Plantjes in mijn interieur!

Plantjes in mijn interieur!

Alweer meer dan een jaar geleden schreef ik 2 artikelen over planten in mijn interieur. Ik ben namelijk dol op plantjes decoreren in huis en vond het toen erg leuk om er een artikel over te maken.

Er is weer een lange tijd voorbij en er zijn weer wat nieuwe plantjes gekomen en helaas ook een aantal gegaan. Het leek mij daarom leuk om weer een nieuwe update te geven van een aantal plantjes die ik in huis heb staan. Benieuwd? Kijk mee!


Ik zal je eerlijk toegeven dat ik niet echt een expert ben op planten gebied qua namen. Ik weet dus van heel veel plantjes de naam niet meer. Oeps!

Bovenstaande plantjes staan bij ons op de openhaard in de woonkamer. Ik heb meerdere planten bij elkaar gezet omdat ik had gelezen dat planten bij elkaar decoreren een nog leuker effect geven. En dat vind ik inderdaad kloppen!

De plant rechts is de Monstera Deliciosa die ik pas heb gekregen voor mijn verjaardag van mijn vriend. Hij staat in de hal en is daar echt een Eye-catcher. Ik vind hem prachtig door de reusachtige bladeren. De plant is wel giftig voor katten maar gelukkig hoeft kleine iefje niks van planten te weten.

Een van de eerste planten die ik kocht toen ik planten ging kopen voor ons huis was de hangplant met platte blaadjes. Hij was toen heel klein en nu is die prachtig lang. Zoals je ziet ben ik dol op hangplanten en het liefst zet ik ze overal neer. Deze staat op de andere kant van de openhaard en is zo sierlijk met zijn lange stengels. Verder heb ik pas nog een nieuw plantje gekocht die nu nog heel mini is, namelijk een erwtenplantje. Ik vind ze zo schattig. Hopelijk groeit die snel!

Het chinees lantaarnplaatje is een groot favoriet en deze groeien zo hard. Ik kocht deze ook toen die nog heel mini was voor in de keuken maar daar is hij helaas te lang voor geworden. Hij staat nu op de kast in de woonkamer waar die lekker door kan groeien.

Mijn eerste pannenkoekenplanten, ook wel de Pilea peperomioides genoemd is echt een apart wezen geworden. Hij was super klein toen ik hem ooit kocht maar nu heeft die echt een enorme stam gekregen en leeft echt zijn eigen leven. De bladeren worden ontzettend groot en gaan alle kanten op. Hij staat op een mooie plantenstandaard op de grond. Omdat hij zo zijn eigen leven lijd, vind ik hem extra mooi.

Dan heb ik nog een pannenkoekenplant die wat ‘normaler’ eruit ziet op de eettafel staan. Deze blijft mooi in proporties!

Als laatste nog een aantal plantjes in de keuken. Een stekje van een pannenkoekenplant, een nieuw chinees lantaarnplaatje en nog een prachtig hangplantje. Ik vind planten in de keuken heel gezellig!


Wat vind jij van planten?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

5 Reacties

 1. 27 januari 2019 / 19:32

  Zo gezellig! Ik heb vandaag planten geshopt voor ons nieuwe huis. Ik heb er nu vijf in de woonkamer en daar laat ik het voor nu even bij; misschien komt er nog meer haha 🙂

 2. 25 januari 2019 / 21:24

  Leuk artikel, ik ben zelf ook dol op planten. Die links van de Monstera is de Scindapsus Pictus Trebie.
  Erwtenplantje heb ik ook paar keer gehad, maar gingen altijd dood bij me, terwijl ik zóveel kamerplanten heb en in leven kan houden. Volgens mij moeten die erwtenplantjes nóóit water, haha. Je Chinees Lantaarntje is ook heel tof, wist je dat je gewoon een stuk van de stengel/sliert kan afknippen en die in een potje óp de aarde kan leggen? Hij gaat dan wortelen en er komt dan een nieuw plantje uit. 🙂

 3. 24 januari 2019 / 13:43

  Wat een mooie plantjes! Ik ben er ook dol op en heb laatst een Monstera gekocht. En mijn Pannenkoekplant begint ook wel erg snel te groeien.

 4. 24 januari 2019 / 11:44

  Super leuk! Mijn chinese lantaarn heeft het helaas niet overleefd.. iik ben bang dat hij te donker stond. Wil wel heel graag een nieuwe 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   24 januari 2019 / 12:30

   Ah jammer zeg, ze hebben inderdaad wel lekker wat licht nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram