Op zoek naar nieuwe meubels? Zo begin je aan je zoektocht!

Op zoek naar nieuwe meubels? Zo begin je aan je zoektocht!

Het blijft altijd een enorme zoektocht wanneer je een huis gekocht hebt en de woning gaat inrichten. Je ziet dan vaak door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel leuks te koop, al die verschillende stijlen die op je afkomen en dan is er ook nog is zoveel prijsverschil op de markt. Het maakt het allemaal niet gemakkelijk.

Eén van die dingen waar je altijd goed over moet nadenken en waar je alles even goed met elkaar moet afwegen, is de zoektocht naar ‘grotere meubels’. Meubels waarbij je niet van plan bent om ze iedere jaar te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan zo’n gezellige grote eettafel die eigenlijk ieder jaar mooier wordt, of een heerlijk zittende bank waar je uren series op wilt kijken. Wij vonden deze banken bijvoorbeeld erg mooi.


De afgelopen 2 jaar heb ik wat ervaring opgedaan als het gaat om meubel shoppen. En deze ervaring wil ik graag met je delen door middel van een aantal tips. Dit kan je helpen om de juiste keuzes te maken in je aanschaf van nieuwe meubels! 


Begin bij het begin en kies je stijl!

Als interieur liefhebber vind ik het heerlijk om lekker door woonwinkels te snuffelen. Iedere keer wanneer ik een bezoekje breng, dan zie ik wel weer iets leuks. Toen mijn vriend en ik de sleutels van ons huis kregen was ik een kip zonder kop en kocht ik alles wat ik leuk vond. Met als resultaat dat ik ook behoorlijk wat miskopen deed. Niet erg handig dus!

Ik ben toen opzoek gegaan naar de stijl die mij het meest aansprak. Dit maakt het een stuk makkelijk in het nemen van beslissingen, het bespaart je de miskopen en je zorgt dat alles goed met elkaar matcht.

Door te achterhalen wat je stijl precies is, is het een tip om een moodboard te maken. Maak borden op Pinterest, foto’s van dingen die je tegenkomt in woonwinkels of ga lekker ouderwets door een tijdschrift bladeren en plak alles wat je aanspreekt op een stuk karton. Zo ontdek je vanzelf je stijl!


Een nachtje erover nadenken kan geen kwaad!

Soms is het zo verleidelijk om snel keuzes te maken, maar het is altijd beter om er even een nachtje over na te denken. Zo hebben mijn vriend en ik een stomme fout gemaakt met het kiezen van een nieuwe vloer op de bovenverdieping. Het was niet perse nodig om een nieuwe vloer te kiezen, maar het zou wel een ‘mooie’ nieuwe verandering zijn. We wisten precies wat we wilden en in welke prijsklasse we gingen zoeken. Maar op één of andere manier konden we nog geen keuze maken. 

Het schoot maar niet op en omdat we er eigenlijk een beetje klaar mee waren maakte we opeens uit het niets een keuze. Een keuze die totaal buiten onze wensen viel. We kochten de vloer, haalde een deel uit een kamer en legde de nieuwe vloer. Met als resultaat dat ik het echt verschrikkelijk vond… Om je alle details en ellende te besparen ben ik nu ieder geval heel blij dat de oude vloer er weer in ligt. 

Zorg er daarom voor dat je niet in één keer een beslissing maakt. Een nachtje erover slapen is altijd het beste en geeft je weer een frisse kijk. Maak foto’s van de producten wat je aanspreekt en kijk het thuis rustig nog even terug!


Kijk goed wat mooi in je woning past!

Je kunt je huis wel gelijk helemaal vol zetten met een enorme kast om al je troepjes in kwijt te kunnen, of zo’n heerlijke hoekbank waar je urenlang Netflix in kan kijken met al je vrienden. Toch is het is handig om van te voren je goed af te vragen wat mooi past in je woning.

Bij het kiezen van bijvoorbeeld de eettafel kun je je afvragen of je beter voor een rechthoekig tafel kunt gaan voor 6 personen of dat een ronde tafel de ruimte zal vergroten? Of wat dacht je van de keuze van een bank. Kies je sneller een 2-zits bank of zal een hoekbank leuk staan?

Vorige jaar begonnen mijn vriend en ik onze zoektocht naar een nieuwe bank. De keuze was natuurlijk reuze en hebben we ons van te voren veel afgevraagd.


Een heerlijke hoekbank zagen we namelijk wel zitten maar zou uiteindelijk de woonkamer wel wat kleiner maken. Tussen de grote collectie banken kwamen we erachter dat de beste keuze voor ons een 3-zits bank was. Deze past namelijk perfect in onze woonkamer en doet het veel ruimtelijker lijken. Als we gekozen hadden voor een hoekbank oogde onze woonkamer gelijk minder ruimtelijk. 

Ook de hangstoel komt nu perfect uit in de woonkamer, deze had niet mooi gepast als er een hoekbank had gestaan. Kijk daarom goed wat mooi past in de woning. Grote meubels zijn vaak dominant in een woning en doen het vaak kleiner lijken. 

Handig is om op papier een plattegrond te tekenen en vervolgens met ‘papieren meubeltjes’ te passen en meten. Zo krijg je een idee hoe iets eruit kan gaan zien en of je de rest van de meubels wel kwijt kunt. 


Dit artikel is deels geschreven in samenwerking met Montel.nl

Vond jij het lastig om sommige keuzes te maken rondom meubels?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram