My week in insta stories #1

My week in insta stories #1

Jeetjemineetje waar ben ik toch mee bezig. Het bloggen gaat niet zo gepland als zou moeten maar ik wacht echt op de dag dat het allemaal weer wat soepeler gaat. Bloggen vind ik hartstikke leuk maar ik moet even weer de draad op pakken en wat meer regelmaat erin hebben. Ieder geval heb ik vandaag weer eindelijk een ‘My Week’ voor jullie met daarin foto’s van afgelopen weken. Benieuwd? Kijk mee!

Ik begin met deze lieve foto van Iefje. Ik kan maar niet genoeg krijgen van het moment dat ze ligt te ‘knuffelen’ met haar eekhoorn knuffeltje. Ze ligt dan altijd als een vierkant fluffy blokje op de grond lekker te kroelen.

Niet zo spannend maar het hoort er allemaal bij, een schoonmaak ochtendje. Ik zorg er graag voor dat mijn huis netjes, opgeruimd en schoon is en dat kost best wat uurtjes. Wasjes draaien, een sopje hier en daar en uiteindelijk nog even de stofzuiger erdoorheen. Ik ben zeker wat tijd kwijt maar als het dan achter de rug is kan ik lekker genieten van een koffie!

Vlak voor oud&nieuw (ja, ja dat is alweer een tijdje geleden) kocht ik het boek ‘Hoe slim is je kat’. Ontzettend leuk maar helaas niet ideaal voor mijn lieve Iefje. Heb je een kat dan is het zeker leuk om dit boek aan te schaffen en de testjes te doen.

Ook kreeg ik nog van mijn vriend voor kerst een kookboek van Nigella. Ik heb echt veel te veel kookboeken en moet er ook echt even met de bezem doorheen maar ik ben er gewoon dol op. Dit boek van Nigella bestaat al een tijdje en stond ook al even op mijn lijstje. Ik heb er al wat lekkere dingen uitgehaald!

Voor ik aan het werk ging liep ik langs de op=op winkel waar ik helemaal blij werd van een duif die het heel goed bekeken heeft. Meneer (of mevrouw) duif zat namelijk heerlijk te eten van de pinda’s!

Uit mijn werk snel even wat lekkers halen voor de Opa van mijn vriend. Die was jarig en een aantal lekkere bonbons en truffels waren welkom.

Ik ben zelf ontzettend blij met mijn huis en de inrichting ervan. Zo ook deze hangstoel op de slaapkamer vind ik heel tof. Het zit best lekker en heeft mooi uitzicht naar buiten en als het zonnetje schijnt vind ik het heel fijn hier lekker te lezen.

Mijn grote liefde!

Een tijdje terug kocht ik bij de H&M deze toffe groene trui met daarop allerlei insecten gemaakt van kraaltjes. Ik ben er helemaal op dol op en draag hem graag. De groene kleur vind ik prachtig en die details maken het helemaal af.

Iefje is de laatste weken ontzettend knuffelig en haar bangheid lijkt ook helemaal verdwenen in huis. Zodra ik thuis kom van het werken staat ze gelijk te wachten om op schoot te gaan en komt de hele avond er niet meer van af. Iefje was een ontzettend bang katje uit het asiel die heel wat heeft meegemaakt, ze woont nu bijna 1 jaar bij ons en is helemaal gewend. Ze heeft haar eigen plekjes in huis en vertrouwt ons helemaal. Dat ik haar dit leven heb mogen geven maakt mij heel gelukkig, nu kan ze ook eindelijk genieten van een mooi leven zonder zorgen.

Vorige week was ik jarig en omdat ik al een mega cadeau voor kerst had gekregen van mijn vriend (een koperen KitchenAid Artisan) stond ik erop om geen cadeautjes meer te krijgen voor mijn verjaardag van hem. Toch kon die het niet laten een mooi bosje bloemen mee te nemen. Wat een schat!

Iefje was ook een beetje jarig en wou lekker opvallend in de woonkamer zitten. Het leek net een beeldje en om deze foto moet ik steeds zo lachen.

Ik was zondags jarig (14 januari) maar vierde op zaterdag al met mijn ouders enz. Voor mijn verjaardag ging ik natuurlijk aan de slag in de keuken en bakte de ouderwetse appeltaart die in mijn familie z’n favoriet is. Dankzij mijn mega oven kon ik er lekker 2 tegelijk bakken. Yum!

En natuurlijk moest er ook het een en ander versierd worden. Een tijdje geleden kocht ik al deze schattige pastel slingers en die kon ik dan nu eindelijk ophangen.

Tadaaaaa! De slingers hingen en het feest kon beginnen.

Ik had eigenlijk niks op mijn verlanglijstje staan maar mijn zus kent me goed. Ze gaf me een mooi kookboek en een heel schattige receptenboekje om mijn eigen recepten in te schrijven.

Mijn familie kwam rond eind van de dag en daarom was het tijd voor veel lekkere hapjes. Als ik deze foto weer zie krijg ik direct zin in de camembert uit de oven. Zo lekker!

Zondag kreeg ik gezellig mijn schoonouders en Lariss op bezoek en ook daar serveerde ik lekkere hapjes. Natuurlijk eerst een lekker stuk appeltaart en nog wat zoetigheden ernaast.

Afgelopen vrijdag besloot ik zelf weer eens pizza te maken en dan ook het deeg. Nu ik de KitchenAid heb kan ik veel makkelijker deeg maken en vind ik het ook leuker om te doen. Ik maakte een bodem van volkeren speltmeel en havermeel en belegde de pizza met van alles en nog wat. Ik heb geen foto van toen die uit de oven kwam omdat we eigenlijk niet konden wachten met eten. Oeps!

En ik heb nog meer de keukenprinses uitgehangen, ik bakte namelijk een heerlijke hartige taart met broccoli. Hij was super goed gelukt en deze ga ik zeker weer maken!

In het weekend zijn mijn vriend en ik begonnen met de tuin. Vooral mijn vriend was er niet helemaal tevreden mee en had een nieuw plan gemaakt zodat we komend voorjaar in een ‘vernieuwde’ tuin kunnen zitten. We moesten oa. de appelboom verplaatsen en onze moestuin tijdelijk uit elkaar halen. Naast de tuin besloten we ook mijn werkkamer om te wisselen met de kledingkamer. De kledingkamer had namelijk de deur naar het balkon en eigelijk wou ik daar mijn kantoor wel in hebben zodat ik straks wanneer het lekker weer is lekker de deur naar balkon kan open zetten. Enorme klus maar het resultaat is super. Eind van de dag was ik echt gesloopt maar wel met een voldaan gevoel!

Dan nu even aandacht voor mijn prachtige nieuwe tafeltje van Riverdale. Deze kocht ik vorige week en ik ben er zo blij mee. Hij staat perfect in het interieur en komt zo goed uit bij de stoel waar ik graag zit. Naast de tafel kocht ik ook de velvet poederroze poef van Riverdale (op de vorige foto een klein beetje te zien). Deze heb ik neergezet in de kledingkamer.


Ik ga proberen om nu regelmaat in de Insta Weeks weer te krijgen en mocht ik genoeg foto’s hebben het weer iedere week online te zetten!
Tot volgende keer!

 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

8 Reacties

 1. 25 januari 2018 / 17:47

  Wat leuk om zo een kijkje in je leven te krijgen!
  Liefs,
  Yara

 2. 25 januari 2018 / 16:44

  Wat een leuke gezellige foto’s! mm die taart ziet er lekker uit en wat tof die chille hangstoel

  • 26 januari 2018 / 20:12

   Ja ziet er lekker uit he 😀 Als ik die taart weer zie krijg ik er gelijk zin in!!

 3. 25 januari 2018 / 12:15

  Ik vind jouw diary’s altijd ontzettend leuk en inspirerend! Ik ben helemaal gek op de stijl van je interieur en ga dit ook zeker onthouden voor als wij een nieuw huisje hebben gevonden. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik vierde mijn verjaardag op dezelfde dag!

  • 26 januari 2018 / 20:12

   Ah leuk om te lezen, dankjewel!! 😀
   Jij natuurlijk ook nog gefeliciteerd!

 4. 25 januari 2018 / 10:17

  Wat super leuk om dit te zien!! Wat is Iefje een schatje en wat is je nieuwe tafeltje van Riverdale ontzettend gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram