Op Ebay shoppen! Waar moet je opletten…

Op Ebay shoppen! Waar moet je opletten…

tumblr_lry82uhi8k1qdl0pso1_500_large

Je hebt vast wel is een kijkje genomen op Ebay tussen de goedkope make-up spulletjes, de prachtige sieraden voor nog geen 1 EUR en de leukste gadgets…

Maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen op Ebay mag/durf te shoppen, want ja het is net even wat anders en de leukste en vooral goedkoopste dingen zijn toch iets verder weg… Daarom heb ik een overzichtje gemaakt waar je op moet letten, wil je gaan shoppen op Ebay.

tumblr_m3yn6mYAaw1r7u7kdo1_1280_large

Zelf kan ik het me nog goed herinneren, ik mocht voor het eerst iets op ebay kopen samen met mijn ouders erbij natuurlijk. Het product kwam uit Duitsland en ik moest erop bieden. Ontzettend spannend vond ik het, want wat hoopte ik dat ik won en dat ik het product had gekocht. Een zenuwslopende minuut later was ik dan eindelijk de ”winnaar” geworden van het product, wat was ik blij!!

Aan de slag:

  • Voor je op Ebay kunt shoppen bij verkopers ben je verplicht om een account aan te maken op Ebay, dit is geheel helemaal gratis!
  • Heb je een account, dan ga je natuurlijk opzoek naar wat je graag wilt hebben! Dat kun je doen door te zoeken in alle categorieën maar ook in de zoekbalk.
  • Op Ebay kun je te maken krijgen met 2 verschillende koopvormen, zo heb je aanbieders die producten aanbieden die je direct kan kopen ‘Nu kopen’ of producten waarop je moet bieden!
  • Als je iets hebt gezien op Ebay, dan is het belangrijk dat je kijkt wat voor betaal manier de verkoper accepteert. De meeste verkopers accepteren Pay-pal, maar let voor de zekerheid erop!

Let op, om te betalen bij de meeste verkopers met Pay-pal heb je een Pay-Pal account nodig, deze is ook gratis te maken!

tumblr_lquweoJGlv1qhx7ljo1_500_large

Voor je iets gaat kopen, doe onderzoek:

  • Lees zoveel mogelijk informatie over het aangeboden product door de object beschrijving te lezen.
  • Nogmaals kijk goed naar de verzending & betalings methode.
  • Bekijk de feedback op de verkoper, op de pagina achter de gebruiksnaam staat een nummer tussen haakjes die je door linkt naar de feedback pagina waar je kunt zien wat andere kopers over deze verkoper te melden hebben.
  • Ga na wat de waarde van het product is door op vergelijkings sites te kijken.
  • Kijk op het aangeboden product legaal is en mag worden aangeboden en of het natuurlijk echt is en geen fake?!

Als je gaat bieden:

Als je op een object wilt gaan bieden, bepaal dan voor het bieden een prijs die je ervoor wilt betalen. Mocht hij over je bod heen gaan, ga niet over je bepaalde prijs heen!

tumblr_m99wo3csCJ1qlvllro1_500_large

Ik weet dat er ontzettend veel leuks te koop is, ik neem regelmatig een kijkje, de leukste iphone covers komen voorbij tegen hele aantrekkelijke prijsjes, maar ook sieraden en leuke gadget. Allemaal erg verleidelijk, maar let er wel op producten komen soms helemaal uit Amerika of China en daar zit natuurlijk ook de verzendkosten aan vast, dus mocht je iets zien voor 1 euro kijk dan of de verkoper meer te bieden heeft zodat je niet de verzendkosten alleen voor 1 artikel betaald!

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben, mocht je nog geen ervaring met Ebay hebben. Heb je nog vragen stel ze in de comments of neem een kijkje op Ebay zelf.

Bron - Weheartit.com  Bron - Ebay.com

Heb jij wel is iets op Ebay gekocht? Wat is je ervaring ermee? Wat vind jij van deze manier van shoppen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram