Mooie verlichting voor in huis!

Mooie verlichting voor in huis!

Verlichting maakt je interieur helemaal af. Een mooie staande lamp in de hoek van je woonkamer, spotjes in de keuken, of een prachtig exemplaar boven de eettafel voegt heel veel toe.

Ik vind verlichting een belangrijke keuze als het gaat om het inrichten van je huis. Kort geleden ben ik begonnen met het verwijderen van alle plafondlampen op de bovenverdieping die er eigenlijk ’tijdelijk’ hingen als goedkope oplossing. Langzamerhand vervang ik die lelijke lampen voor mooie exemplaren en dat lukt al aardig. Maar als je eenmaal bezig bent, dan blijf je natuurlijk bezig en wil je meer.


Bron // Bron

Pinterest is op dat gebied natuurlijk weer mijn beste vriend want daar vind je precies de stijlen die je wilt hebben. Ik ben vooral heel erg fan van de combinatie glas en goud. Het liefst heb ik een lamp zoals op afbeelding 1 boven de eettafel of zelfs in de keuken. Ik vind het mooie aan deze lampen dat ze een ruimte heel ruimtelijk maken. Wat ik ook belangrijk vind en dat doet deze lamp heel goed. Ook als ze uit staan moeten ze er prachtig uitzien als een soort kunst object!

Wat ik ook erg leuk vind is het combineren van meerdere hanglampen bij elkaar. Ik heb zo’n soortgelijk effect in de keuken maar het lijkt mij leuk om daar nog een paar aan toe te voegen op verschillende hoogtes voor een speels effect. Ook het gebruik van verschillende bolletjes lijkt mij dan super leuk om te doen.


Bron // Bron

Mooie lampen zijn prijzig en dat mag ook. Het is daarom altijd even goed zoeken wat je precies wil hebben en in welke stijl je de lamp wilt. Ga je voor chic, industrieel of wat meer landelijk, er is zoveel te vinden. Goede oriëntatie is dan ook heel belangrijk. Zoek de stijl die je aanspreekt en kijk of het geschikt is voor de ruimte.

Onderstaande lampen zijn van het Noordwijkse merk light and living. De stijl van deze lampen zijn stoer maar toch stijlvol en vooral de collectie met glas en gouden details vind ik prachtig. Ik heb mijn favoriete voor je bij elkaar gezet. Ik zie ze al helemaal in mijn huis hangen en staan! De driehoek lantaarn is ook prachtig in een mooie hal? En wat dacht je van nummer 3 boven je nachtkastje? Welke vind jij het tofste?


1 // 2 // 3 // 4 // 5


Nu heb je in huis niet altijd overal stopcontacten waar je toch ook wel graag een lampje wil hebben staan. Een handige oplossing daarvoor is het zoeken van lampje die werken op batterij. In de hal beneden heb ik een houten ladder staan met daarover heen lampjes gedrapeerd. Deze werken op batterij dat is super handig omdat er niet 1 2 3 een stopcontact in de buurt zit. Zo creëer ik toch een beetje gezelligheid in de hal wanneer het er donker is. Lampje nummer 5 op de collage hierboven werkt ook op batterij en is super leuk om bijvoorbeeld in een hal te decoreren!


Vind jij mooie verlichting een belangrijke toevoeging aan je interieur?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram