Organizing & DIY | Glazen potjes om in op te bergen!

Organizing & DIY | Glazen potjes om in op te bergen!

De keuken is mijn favoriete plek in het hele huis. Het is precies zoals mijn droomkeuken er hoort uit te zien met genoeg ruimte om te werken en een grote kast vol met vol spullen. Deze kast zit vol met items om mee te bakken, decoratie om de tafels mee te dekken, items om feestjes net wat meer aan te kleden doormiddel van leuke bordjes, bakjes en potjes. rietjes, vormpjes en noem maar op.

Nu heb ik ook een aantal lege potten verzameld en de afgelopen tijd ben ik bezig geweest om een aantal hiervan op te knappen en te gaan her gebruiken. Je kan ze namelijk prima gebruiken om dingetjes in te bewaren en dat is ook precies waar ik deze grote pot voor ga gebruiken. Ik heb namelijk een heleboel van die cupcake vormpjes die je het beste bij elkaar kunt opbergen maar dan op een leuke manier. Ik vond de pot een beetje saai en omdat er vrolijke dingen in komen te zitten leek het mij leuk om mini pom pom bolletjes erop te plakken.


Wat heb je nodig voor de Cute Pom Pom Jar

 • Een lege pot. (bijvoorbeeld van een saus)
 • Mini pom pom bolletjes (verkrijgbaar bij de Wibra)
 • Seconde lijm
 • Evt. hobby pincet
 • Items om erin te bewaren, bijvoorbeeld cupcake vormpjes of papieren rietjes.

Aan de slag met de Pom Pom Jar

Voor deze DIY hoef je helemaal geen creabea talent te zijn, hij is natuurlijk super makkelijk. Je pakt een glazen pot en de gewenste pom pom bolletjes. Ik heb gekozen voor wit, roze, rood en geel.
Pak een stukje karton om een klein beetje seconde lijm op te druppen. Pas altijd goed op want dit wil je niet aan je vingers. Ik heb gebruik gemaakt van een plastic hobby pincet om de pom pom bolletjes mee te pakken en vervolgens in de lijm te dippen. Hierdoor krijg je de lijm zeker niet aan je handen. Vervolgens breng je de bolletjes aan op het glas op de manier hoe jij het graag wilt hebben. Zelf heb ik gekozen om alleen aan de bovenkant de bolletjes te plakken zodat ik de pot nog makkelijk kan pakken.


Organizing

Nu ben ik zelf heel erg van het opbergen en sorteren in huis. Ik hou ervan om alles netjes bij elkaar te hebben en geen troep te krijgen. Zo is alles geordend en blijft alles netjes. In de grote kast in de keuken kan het nog wel is uit de hand lopen en daarom heb ik dus bedacht om die glazen potten die ik heb te gaan her gebruiken. Zo heb ik dus de cupcake vormpjes bij elkaar, maar ook de papieren rietjes kun je makkelijk in een glazen pot opbergen. Het ziet er vrolijk uit en het blijft allemaal netjes bij elkaar. Natuurlijk kun je alles erin doen, bijvoorbeeld al die verjaarsdagskaarsjes die altijd gelijk uit de verpakking vallen, of leuke cake prikkertjes en koekvormpjes?

Ik vind deze DIY super simpel maar heel leuk om te maken. Het is namelijk echt een schattige potje geworden waar ik mijn vormpjes in bewaar. Wat ook leuk is om z’n pot te maken en gezellig te gebruiken bij een (kinder) feestjes. Je kan de tafels er gezellig mee aankleding. Kies bijvoorbeeld met kerst voor alleen rode pom pom balletjes en stop het vol met lekkere kerstkransjes!


Hou jij ook van producten opbergen op de leuke manier zoals in een Jar?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. 10 november 2018 / 23:25

  Ahh wat een superleuke tips ^.^ Ik houd echt van dit soort dingen, het is net even anders dan gewoon standaard! Vooral dat met gekleurde rietjes heb ik ook in zo’n jar staan. En op Ali ooit van die zwarte stickers gekocht waar je met krijt op kan schrijven. En die heb ik op diverse potten, daar bewaar ik dan lijnzaad, havermout, rozijnen, zonnebloempitten, etc. in!

 2. 10 november 2018 / 12:14

  Wat leuk, ziet er super uit! Lekker vrolijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram