Opzoek naar de perfecte vloer! Laminaat of goede pvc vloeren?

Opzoek naar de perfecte vloer! Laminaat of goede pvc vloeren?

Zoals je waarschijnlijk weet ben ik een groot liefhebber van bezig zijn in het interieur. Sinds ik mijn eigen huis heb ben ik er iedere dag van aan het genieten. Ik hou ervan om bezig te zijn met kleine veranderingen, leuke decoratie te shoppen en steeds weer nieuwe trends te ontdekken.

Het grote voordeel toen mijn vriend en ik ons huis kochten was de houten vloer beneden. Deze is helemaal mijn stijl en kwalitatief ook nog is heel goed. Hier hoefden we niets aan te doen en dat scheelt natuurlijk veel. Het enige wat we hebben verandert zijn mooie grote vloertegels in de keuken en een goede Pvc vloer voor in de bijkeuken. Alleen de vloer op bovenverdieping is nog niet helemaal naar wens en mijn vriend ziet daar het liefst een nieuwe vloer. Tijd om daar wat inspiratie voor op te doen!


Het begint bij…

Voor je aan een project gaat beginnen als het aanpassen van een vloer is het belangrijk om eerst met je neus de bladen in te duiken en natuurlijk lekker door Pinterest heen te scrollen. Als je direct door een bouwzaak gaat lopen of een vloeren specialist bezoekt dan kom je er echt niet meer uit.

Ik heb duidelijk een eigen stijl als het gaat om interieur maar ik gebruik Pinterest altijd om mijn stijl verder uit te breiden en een soort ‘hou vast’ te vinden voor ik aan een project begin. Ik begin altijd met het maken van een nieuw Pinterest Bord zodat ik alles wat mij inspireert en leuk lijkt gelijk in een overzicht heb.


Perfect Laminaat vs. Goede Pvc Vloeren

Je hebt je inspiratie bij elkaar gezocht en dan is het tijd om je budget natuurlijk te bepalen. Je hebt heel veel keuze als het gaat om een vloer en daarom moet je eerst goed bekijken wat je eraan wilt uitgeven. Tegenwoordig heb je zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom is het ook belangrijk om alvast te bepalen wat voor soort je wilt. Heb je een groot budget en ga je voor een prachtig houten vloer, liever zo min mogelijk geluid en zachte voeten dan neem je een tapijt? Ga je voor de populaire goede Pvc vloeren die erg in opkomt zijn? of toch het ‘ouderwetse’ laminaat? Er is ieder geval genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Een echt houten vloer vind ik prachtig en dan het liefst vissengraat gelegd maar voor een bovenverdieping hoeft het natuurlijk niet helemaal op en top luxe. Ook voor een tapijt zal ik niet snel kiezen, ik heb liever een mooi kleed op een houten vloer dan dat alles is bedekt. Pvc vloeren zijn super in opkomst en tegenwoordig in zowel stijlen te krijgen dat het heel erg lijkt op een ‘echte houten’ vloer. In de bijkeuken hebben we gekozen voor een zwarte Pvc vloer met een tegel uitstraling. Het voordeel aan Pvc is dat het super handig is met schoonmaken, vochtwerend (handig bij de wasmachine) en ook nog is heel lang meegaat. Het was een prima oplossing en je moet goed kijken of je verschil ziet met de ‘echte’ tegelvloer in de keuken.


Mijn Inspiratie voor een nieuwe vloer!

Natuurlijk ben ik al een tijdje opzoek gegaan naar inspiratie voor onze nieuwe vloer en hieronder deel ik je graag wat mij het meeste aanspreekt. We willen gaan voor een vloer die lekker licht is maar toch wel de warmte en romantiek uitstraalt van hout.

Alleen nog even afwegen of het meer naar de witte kant gaat of dat er toch nog wat meer bruin tinten in komen. Ieder geval ga ik met deze inspiratie naar de winkel opzoek naar de perfecte vloer voor de bovenverdieping.


Wat vind jij een mooie vloer?
Hou jij het liefst van donker of licht?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

  1. 4 januari 2019 / 21:41

    Een beetje bruintint is ook wel warm vind ik! heel tof hoor

  2. KIM
    3 januari 2019 / 10:06

    Een witte vloer vind ik ook prachtig! Lekker fris en heel stijlvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram