Mijn ochtendroutine!

Mijn ochtendroutine!

Sinds ik vorig jaar vlak voor de corona besloot mij aan te melden bij een sportschool, was dat niet zo zeer om heel actief te gaan sporten. Kwam dat even voor mij stiekem goed uit dat hij moest sluiten vanwege corona, hoefde ik ieder geval niet heen.

Dit veranderde compleet toen ik de boel omgooide en veel bewuster te gaan leven. Ik ben al een aantal jaren qua voeding bewust bezig, het sporten kon ook wel wat aandacht gebruiken. Zoals je waarschijnlijk weet ben ik helemaal in de ban van het skeeleren geraakt. Deze manier van actief buiten bezig zijn vind ik heel leuk om te doen. Ik merk erbij hoe goed ik mij ga voelen en ook wat het met mij liggen dat. Toch de trigger geweest om is verder te kijken en die bezoekjes aan de sportschool is wat serieuzer te nemen.

Op dit moment sport ik vrijwel iedere dag. 4 a 5 keer per weer ga ik naar de sportschool en de rest van de dagen probeer ik ieder geval te combineren met skeeleren (als het weer het toelaat) en met een work-out thuis. Ieder geval heb ik iedere ochtend een strakke planning voor mezelf dat ik dat gene kan doen wat mij goed doet, mijn lichaam goed doet en mijn dag heerlijk doet laten beginnen!


Geen koffie maar thee & water!

Schreef ik een paar dagen terug over mijn koffie verslaving, kan ik je nu rustig vertellen dat ik de koffie even heb ingeruild voor thee. Ik heb altijd een periode dat ik liever weer thee drink en dat is dan ook het eerste wat ik in de ochtend doe. Ik zet een lekker kopje thee met havermelk. Daarnaast drink ik altijd een groot glas water met een vers geperste citroen erdoorheen.

Stretchen Stretchen en nog meer Stretchen

Alweer een poos geleden zat ik een periode op Yoga. Heerlijk vond ik het. Helaas ben ik daarmee gestopt maar het idee was om dat thuis door te voeren. Er zijn periodes geweest dat ik dat zeker ook deed maar heel vaak kan het er ook niet van. Tot voor kort ik een ruimte lekker vrij heb gemaakt waar standaard mijn Yoga mat ligt waar ik iedere ochtend direct terecht kan. Soms voor een heerlijke Yoga sessie maar sinds kort focus ik mij meer op stretchen. Op dit moment heb ik een aantal video’s op YouTube die ik volg. Het liefst doe ik 15 minuten maar als ik wat minder tijd heb, doe ik 5 minuten!


Naar de sportschool of thuis aan de slag!

Na het stretchen ga ik naar de sportschool. Die zit ook lekker in de buurt dus daar hoef ik niet over te klagen. Ik train daar volgens een sportschema mijn billen, mijn benen en armen en borstspieren. Ik vind het heerlijk om altijd lekker op tijd heen te gaan zodat het lekker rustig is en dat ik alles kan doen.

Als ik thuis oefeningen wil doen dan ga ik aan de slag met weerstandsbanden. Voor het sporten ligt mijn focus vooral op het trainen van mijn billen en met weerstandsbanden kan je goede oefeningen doen.


Huidverzorging, Breakfast & Chill.

Eenmaal thuis duik ik eerst onder de douche wat natuurlijk wel zo logisch is na een gymsessie. Ik probeer nu in de ochtend koud te douchen. De eerste keer dat ik dat probeerde was absoluut geen succes, ik denk dat de hele buurt mij kon horen schreeuwen toen ik de kraan naar koud draaide. Ik ben erg gesteld op warm (heet) douchen maar door de goede verhalen ben ik koud douchen gaan proberen. Nu heb ik zelf een tactiek gevonden dat het mij ieder geval beter af gaat en waarbij ik ook echt de controle heb over mijn ademhaling.

Waar ik mij iedere dag ook erg op richt is mijn huid. Ik vind goede huidverzorging heel belangrijk en al helemaal als je net als ik make-up draagt. Ik reinig mijn huid altijd goed maar behandel het daarna met vitamine E en een vitamine C olie. Ik masseer die altijd goed in op mijn huid en merk dat het zo’n boost geeft. Sinds kort heb ik ook een Jade massageroller, dit gebruik ik nog te kort om te beoordelen maar het is ieder geval heel fijn!

Eenmaal onder de douche vandaan heb je echt een heerlijk gevoel ervan. Daarna is het eindelijk tijd voor mijn ontbijtje. Eerder nam ik vooral kwark en yoghurt maar tegenwoordig neem ik lekker havermout gemaakt met havermelk en daardoorheen een banaan, rozijnen, kaneel en een lepeltje pindakaas. Perfect ontbijtje voor mij en daarna kan ik volop aan de slag!


Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram