Mijn indruk van Amika!

Mijn indruk van Amika!

amika

Nog maar kort geleden liet ik jullie kennis maken met het vrolijke haarverzorgings merk Amika. Het klinkt en ziet erop het eerste gezicht allemaal goed uit, maar ik ben natuurlijk een beautyblogger die het zelf ook moet gaan beoordelen en ervaren.

Vandaar dat ik jullie vandaag mijn mening ga laten zien over dit nieuwe merk. Mijn eerste indruk was natuurlijk al goed maar hoe bevielen mij de producten? Kijk mee!

Kort over Amika

Hoe fantastisch zou het zijn wanneer je haarstyling tools perfect passen bij jouw personlijke stijl? Maak kennis met Amike – ‘a girl’s best friend! De naam amika is afkomstig van het Latijns en betekent ‘vriendin’ of ‘vriend’ in diverse romantische talen. De basis van amika ligt in een van ’s werelds grootste fashionsteden ‘New York City’. Met amika kan je voortaan je eigen stylist zijn en wordt het stylen van je haar plezierig, snel en simpel om te doen.

Het assortiment van Amika bestaat uit:

 • Stijltangen
 • Krultangen
 • Haardrogers
 • Haarverzorging

Ik verwijs je voor nog meer informatie door naar mijn vorige artikel over Amika!

amika2

Van het assortiment ben ik de volgende producten gaan proberen:

 • Amika Color pHerfection Shampoo
 • Amika Nourishing Mask
 • Amika Blow up
 • Amika Touchable Hair Spray

Amika Color pHerfection Shampoo

amika3

Amika Color pHerfection Shampoo is een shampoo die het haar reinigt op een milde wijze. Deze shampoo zorgt ervoor dat de kleur in het haar langer wordt behouden en dat het langer blijft glanzen en stralen.Droge sloten in het haar worden met deze shampoo optimaal gevoed, waardoor de vochtbalans in het haar wordt teruggebracht. De shampoo is verrijkt met obliphica bessen die zorgen voor een genezende kracht, waardoor het haar optimaal gezond zal blijven. Hiernaast is de shampoo verrijkt met anti-oxidanten, vitamines en de gezonde vetzuren van omega 3,6,7, en 9. Door een samenvoeging van deze krachtige vitaminen wordt het haar optimaal gehydrateerd en wordt uw haar in natuurlijk evenwicht gebracht.

 • Geschikt voor alle haartypes
 • Voor een langer behoudt van de haarkleur
 • Laat het haar stralen en glanzen
 • Houdt het haar gezond

Mijn ervaring:

Nu heb ik zelf ook gekleurd haar en heeft het al veel te voorduren gehad. Mijn haar voelt snel droog en pluizig aan door wat ik het al heb aangedaan. Denk bijvoorbeeld aan het Ombre wat ik laatst heb gedaan en het dagelijkse stijlen. Mijn haar is vanzich zelf krullend waardoor het snel gaat pluizen. Ik heb de shampoo gebruikt en de geur vind ik echt ontzettend fijn. daarnaast merk ik dat mijn haar schoon aanvoelt en goed verzorgd. Of mijn kleur langer blijft kan ik niet beoordelen wel bevalt de shampoo mij op het eerste gezicht goed. Een flesje van 100 ml kost 11.40 EUR.

Amika Touchable Hair Spray

amika6

Amika Touchable Hairspray is een haarlak dat beschikt over een sterke hold. Naast dat deze haar spray is voorzien van een sterke hold, blijft je haar toch flexibel. De haarlak beschikt over een droge nevel formule waardoor je haar in het gewenste model blijft. Deze hairspray heeft naast het behouden van uw look ook het doel om pluizen tegen te gaan en zorgt voor een glanzende finish.

Amika Touchable Hairspray is verrijkt met omega 7 wat ervoor zorgt dat het haar wordt gehydrateerd. Hiernaast is deze haarlak doordrinkt met obliphica olie, waardoor kroezen in het haar worden tegen gegaan. Hiernaast zal deze olie het haar zacht en glad maken gedurende de hele dag.

 • Beschikt over een sterke hold
 • Houdt vocht tegen
 • Maakt het haar zacht en glad
 • Houdt het haar flexibel

Mijn ervaring:

Vroeger gebruikte ik vaak haarlak om mijn haar wat voller te krijgen en te zorgen dat mijn krullen niet gingen uitzakken. Nu was ik wel dat type meisje die er echt een enorme lading in spoot om het ‘ nog beter ‘ te laten zitten. Helaas was dat niet het geval en werd het alleen maar ‘lelijker’. Op dit moment heb ik best veel verschillende merken in mijn stash als het gaat om haarspray en ik gebruik ze allemaal niet. Mijn haar laat ik nu rusten en belast ik ook niet met producten als dit dus testen kon ik niet doen. Mijn moeder gebruikt regelmatig een haarspray en ging deze ook even testen. Haar beoordeling: Naast de kleurrijke verpakking is de geur echt een pluspunt. Het voelt lekker aan op het haar en zorgt niet voor een plakkerige boel. Haar blijft goed in model en werkt zeker als een fijne haarspray. 60 ml 11 EUR.

Amika Blow Up

amika4

Amika Blow Up Spray is de ultieme spray om meer volume aan het haar toe te voegen. De spray bestaat uit een ultra lichte nevel waardoor er meer vorm aan uw look wordt gegeven zonder dat het hard wordt en dat uw haar wordt verzwaard. Amika Blow Up Spray is verrijkt met met obliphica bessen die zorgen voor een genezende kracht, waardoor je haar optimaal gezond zal blijven. Hiernaast is de spray verrijkt met anti-oxidanten, vitamines en de gezonde vetzuren van omega 3,6,7, en 9. Te gebruiken voor het föhnen om extra textuur te krijgen en uw haar te beschermen tegen hitte afkomstig van de föhn. Hiernaast is het ook mogelijk om de Blow Up Spray aan te brengen op droog haar om uw haar te re-stylen.

 • Geschikt voor alle haartypes
 • Voorziet het haar van meer volume
 • Om uw look gedurende de hele dag in model te houden
 • Voegt een glans toe op het haar

Mijn ervaring:

Ik was zelf het meest enthousiast over de Blow Up Spray. Dit zijn namelijke producten die ik wel gebruik om mijn haar te beschermen tegen de hitte van styling tools. Ik heb het gebruikt voor het stylen en ik merk echt direct dat mijn haar zachter en gezonder aanvoelt. Het is een spray die heerlijk ruikt, makkelijk is aan te brengen met de spray knop en het haar goed beschermt tegen de hitte. Hier ben ik zeker enthousiast over! 60 ml 10,30 EUR.

Amika Nourishing Mask

amika5

Amika Nourishing Hair Mask is een voedend haarmasker dat diep in de haarwortels dringt en het haar optimaal herstelt. Het haarmasker beschikt over natuurlijke moleculen die doordringen in de haarwortels. Hierdoor worden gespleten haarpunten gedicht en wordt de glans, elasticiteit en voeding van het haar verbeterd.  Amika Nourishing Hair Mask is verrijkt met obliphica bessen die zorgen voor een genezende kracht, waardoor uw haar optimaal gezond zal blijven. Hiernaast is de hair mask verrijkt met anti-oxidanten, vitamines en de gezonde vetzuren van omega 3,6,7, en 9. Amika Nourishing Hair Mask is te gebruiken als een wekelijkse behandeling of als een dagelijkse conditioner.

 • Geschikt voor alle haartypes
 • Herstelt het haar
 • Gespleten haarpunten worden tegen gegaan
 • Voorziet het haar van meer glans

Mijn ervaring:

Een van de belangrijkste verzorgingsproducten voor het haar en waar ik ook regelmatig de tijd voor neem is een haarmasker. Ik vind het belangrijk en merk ook dat het zeker wat doet voor je haar. Dit masker is makkelijk in gebruik zowel wekelijks of als een dagelijkse conditioner. Hij hoeft maar 5 minuten in te werken wat makkelijk te doen is tijdens een douchebeurt en geeft een gezond resultaat. Op de eerste plaats ruikt mijn haar heerlijk, voelt het ontzettend zacht en verzorgd aan en zorgt echt voor een boost. Een masker vind ik daarom echt een must en raad ik zeker aan om wekelijks toch echt te doen! 60 ml 11.40 EUR.

amika7

Kortom

Amika beviel mij al toen ik de vormgeving van de producten zag, en nu ik ze heb mogen proberen ben nog meer verrast. Lekker vrolijk en er straalt gewoon af dat het goed is voor je haar. De producten zijn niet getest op dieren en bevatten goede ingredienten die je haar verzorgen. Ook de prijzen vind ik redelijk goed voor de producten. Het zijn geen grote hoeveelheden maar het zijn wel producten die zuinig in gebruik zijn en je haar goed voeden. Het is maar net welke keuze je zelf wilt maken over kwaliteitsproducten.

Voor het hele assortiment van Amika verwijs ik je graag door naar de Beautywebshop van John Beerens. Daar vind je ook de prachtige tools!

Heb jij ervaring met Amika?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram