Mini planten make-over in mijn eigen huis + Winactie!

Mini planten make-over in mijn eigen huis + Winactie!

Als liefhebber van planten ben ik regelmatig in het tuincentrum te vinden. Ik vind planten in het interieur ontzettend sfeervol en het kan dan ook niet anders dat ik er genoeg in mijn huis heb staan.

Nu ben ik de laatste dagen wat bezig geweest in mijn interieur om het een en ander wat te veranderen voor het najaar. In de herfst zit je natuurlijk een stuk meer in huis en dan mag het nog wel wat gezelliger. Goede reden om het tuincentrum te bezoeken en stiekem nog wat plantjes in huis te halen.Ik heb namelijk in mijn woonkamer naast de hangstoel een open haard staan. Een open haard is al heel sfeervol, alleen wat erop stond kon wel even wat leuker. Het oogde een beetje saai omdat ik wat dingetjes had weggehaald. Het enige wat er nu nog op stond was de klok, een lampje en een paar prachtige planten. Tijd om daar iets aan te doen en het nog wat meer aan te kleden met kamerplanten en leuke potjes. Hoe meer planten je bij elkaar zet, hoe leuker effect je namelijk kunt creëren.Bij het tuincentrum ben ik opzoek gegaan naar wat kleine plantjes en zocht ik nog wat potjes. Ik ben een groot liefhebber van rotan/touw in mijn interieur en in combinatie met planten vind ik dat altijd extra mooi staan.

Zoals je op de foto’s kunt zien ben ik ieder geval goed geslaagd. Ik vond 2 leuke mandjes van touw en nog een heel lief groen potje van keramiek. Voor de rest viel mijn oog op een hele leuke plantenstandaard in messing en nam ik verschillende plantjes mee.
Als plantenliefhebber geef ik veel om de planten in huis en geef ik ze ook best wat aandacht. Alle planten in mijn huis geef ik iedere maand extra voeding. Ik gebruik hiervoor de plantenvoeding van Pokon die je makkelijk kunt mengen met een gietertje water. Zelf merk ik dat dit de planten er nog mooier en gezonder uit laat zien.

Daarnaast zijn voedingskegels ook ideaal als je je planten goed wilt verzorgen. Ik heb zelf 2 planten in huis staan dit het af en toe moeilijk hebben en die geef ik extra voeding door middel van die handige voedingskegels.Om je planten goed te kunnen verzorgen en ze ook mooi te houden is het altijd handig om bij het planten in potten wat extra maatregelingen te nemen. Door hydrokorrels toe te voegen in je potten zorg je ervoor dat het water namelijk niet onderin de pot blijft zitten. Wanneer dit wel gebeurt gaan de wortels verrotten en de plant dood. Een laagje van deze hydrokorrels is dan ook echt een must. Laagje potgrond erop en de plant kan er vrolijk in.


De kleine plantjes op de plantenstandaard zijn 2 graslelies. Ze worden ook wel zebragras genoemd. Ik vind dit vrolijke plantjes en de kleuren ervan prachtig. De donker groene kleur is vermengd met lichte tinten en dat maakt hem zo opvallend. De bladeren staan alle kanten op waardoor die lekker speels in het mandje staat.In het groene geribbelde potje heb ik gekozen voor een plantje met een heel mooi motief op de bladeren. De stengels waren vrij lang toen ik hem echt waardoor hij heel leuk uit het bolle potje springt. Helaas kom ik echt niet meer op de naam en heb ik heel google al afgezocht zonder resultaat. Weet jij de naam van het plantje, laat het weten in de comments.

Ik ben echt blij met het resultaat. Het staat een stuk gezelliger en ik vind de combinatie van de potten en planten heel goed kunnen.


Win een planten make-over t.w.v. €2500,-

Planten kunnen in 1x je interieur een hele andere uitstraling geven en een stuk gezelliger maken. Kan jij ook wel wat meer gezelligheid in je huis gebruiken met wat nieuwe meubels, dan mee met de toffe winactie van Pokon.

Pokon geeft namelijk een groen make-over weg t.w.v. €2.500 door interieurblogger & stylist Styled By Sabine.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een foto van je huidige woonkamer delen op Instagram met #pokonmakeover en hierbij vertellen waarom jij wel een make-over kunt gebruiken. Maak daarna je aanmelding compleet via het formulier en wie weet heb jij straks een compleet vernieuwd interieur met o.a. hele mooie planten!Heb jij veel planten in huis staan?
Ben jij goed in het verzorgen van planten?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

7 Reacties

 1. 1 oktober 2019 / 17:37

  Wat ziet het er gezellig uit! Ik ben zelf ook dol op planten in ons interieur 🙂

  • Laura Louise
   Auteur
   11 oktober 2019 / 08:19

   Dankjewel 😀

 2. 1 oktober 2019 / 12:24

  Planten kan je nooit genoeg hebben en daar hebben ze gelijk in! Mijn man en ik willen er ook veel meer bij
  nooit verwacht dat ik intratuin cadeaubonnen zou willen!

 3. 30 september 2019 / 06:59

  Super leuk geworden! Ik ben ook dol op groen in huis. op dit moment staat er op de eetkamertafel drie grote kamerplanten die mijn vriend dit weekend heeft gehad voor zijn verjaardag. Komt goed uit zo voor ons nieuwe huisje :). Hele toffe prijs om te winnen ook!

  • Laura Louise
   Auteur
   30 september 2019 / 08:17

   Oh wat leuk zeg. Planten krijgen is altijd heel tof. Hebben jullie er beide mooi wat aan 😀

 4. 30 september 2019 / 06:38

  Wat heb je er een mooi artikel (met geweldige foto’s) van gemaakt. En je plantjes zijn ook zo leuk!

  • Laura Louise
   Auteur
   30 september 2019 / 08:16

   Dankjewel Romy :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram