Mooie naturel make-up? Dit zijn de beste tips!

Mooie naturel make-up? Dit zijn de beste tips!

Je smaak in make-up is natuurlijk een heel persoonlijke smaak. Je kunt dragen wat jij wilt! Veel mensen hebben een voorkeur voor een naturel make-up look. Geschikt voor elk moment van de dag, en perfect voor een sierlijke en elegante uitstraling. Hoe je een naturel make-up look creëert? Lees slimme tips.


Natuurlijke kleuren oogschaduw

Je kunt de naturel look met name terug laten komen in de oogschaduw die je draagt. Kies voor een pallet met natuurlijke kleuren, zoals roze, oranje, bruin en beige. Fellere kleuren kun je maar beter achterwege laten voor een natuurlijke uitstraling. Gebruik ook niet te veel kleuren door elkaar, maar kies voor een of twee kleuren. Je kunt dit goed blenden, zodat het een nog duidelijker geheel vormt.


Bron Unsplash – Edz Norton

Highlighter voor een naturel glow

In een naturel look zien we ook vaak een naturel glow terug. Zo’n glow creëer je met een goede highlighter. Je krijgt ook meer diepte in je gezicht. Allemaal voordelen dus! Met highlighter vallen je jukbeenderen en wenkbrauwbot op: dat staat beeldig. Ook kun je wat highlighter aanbrengen in je binnenste ooghoek, voor een prachtige oogopslag. Of je nu een poeder of een vloeibare highlighter gebruikt: het is maar net wat jij fijn vindt.


Foundation? Met mate!

Als je foundation wilt dragen, kun je dat het best met mate doen bij een naturel look. Zo zie je er namelijk op je natuurlijkst uit: precies waar het om draait. Een dun laagje foundation kan wel, om je huid egaler te maken en oneffenheden te maskeren. Veel foundation dragen valt al gauw op, en laat de natuurlijke uitstraling wat in het niet vallen. Dat is nu juist zo zonde.


Minimalistisch met blush

Draag je graag blush? Net als bij foundation geldt ook hier weer dat je het maar beter met mate kunt aanbrengen. Het liefst alleen op het midden van de wangen, en niet daarbuiten. Dit ziet er namelijk uit als een natuurlijke blos (yes, perfect!), maar meer rood in het gezicht is juist weer te gemaakt. Kies niet voor een knalkleur. Pak een wat subtielere tint in rood of bruin, die niet te ver van de kleur van je huid af ligt.


Bron Unsplash – Element5 Digital

Bruine mascara

Het klinkt misschien wat gek als je er voor het eerst van hoort, maar het staat juist beeldig: gebruik bruine mascara in plaats van zwarte mascara. Zwart is namelijk geen natuurlijke kleur in de wereld van make-up, maar bruin juist wel. Je wimpers vallen er nog altijd mee op, maar dan op een subtielere manier. Gebruik ook geen dikke klodders mascara: neem genoegen met een enkel laagje.


Weinig zwart gebruiken

Zwarte mascara kun je dus beter vermijden om een naturel make-up look te dragen, maar dat geldt eigenlijk voor zwart in het algemeen. En niet alleen voor zwart, maar tevens voor andere donkere kleuren. Laat eyeliner, oogpotlood en oogschaduw in donkere kleuren dus even links liggen. Ga juist voor de frisse look van lichtere kleuren!

Bron – Pexels

Wat is jouw favoriete make-up look/stijl?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram