Mijn Skeeler verslaving!

Mijn Skeeler verslaving!

Vroeger vond ik skeeleren al heel leuk om te doen. Het was altijd spannend om snelheid te maken, kleine heuveltjes af te gaan en alle kanten op te rollen. Sinds een maand of 2 ben ik er weer volop mee begonnen en ik kan je vertellen. Het heeft bij mij gewerkt als een soort verslaving!

Ik was opzoek naar een bezigheid waarbij ik lekker buiten kon zijn en waarbij ik ook direct gezond bezig kon zijn met mijn lichaam. Al heel snel kwam ik op het idee om te gaan skeeleren. Niet veel later bestelde ik dan ook mijn skeelers bij de Decathlon. Toen ze eenmaal binnen waren ben ging ik er gelijk mee naar buiten!


Het is geen grap dat ik vrijwel elke dag (als het weer meezit) een rondje maak van 11 km. Toen ik voor de eerste keer de skeelers weer aantrok was het naar een paar meter al gelijk weer gewend en merkte ik dat je dit net als fietsen helemaal niet verleerd. Het gaat erom om de balans goed te vinden en als je eenmaal controle hebt over de skeelers en je goed balans kunt houden, dan kan je gaan.

Ik heb er zelf voor gekozen om het remblokje eraf te halen. Dit deed ik vroeger ook omdat ik zelf juist heel onhandig ben om op die manier te remmen. Het is natuurlijk wel ontzettend belangrijk om te kunnen remmen met skeeleren dus wanneer je ook besluit het blokje eraf te halen, leer dan andere remtechnieken door middel van Youtube filmpjes.

Skeeleren is natuurlijk niet zonder risico. Als je besluit om ook te gaan skeeleren dat raad ik je aan om eerst lekker veel te oefenen op een goede ondergrond zonder al te veel drukte en obstakels om je heen. Ook kun je er voor kiezen om bescherming te dragen. Dit doe ik zelf niet wat natuurlijk ook gewoon hartstikke dom is en aangezien ik al een paar keer gevallen ben, raad ik het je wel aan. Wat ook belangrijk is als je gaat skeeleren, dat je goed vooruit kunt kijken in de richting waar je heen wilt skeeleren. Overzicht is helemaal bij snelheid erg belangrijk.Mijn voordelen van het skeeleren

Skeeleren heeft vooral mijn liefde gekregen omdat ik op een hele actieve manier lekker buiten kan sporten. Ik hou ervan om lekker buiten in de natuur te zijn. Helemaal met het lekkere weer is het heerlijk om er lekker op uit te gaan. Het voordeel hiervan is dat ik kan genieten van de natuur, de dieren en de omgeving en omringd ben met frisse lucht.

Ik zit aangesloten bij een sportschool waar ik redelijk vaak ook te vinden ben. Ik focus daar op het trainen van mijn billen, armen en benen. Er zijn daar natuurlijk perfecte apparaten die daarbij helpen maar wist je dat je met skeeleren je lichaam ook in een hoge mate traint. Je gebruikt natuurlijk je (boven)beenspieren en je bilspieren tijdens het skeeleren maar om in balans te blijven gebruik je heel erg je buikspieren. Een tochtje is dan ook goed te vergelijken met een rondje in de sportschool!

Naast dat het dus heerlijk is om in de natuur te zijn en dat het mijn lichaam traint is het ook voor mij een ideale manier om mijn hoofd leeg te maken. Zoals ik namelijk al zei, skeeleren is niet zonder risco en aangezien ik ook geen bescherming draag ben ik tijdens het skeeleren ontzettend gefocust aan het werk. Het zorgt ervoor dat ik in mijn hoofd juist heel ontspannen ben en niet ga malen of nadenken over onnodige dingen! Vaak skeeler ik 1 uur en dat is direct dus voor mij 1 uur meditatie.

Voor het skeeleren gebruik ik de Runkeeper App, waarbij je heel handig een overzicht hebt van de afstanden die je maakt en snelheid die je haalt. Ik vind het heel motiverend om dit soort apps te gebruiken omdat je jezelf ziet groeien, kan uitdagen en kunt verbeteren.Wil je ook skeeleren?

Skeeleren kan ik niet meer wegdenken uit mijn leven op dit moment, ik zie het als een vast ritueel die (mocht het weer goed zijn) dagelijks kan worden uitgevoerd. Op dit moment ben ik ook bezig om het iets uit te breiden en trucjes aan te leren. Ik merk dat het leuk is om een beetje gek te doen en te stunten. Toen ik eenmaal op internet allemaal filmpjes tegen kwam van professionele inline skaters, had ik iets van, ‘dit wil ik ook’. Natuurlijk gaat dat niet 1, 2, 3, toch zie ik het als een leuke extra uitdaging om mee bezig te zijn.

Wil je net als ik ook lekker buiten sporten, verdiep je dan in het skeeleren en ga langs een winkel om te kijken welke skeelers bij je passen. Op het gebied van skeeleren heb je namelijk heel veel verschillende soorten en het is heel belangrijk dat je de juiste soort skeelers hebt en ook de juiste maat. In de sportwinkels kunnen ze je daarbij advies geven. En zoals ik al zei, oefen eerst op een rustige plek met fijne ondergrond en bescherming. Ook raad ik je aan om op Youtube wat handige instructie filmpjes te kijken wat je kunt doen in situaties als je dreigt te vallen, plotseling moet remmen en om handige technieken te leren!

Benieuwd naar mijn skeeleren avonturen? Op mijn persoonlijke Instagram deel ik hier regelmatig over!


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

 1. 17 augustus 2021 / 16:53

  wauw zoveel km’s respect hoor! en ze zien er echt prachtig uit.. het is zeker een fijne bezigheid, vooral omdat het buiten is. Voordat ik zwanger werd ging ik al te graag rolschaatsen.. maar dat moet ik nu maar eventjes laten (37 weken zwanger haha).. dus ik moet nog eventjes wachten.

 2. chucky1012
  10 augustus 2021 / 06:39

  Zo leuk!
  Fijn om lekker op deze manier veel buiten te zijn….
  Ik had ook jarenlang geskeelerd.
  Helaas kan het niet meer omdat ik in een hulpmiddel zit.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram