren in huis staan afkomstig van Tuincentrum.nl die ik graag met jullie wil delen.

Ik heb ze neergezet in de slaapkamer omdat ik vind dat planten een kamer extra gezellig maken. Ik heb een vrij ruime slaapkamer en een sfeertje waar zeker wat planten een plekje kunnen krijgen. Benieuwd hoe? Kijk mee!

Mijn slaapkamer is lekker licht doordat ik in de hele breedte van de kamer een groot raam heb. Daar ben ik echt ontzettend blij mee en dat maakt het ook nog een idealere plek voor kamerplanten.

Calathea ‘Whitestar’

Als eerste de Calathea ‘Whitestar’. Toen ik bij Tuincentrum.nl de Calathea ‘Whitestar’ zag staan was ik gelijk verliefd. Hoe prachtig is deze plant? De kleuren, de textuur op het blad, ik vind haar geweldig! De paarse kleur van het blad geeft direct een nieuwe tint in de slaapkamer en dat maakt hem ook zo leuk.

Ik heb haar staan in een urban terracotta pot wat hem naast sierlijkheid ook een beetje stoer en grof maakt. Hij staat op mijn boekenkastje tussen de fotolijstjes. Als ik wakker word zie ik gelijk deze plant en daar word ik best wel vrolijk van!


Bananenplant

Dan de bananenplant, die heb je vast wel een keertje gezien op Pinterest. Het is een ontzettend populair plant(je) voor in huis. Bananenplanten hebben van die prachtige grote en sterke bladeren en geven echt een tropisch sfeertje. De plant houdt wel van zonlicht dus staat ze lekker dicht bij het raam.

Ik heb een kleine variant gekozen en heb haar staan in een mandje naast mijn hangstoel. Echt een heerlijke plek om lekker te lezen bij het raam.

Calathea ‘Zebrina’

Calathea planten zijn nou eenmaal geweldig en niet gevaarlijk voor katten. De calathea is prachtig om te zien en zo ook deze ‘Zebrina’ variant. De plant heeft een prachtige groene kleur, gemengd met donkergroene strepen. Het is echt een eyecatcher in de slaapkamer en ik las zelfs dat ze ook goed tegen vochtige ruimtes kunnen. Dus wie weet schaf ik er nog eentje aan voor in de badkamer!

De plant staat direct in zicht als je de kamer in komt lopen en ook vanaf de hal kun je ernaar kijken. Ze is lekker vol van bladeren en opvallend!


Vrijwel door het hele huis heb ik leuke planten staan en daar word ik echt gelukkig van. Het liefst haal ik er nog veel meer in huis maar ik moet natuurlijk niet overdrijven want och, wat een werkje om ze allemaal water te geven, haha! Van tuinplanten word ik ook blij en dat is mijn volgende project. De tuin is namelijk al erg in de herfstsferen aan het gaan en ik denk dat het een goed moment is om te kijken welke planten in de herfst en winter een tuin mooi kunnen maken. Kortom, ik kan nog lekker doorgaan met met mijn ‘plantenverslaving’.

Heb jij kamerplanten in huis?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

9 Reacties

 1. 15 september 2017 / 21:46

  Mooie planten, vooral de laatste is erg mooi groen!

 2. 15 september 2017 / 14:27

  De Calathea Zebrina vind ik wel erg mooi. Planten geven altijd zo veel sfeer aan je huis 🙂

 3. Anoniem
  13 september 2017 / 13:04

  Wauw die eerste plant vind ik hele tof! Leuk artikel X

 4. 13 september 2017 / 09:39

  Wat zijn ze leeuk! Prachtige foto’s heb je ook weer gemaakt. Ik heb pas geleden ook wat extra plantjes toegevoegd aan mijn interieur en ik ben er super blij mee!

  • 13 september 2017 / 13:11

   Leuk zijn plantjes he! Ze geven echt sfeer 😀 Dankjewel voor je compliment!

 5. Donna
  13 september 2017 / 08:09

  Wat een leuke planten zeg. Ik heb zelf een Alloe Vera plantje staan.
  Ik vind je hangstoel ook geweldig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram