Onmisbaar in mijn keuken!

Onmisbaar in mijn keuken!

Misschien heb je het wel vaker gelezen op mijn blog, ik ben ontzettend graag in mijn keuken. Ik vind koken erg leuk om te doen of af en toe wat lekkers bakken. Maar ook om gewoon mijn ontbijtje te eten of mijn koffie te drinken. Omdat ik graag in mijn keuken ben vind ik het ook altijd leuk om mooie en vooral ook handige keukenaccessoires te hebben om mee aan de slag te gaan.

Voor mij zijn er dan ook een aantal items die echt onmisbaar voor mij zijn Deze items wil ik graag aan je uitlichten en wie weet haal je er nog wat inspiratie uit voor in jouw keuken. Kijk mee!


Koffieapparaat & melkschuimer

Ik ben een enorme koffieliefhebber en wat echt niet kan ontbreken in mijn keuken is dan ook een koffiezetapparaat. Ik heb er op dit moment twee wat een beetje overbodig is, maar ik hou nou eenmaal van afwisselen. Ik heb een verse bonen machine waar je heerlijke koffie uithaalt, maar ook een handige en vooral snelle Nespresso machine voor cups. Ik wissel de twee apparaten met elkaar af, als ik even snel wil dan is de Nespresso ideaal. En ook om wat vaker af te wisselen qua smaak in bonenkoffie, is de Nespresso natuurlijk ook een stuk handiger. Voor de rest gebruik ik naast de koffie een melkopschuimer van Jura en ook dit apparaat is voor mij onmisbaar. Deze melkopschuimer werkt ontzettend goed en is makkelijk te reinigen en dat maakt hem ideaal.


Bron Unsplash – Brooke Lark

De snijplank, de ovenschaal & heel veel bakjes!

Een mooie houten snijplank is niet alleen een mooi accessoire in de keuken, het is ook ideaal en scheelt een hoofd vaat. Ik heb op mijn aanrecht een mooie houten plank liggen die ik altijd makkelijk en snel kan gebruiken als ik bijvoorbeeld even broodjes klaarmaak voor mijn werk of ontbijt of even snel iets op moet klaarmaken. Vaak vind ik het altijd weer een gedoe om een bord te pakken en daarom vind ik het handig om het gewoon direct op een snijplank te leggen en te gebruiken als soort van ‘bord’. Omdat ik het vaak gebruik is het de bedoeling dat ik het ook direct weer schoonmaak en dat vind ik prettig werken.

Ovenschaaltjes zijn voor mij ook echt een musthave in de keuken. Ik heb zelf een grote oven en vind het ook heerlijk om gerechten in de oven klaar te maken. Ovenschalen zijn ideaal om verschillende groenten bij elkaar in de gooien en deze lekker in de oven te bereiden met kruiden. Ook vind ik het heerlijk om zoete lekkernijen te bakken en zoals mijn favoriet de cinnamon Rolls of een heerlijke apple crumble maak ik in een ovenschaal. Ik heb er genoeg in huis in verschillende maten zodat er voor ieder gerecht een perfecte is!

Zoals ik al zei is mijn keuken een soort van leefkeuken. Ik heb geen bovenkastjes omdat ik dat persoonlijk in een keuken niet mooi vind. Ik heb op mijn aanrecht daarom verschillende mandjes en bakjes staan waarin in dingen in bewaar. Ik zorg ervoor als ik producten kook voor buiten de koelkast zoals uien, avocado’s, knoflook en noem maar op, dat de verpakking eraf gaat en deze op een ‘mooie’ manier in mijn keuken staat. Ook mooie en handige tools bewaar ik in potten op het aanrecht zodat ik ze snel kan pakken.


Bron Unsplash – Vladimir Gladkov

Mijn keukenheld de KitchenAid

Mijn koperen KitchenAid is al een aantal jaren mijn Eye-catcher in de keuken. Het is niet alleen een prachtig apparaat, er zit een mooie herinnering voor mij aan en hij is perfect voor het bakken. Het is voor iedere bak liefhebber echt een must om een goede keukenmachine te hebben. Of je nu snel een mooi deeg wilt maken voor brood of koekjes, mooie toppings, slagroom of noem maar op, deze keukenheld staat iedere dag weer voor je klaar!


Bron Unsplash – LAUREN GRAY

Heb jij een leuke keuken?
Ben jij graag in de keuken?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram