Op vakantie in Brugge! Mijn tips!

Op vakantie in Brugge! Mijn tips!

Afgelopen week genoot ik samen met mijn vriend heerlijk een paar dagen in Brugge en Oostende. Het was voor mij de eerste keer aan de Belgische kust en in deze prachtige oude stad en het is mij zo goed bevallen dat ik zeker weer een keer terug wil.

Voor ik op reis ga, ga ik altijd eerst op internet een aantal hotspots zoeken en tentjes die zeker de moeite zijn om lekker te gaan eten. Het is altijd handig om iemand ervaringen te lezen en daarom leek het mij leuk om ook mijn ervaringen en tips over Brugge met jullie te delen. Kijk mee!


Upstairs Hotel in Oostende

Onze vakantie stond voornamelijk in het teken van Brugge maar we kozen ervoor om ons hotel te nemen in Oostende. Oostende ligt aan de Belgische kust en is een heerlijke plek in de zomer. De boulevard is heel groot en gezellig vol leuke tentjes, er is een haven en nog een redelijk groot winkelgebied die ook vol zit met leuke cafeetjes.

Wij verbleven in het ‘Upstairs Hotel’ dat vlak langs de kust zit. Het is een tof hotel wat ons erg aansprak door de inrichting. Alles is lekker hipster vol planten, toffe Eye-catchers zoals de grote gele glijbaan en leuke extra’s als een ping-pong tafel, boksbal, tafelvoetbal en genoeg heerlijke plekken om lekker even te chillen. Ook de kamer was tip top in orde, ik heb zelfs nog nooit z’n heerlijke douche gehad in een hotel!

Het leuke aan dit hotel is vooral dat je heel centraal ligt, je kunt alle kanten op. Lekker even de winkeltjes bekijken of langs het strand wandelen.

In Oostende heb je overal waar je kijkt elektrische steppen staan. Deze zijn voor iedereen te gebruiken doormiddel van een app. Je betaald per afstand en rit en zo kun je op een ‘snelle’ manier naar een bestemming. Wij vonden het wel zo leuk om de step te gebruiken s’avonds langs de kust. Mijn vriend aan het stuur en ik stond achterop. Het is er waarschijnlijk niet voor gemaakt maar wel heel romantisch als de zon onder gaat.

Avondeten deden wij bij ‘Moretti’ die hoog aangeschreven staat op google. Het is een Italiaans tentje wat vrij klein is, het beste is om te reserveren want voor je het weet zit het vol. Een aanrader!


Brugge!

Brugge stond al een tijdje erg hoog op mijn wishlist om een keertje te bezoeken. Deze oude stad met prachtige gebouwen heeft heel veel te bieden qua bezienswaardigheden als leuke winkeltjes en musea.

Al vroeg gingen we met de auto vanaf Oostende naar Brugge en dat is goed te doen. In een half uurtje ben je er namelijk al. Als je vooraf een beetje onderzoek doet kom je erachter dat je iets verder van het centrum gratis kunt parkeren met de auto op parkeerplaats, ‘Magdalena’. Het is qua loopafstand prima te doen. Scheelt weer in de kosten.

Het eerste wat wij in Brugge gingen doen toen we aankwamen was opzoek naar een leuk tentje om te ontbijten. In het verleden hadden we een keer lekker gelucht bij ‘Le Pain Quotidien’ en tijdens onze wandeling kwamen dit ook tegen met een prachtige binnentuin. Een perfecte plek voor een lekker ontbijtje!


Historium Brugge

Naast het bezoeken van wat winkeltjes wouden we natuurlijk ook wat ‘cultuur snuiven’. We besloten 2 museums te bezoeken. Als 1ste bezochten we Historium Brugge en gingen de ‘Historium Story’ volgen. Je hebt de keuze uit meerdere varianten met o.a. het verhaal en zelfs iets met Virtueel reality. Wij kozen voor de standaard ‘Het verhaal’. Het zag er allemaal veelbelovend uit en het was super tof gemaakt alleen veel te kort. Je krijgt een verhaal te horen uit de geschiedenis van Brugge. Je loopt door het verhaal heen en krijgt via de koptelefoon het verhaal te horen. Ik vond het super leuk en zat helemaal in het verhaal, alleen vond ik het eind een beetje te snel aan elkaar geknoopt wat ik jammer vond. Het zou in totaal 50 minuten duren maar volgens mij was het verhaal zelf al binnen een half uur verteld. Het had van mij nog wel veel langer mogen duren want hoe het was gemaakt vond ik heel tof.

Aan het eind van het verhaal kreeg je toegang tot een dakterras waar je wel mooi uitzicht had over de markt. Hier kon je nog lekker wat drinken en genieten van het uitzicht!


Bier Museum

Mijn vriend is van de speciaal biertje dus een bezoekje aan het Bier museum stond natuurlijk ook op de planning. Ik ben zelf geen bierliefhebber maar toch vond ik het toch leuk te bezoeken. Je kreeg een tablet die je door het hele museum mee kon nemen en je kon begeleiden langs het bierproces. Naast heel veel filmpjes, leuke weetjes was er ook een quiz die je via de tablet kon doen. Via de tablet kon je de quiz punten scannen en vervolgens kreeg je vragen. Een leuke extra in het museum. Voor bierliefhebber is het heel interessant om deze te bezoeken.

Op de planning stands ook een bezoekje aan het chocolade museum, ‘Choco Story’. Alleen halverwege in de rij besloten we hier toch van af te zien. Het leek on toch minder leuk dan we dachten en de prijzen voor de entree was aardig hoog.Wafels eten bij ‘Chez Albert’

Iets wat je natuurlijk moet doen als je in Brugge bent, is het eten van een heerlijke wafel. Dit stond natuurlijk op ons ‘To Do’ lijstje en halverwege de middag gingen we dit dan ook doen. We besloten onze wafel te halen bij ‘Chez Albert’ die heel hoog aangeschreven staat. Dat was ook te zien aan de rij die voor dit leuke tentje stond. Ik koos een wafel met slagroom een aardbeien en dit was de beste keuze ooit. Heerlijk, ik heb nog nooit zo genoten van een wafel!


Ik heb ontzettend genoten van deze vakantie in het prachtige Brugge en Oostende. Het lijkt mij heel leuk om in het najaar rond de kerst nog een keer terug te gaan naar Brugge en dan deze prachtig oude stad te ervaren in de kerstsferen.


Ben jij al is in Brugge geweest?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. 9 augustus 2019 / 18:54

  Leuk om te zien! Ik ben er vorige week één dag geweest (tussenstopje bij een roadtrip) maar toen heeft het letterlijk nonstop heel hard geregend. Wel een kleine indruk gekregen van de stad en ik ga heel graag nog een keer terug! Wij hebben een rondleiding bij brouwerij de Halve Maan gedaan, dat vind ik ook een aanrader voor als je wel van een biertje houdt. 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   13 augustus 2019 / 08:15

   Oh wat jammer dat je zo slecht weer had zeg! 🙁 Wat leuk, wij hadden nog gedacht aan een rondleiding door de brouwerij de Halve Maan, dus deze komt voor de volgende keer bovenaan het lijstje!

 2. 9 augustus 2019 / 18:14

  Wat leuk dat je in Brugge bent geweest! Het is zo’n mooi en knus stadje. Ik zou er ook graag nog een tweede keer naartoe gaan. Mooie foto’s en leuke dingen hebben jullie ook bezocht! Ik ben ook heel benieuwd hoe Oostende was 🙂 Daar ben ik nog nooit geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram