Mijn Instax Mini 8 camera || De voor en nadelen!

Mijn Instax Mini 8 camera || De voor en nadelen!

1
Een hele tijd geleden plaatste ik een artikel over mijn nieuwe aanschaf, de Instax Mini camera van Fuijfilm. Ik vind fotograferen ontzettend leuk en toen ik zag dat er nieuwe poloroids camera’s te koop waren was ik direct verkocht.

Het duurde niet lang en ik bestelde mijn camera. Ik gebruik hem graag en vind het nog steeds onwijs tof alleen heb ik wel een paar voor en nadelen ontdekt. Ik krijg veel vragen van bezoekers over deze camera en daarom leek het mij wel een handig idee om er nog een artikel over te maken.

instax3

Wat is een Instax Mini 8 Camera

Een Instax camera is een poloraid camera waarbij je maar 1x de kans hebt voor het maken van de foto. Je ziet namelijk niet super deluxe de foto’s op een schermpje verschijnen, nee net als vroeger komt er een filmpje uit de camera met daarop de foto. Deze is niet van super kwaliteit, maar juist heel ouderwets en klassiek waarbij je soms heel goed moet kijken wat erop staat. Ik vind het persoonlijk heel gaaf.

De Instax Mini is verkrijgbaar in verschillende kleuren, ik heb zelf gekozen voor de witte variant en daar ben ik nog steeds heel blij mee. De camera zelf is heel simpel en makkelijk in gebruik en spreekt al snel voorzicht. De films die eruit komen zijn net zo groot als een credit card. Wil je meer info hierover, dan verwijs ik je door naar mijn artikel die ik schreef toen ik hem pas had kocht.

Foto gemaakt in Amsterdam tegen de zon in // Foto gemaakt op de hei. 

i2

De voordelen

Zoals ieder product zijn er voordelen en nadelen. De voordelen die ik van dit product vind zijn:

 Je hebt direct iets in handen.
 Je maakt romantische plaatjes die leuk zijn om in te lijsten. Digitale foto’s blijven vaak ook digitaal op je computer.
Bijzondere momenten op bijzondere manier vastleggen.
 De camera is heel licht.
 Je kunt tegenwoordig bij de HEMA nieuwe films kopen.
 Veel leuke speciale boekjes en hebbedingetjes voor polaroid.

Foto gemaakt in Londen overdag met veel zon. 

i3

De nadelen

 Ik vind persoonlijk de camera best groot en lomp. Het neemt de enige ruimte in beslag als je hem meeneemt.
 De films zijn erg duur.
 Met tasje erom kan je niet zien hoeveel films je nog hebt. En de speciale tasjes zijn erg stroef om erop en en eraf te krijgen.
 9 van de 10 keer mislukt de foto toch echt wel. Ook met de aangeven instellingen op de camera.

Foto gemaakt in Londen in het park overdag perongelijk met flits. 

i4

Bij de HEMA kan je bijvoorbeeld de Instax Camera kopen en ook de bijbehorende films. Heel handig mocht je het snel nieuwe films nodig hebben maar ook erg prijzig. Ik bestel zelf mijn films via Ebay waar je voor  een stuk minder veel films kunt kopen! Let er wel op dat dit even duurt voordat je het binnen hebt.

Raad ik je aan om een Instax Camera te kopen? Hou je ook van foto’s die niet scherp, geweldig en intens van kleur eruit zien? Maar juist van het romantische effect? En vind je het niet vervelend om een mislukte foto vaak voorbij te zien komen? Dan is de Instax Camera zeker een leuke aankoop!  Ik gebruik hem als ik een dagje op pad ga en leuke momenten vast wil leggen. Alle foto’s die ik heb gemaakt heb ik opgehangen in een lijst!

Heb jij een Instax Camera?
Wat vind jij van deze gadget? 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram