On the go? Zorg dat je de juiste motorhelm draagt!

On the go? Zorg dat je de juiste motorhelm draagt!

Een motorhelm is een noodzakelijk onderdeel van de uitrusting voor motorreizen. Ze beschermen je hoofd bij een ongeluk, en kunnen je ook warm houden op koude dagen. Er zijn veel verschillende soorten motorhelmen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke voor jou geschikt is.

In dit artikel bespreken we de verschillende soorten motorhelmen, en geven we je enkele tips om de juiste te kiezen voor jouw behoeften. We bespreken ook de voordelen van het dragen van een motorhelm tijdens het reizen, en we geven enkele veiligheidstips voor motorrijders.


De verschillende soorten motorhelmen

Er zijn drie hoofdtypen motorhelmen: open-gezicht, modulair en vol-gezicht.

Motorhelmen met open voorzijde zijn het meest basale type, en bieden de minste bescherming. Ze hebben meestal een dunne schaal en geen kinbescherming, waardoor je gezicht bij een ongeluk bloot komt te liggen.

Modulaire motorhelmen zijn een stapje verder dan open helmen, en bieden meer bescherming dan hun eenvoudige tegenhangers. Ze hebben een kinbeschermer die omhoog geklapt kan worden als je niet rijdt, wat je meer bewegingsvrijheid geeft.

Volle motorhelmen bieden de meeste bescherming van alle drie de types. Ze hebben een stevige schaal die je hoofd en gezicht bedekt, en een kinbeschermer die je kaak beschermt bij een ongeluk. Ze hebben ook een vizier dat je ogen beschermt tegen zon en wind.

Bron Unsplash – waldemarbrandt67w

Hoe kies je de juiste helm voor jou

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om na te denken over je behoeften en voorkeuren. Wil je de grootst mogelijke bescherming, of gaat het je meer om comfort en bewegingsvrijheid? Wil je een modulaire helm die je kunt openen als je niet rijdt, of een integraalhelm met een schild om je ogen te beschermen?

Als je deze vragen hebt beantwoord, kun je gaan winkelen voor de juiste motorhelm voor jou. Er zijn verschillende merken en stijlen waaruit je kunt kiezen, dus neem je tijd en zoek de helm die het beste bij je past.

De voordelen van het dragen van een motorhelm op reis

Er zijn verschillende voordelen van het dragen van een motorhelm tijdens het reizen. Een van de belangrijkste is dat hij je kan helpen beschermen tegen ernstige verwondingen bij een ongeluk. Daarnaast kunnen motorhelmen ook helpen je koeler te houden bij warm weer en wind en insecten uit je gezicht te houden. Ze kunnen het ook gemakkelijker maken om te zien in het verkeer, en kunnen helpen het geluidsniveau te verminderen. Het dragen van een motorhelm tijdens het reizen kan ook een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat je zichtbaar bent voor andere automobilisten.


Een motorhelm is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke motorrijder. Hij beschermt je niet alleen bij een ongeluk, maar kan je ook koeler en comfortabeler houden tijdens lange ritten, en het geluidsniveau verminderen. Hij kan je ook beter zichtbaar maken voor andere automobilisten, en kan zelfs helpen om insecten en wind uit je gezicht te houden. Draag altijd een motorhelm tijdens het rijden, hoe kort de rit ook is.

Bron Unsplash – @jnnfrchn

Ben jij een motorrijder?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram