Persevent – Wereld Primeur MindSpa Zwaluwhoeve!

Persevent – Wereld Primeur MindSpa Zwaluwhoeve!

1

Maandagmiddag ging ik samen met een vriendin naar Hierden voor de speciale pers opening van de Mindspa in de Zwaluwhoeve. De eerste Mindspa ter wereld, dus een echte wereldprimeur. Een bijzondere uitnodiging al zeg ik het zelf, naast mijn naam stonden er ook Bnn’ers op de lijst en dat maakt het natuurlijk nog een beetje extra bijzonder…

Deze middag gingen we kennis maken van de Mindspa, toen ik het voor het eerst hoorde wist ik niet wat ik moest gaan verwachten maar toen ik het zelf ook mocht ervaren was mijn eerste reactie, Bizar! Ik zal jullie een korte uitleg geven over de Mindspa om ook een beetje het idee te krijgen wat het precies allemaal is.

De mindspa

Licht en geluid zijn externe invloeden die onze hersenen dusdanig stimuleren en beïnvloeden dat we onbewust in een bepaalde staat van ontspanning gebracht worden. Tevens kunnen licht en geluid verlichting bieden bij medische klachten, zoals slapeloosheid, concentratiestoornissen en meer.

Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de werking van onze hersenen. Hoe werken ze? Welk gedeelte van het menselijk brein is verantwoordelijk voor bepaalde functies? Hoe kunnen deze delen van de hersenen gestimuleerd worden waardoor er meer activiteit in de hersenen ontstaat? En als laatste, hoe kan dit voor medische doeleinden gebruikt worden?

MindSpa_logo_def-cmyk-01

Feit: licht- en geluidsgolven hebben invloed op de werking van onze hersenactiviteit. Uitvoerig onderzoek heeft uitgewezen dat de frequentie van de hersengolven verandert wanneer licht en geluid worden toegediend. In het midden van onze hersenen ligt de “epifyse”, een hormoonklier die verantwoordelijk is voor de aanmaak van melatonine. Melatonine heeft invloed op onder andere stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Tevens speelt het een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

De MindSpa, van Wellnessresort de Zwaluwhoeve, zorgt ervoor dat de aanmaak van melatonine gestimuleerd wordt door het afgeven van licht- en geluidsgolven in een bepaalde frequentie. Hierdoor wordt de gast geholpen in een staat van welzijn te komen. De MindSpa heeft 49 verschillende programma’s die ieder een andere werking hebben, zoals beter slapen, concentratie verhogen en stress verlagen.

Wanneer je een behandeling in de MindSpa ondergaat neem je plaats in een verduisterde ruimte. De licht- en geluidsgolven doen hierna al het werk. De lengte van de 49 verschillende programma’s varieert van 15 minuten tot 60 minuten. De unieke behandelingen prikkelen, ontspannen en laten bezoekers kennis maken met een nieuwe vorm van wellness.

Ik kreeg zelf een behandeling van 10 minuten om het te gaan proeven. Ik wist totaal niet wat ik moest gaan verwachten maar wow, het doet echt iets met je. In de ruimte moet je heel ontspannen liggen met je ogen dicht en een koptelefoon op. vervolgens komen er rare geluiden en lichtflitsen. Door dit effect krijg je niet de mogelijkheid om te gaan denken en je gedachten op iets anders te doen. Iedereen ervaart de behandeling anders en heb je ook verschillende programma’s. Ik vond het een top ervaring en ben heel benieuwd hoe het is om een half uur onder de Mindspa te gaan. Ik kwam er verbaasd en heel ontspannen uit.

Bekijk zeker onderstaand filmpje voor een nog betere impressie van de behandeling:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TIC4eVAA2-o]

Het was een heerlijke zonnige dag en een grote ervaring. Kijk mee naar mijn ervaring bij het persevent van de Mindspa bij Zwaluwhoeve in Hierden!

2

Het was voor mij de eerste keer dat ik bij een Zwaluwhoeve naar binnen stap. De locatie bij hierden was prachtig. Een ruim opgezet wellnessresort waar je al direct een gevoel van ontspanning krijgt als je binnen loopt.

3

Om 2 uur begon het event en de rode lopen lag al klaar. Naast veel pers kwamen er namelijk ook Bnn’ers en die moeten natuurlijk goed ontvangen worden op deze speciale dag. Zelf mocht ik ook even de rode loper bewandelen wat natuurlijk wel heel stoer voelt.

4

De Bnn’ers liepen 1 voor 1 binnen, grappig om te zien. Ook zij mochten voor het eerst de Mindspa gaan ervaren.

5

Een event als die is natuurlijk niet zonder mooie hapjes en drankjes.

7

6

Een uurtje of 2 later zat ik heerlijk in de zon te genieten van een verse jus en met de ontspannende sfeer van de zwaluwhoeve om mij heen. Ik raakte helemaal ontspannen.

8

9

11

Mariska van kolck opende de dag met een presentatie en ging als eerste de Mindspa ervaren!

10

12

Hierboven zie je de ruimte van de Mindspa, het is een donkere ruimte waar 6 ligbanken staan om de mindspa te ondergaan. Helaas was het te donker om meer foto’s te maken.

13

16

Lieve Charlotte die meeging om te helpen met de foto’s. Zij heeft voor mij enkele mooie foto’s uit dit verslag gemaakt! Thanks!

14

15

Als afsluiting gingen we naar huis met een Goodiebag, maar niet zomaar een Goodiebag, een Goodiekoffer! Deze koffer zit voel met prachtige dingen die jullie natuurlijk krijgen te zien in een Unboxing artikel!

Het was een onwijs leuke en vooral interessante dag, een speciale ervaring om de Mindspa in te gaan en nog vind ik het een beetje bizar. Ik wil Zwaluwhoeve bedanken voor de mooie dag!

Wat is je eerste indruk van de Mindspa? Zou je het willen ervaren?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram