Mijn Fotografie tips – Decoratie & Fotografie plekken #1

Mijn Fotografie tips – Decoratie & Fotografie plekken #1

tipsfotoDagelijks krijg ik allerlei mailtjes over mijn foto’s die ik maak voor de site. Welke camera gebruik ik, welke lens, hoe bewerk ik en wat gebruik ik er allemaal om de foto te maken…

Zelf heb ik maar kort fotografie gevolgd op school dus grotendeels ben ik zelf gaan stunten en heb ik gevonden hoe ik mijn foto’s dagelijks weer wil maken.  Zelf heb ik totaal geen verstand van alle termen en leg ik het dan ook echt uit op mijn simpele manier. Toen ik begon met mijn website was ik heel trots op mijn foto’s zie hier het verschil van nu en meer dan 2 jaar geleden.

Dit was de foto waar ik 2 jaar geleden heel trots op was gemaakt met een compact camera:

foto1Nu zien de foto’s er zo uit gemaakt met Nikon D3100:

1

Juist ja, ook ik ben aan de slag gegaan want de foto’s zijn een stuk vooruit gegaan al zeg ik het zelf. Ik kocht een Nikon D3100 met standaard lens en ben aan de slag gegaan. Om jullie wat tips te geven hoe en wat ik doe leek het mij leuk om een aantal artikelen te maken. Vandaag wil ik je wat decoratie laten zien die ik gebruik bij mijn foto’s en welke plekken ik gebruik om mijn foto’s te maken! Kijk mee!

♥ Kerst lampjes

Er gaat niet boven een magische verlichting op een foto vind ik zelf en helemaal in deze tijd rond de feestdagen is het een toevoeging. Fotograferen tegen licht in is geen optie maar probeer het er toch bij te betrekken.

tip1♥ Glitters

Glitters vind ik zelf heel erg leuk en ook weer een tof detail rond deze tijd. Ik strooi mijn setting vol met glitters en maak de foto.

tip5♥ Tijdschriften

Als je mijn blog volgt dan weet je dat mijn foto’s vaak voorzien zijn van een stukje tijdschrift. De reden dat ik dat gebruik is omdat de tijdschriften er vaak vrolijk en aantrekkelijk uit zien. Ik gebruik de mooie covers om de foto die ik maak aantrekkelijker te maken.

tip2♥ Snoepjes en andere kleurrijke items

Kleurtje doen het op een witte foto altijd heel goed, het trekt altijd goed de aandacht. Een leuke tip is om snoepjes te gebruiken, bijvoorbeeld marshmallows!

tip3♥ Fluffy, Hout en andere ondergronden

In de zomer was ik vooral aan het fotograferen op het gras in de tuin. In het najaar fotografeer ik binnen en heb daar verschillende plekken voor. Zo gebruik is vaak hout als ondergrond, mijn make-up tafel en mijn fluffy kleedje. Ook wil ik je als tip meegeven om kledingstukken te gebruiken. Heb je een kledingstuk met een mooie print, kleur of noem maar op probeer het eens als ondergrond op je set.

tip4♥ Persoonlijke omgeving

Mijn blog wil ik zo persoonlijk houden en daar moeten ook mijn foto’s aan voldoen. Door middel van de foto’s kun je namelijk zien hoe ik ben en waar ik zelf van hou. Veel wit, soms erg girly en een sprekende foto die toch rustig overkomt. Vaak wanneer ik foto’s maak op mijn make-up tafel zie je ook mijn persoonlijke spullen erom heen. Die dingen vertellen iets over mij en fleuren de foto op.

close1Zorg voor variatie maar niet teveel

Variatie is altijd belangrijk. Of we het nu hebben over eten of over foto’s maken je zult zien dat het wat doet. Ik heb meestal 3 plekken waar ik foto’s maken en dat zorgt ervoor dat al mijn foto’s bijna altijd in de zelfde sfeer is. Zorg voor een speciale setting maar wissel wel af. Voeg een keer iets anders toe dan anders maar verwerk het ook weer is in een andere foto.

close6Dit waren mijn korte tips over fotografie plekken en decoratie die ik zelf graag gebruik, natuurlijk zijn er nog 100000 andere ideeën. Ik ben ook geen professioneel fotografie maar door gebruik te maken van je eigen creativiteit kom je een heel eind en gewoon blijven proberen en proberen.

Gebruik jij veel decoratie met foto’s maken?
Heb je iets aan deze tips?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram