Mijn fotografie tips #2

Mijn fotografie tips #2

fotobewerkingMassaal krijg ik lieve berichtjes van jullie over de foto’s die ik maak. Ik vind het zo tof om te horen want ik ben eigenlijk zomaar aan de slag gegaan met mijn Nikon zonder in ook maar een boekje te kijken…

In totaal heb ik denk ik maar 6 fotografie lessen gevolgd tijdens mijn opleiding grafisch vormgeving en ik denk dat ik ook alle 6 de lessen drukker was met #selfies maken dan met het technische gedeelte van het vak dus of ik het daarvan heb geleerd?

Ieder geval ben ik begonnen met fotograferen met een compact camera van mijn ouders, al snel besloot ik het professioneel aan te pakken en een spiegelreflexcamera aan te schaffen. Ik had geen idee voor welke ik zou moeten gaan maar ik ben de mediamarkt in gestapt en vroeg het verschil tussen een Nikon en Canon. Ik ging naar huis met een Nikon D3100 en iedere dag heb ik weer plezier van dat ding, het is de beste koop ever! Ik ben zonder de gebruiksaanwijzing te lezen begonnen met foto’s maken. Ik ben eigenlijk gewoon  maarbegonnen en net als de man in de mediamarkt zei, je moet het zelf ervaren door ermee te spelen. Dat heb ik gedaan met resultaat.

tagMaar goed, om een lang verhaal kort te maken. Ik heb geen verstand van de technische termen ik ben maar gewoon begonnen en heb de kunst (zover) gevonden van het fotograferen. Ik vind het geweldig en ik wil dat met veel liefde met jullie delen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Kijk mee!


Welke camera gebruik ik:

Ik gebruik een Nikon D3100 met standaard lens.

tweakers.netBron afbeelding – tweakers.net

Hoe staan mijn instellingen:

Ik let erop dat mijn belichting correctie goed staat.
Dat mijn witbalans goed staat.
Dat mijn lichtmeting centrum gericht staat.

Welke spullen gebruik ik naast mijn camera nog meer:

Naast mijn camera gebruik ik geen echte technische spullen. Ik heb een statief maar die gebruik ik alleen voor het filmen. Verder heb ik ook geen softboxen maar mocht heel heel grijs weer zijn dan gebruik ik helder ledverlichting en een spot lampje met witlicht. Verkrijgbaar in oa. Ikea! Daarnaast gebruik ik altijd een witte ondergrond en decoratie.

Ik probeer zoveel mogelijk foto’s te maken wanneer het weer goed is. Ik merk toch wanneer het buiten veel te donker is dat je echt softboxen moet hebben. Het voordeel van mijn fotografie plek is vooral dat ik veel licht inval heb van 2 kanten (grote ramen). Zorg er dan ook voor dat je een plek hebt waar je goed licht hebt als je net als ik geen softboxen gebruikt.

 fotobewerking2Mijn fotografie plek, 2  grote ramen en een setting op witte ondergrond + decoratie

Waar bewerk ik mijn foto’s in:

Het bewerken van mijn foto’s doe ik in Photoshop. Omdat de foto’s er toch altijd een beetje grijs en donker blijven uitzien pas ik alleen de helderheid aan en verscherp ik de hele foto met de ‘verscherping’ filter die standaard in photoshop zit! Het enige wat ik daarna doe is de foto bijsnijden en een mooie uitsnede maken.  Mocht je geen Photoshop hebben dan zit er op een aantal spiegelreflexcamera’s ook de functie D-Lighting, hiermee kan je de belichting ook aanpassen. Of je kunt natuurlijk opzoek gaan naar een anders bewerkingsprogramma op het internet.

fotobewerking4Foto zonder extra helderheid – Foto met helderheid

Eigenlijk is dat het enige! Ik denk dat het belangrijkste is om te onthouden:

Een plek hebben waar je een mooie ondergrond hebt!
Goed licht van buitenaf!
Decoratie om de foto nog levender te maken!
Je eigen creativiteit in een foto!
Onthouden wat je zelf graag wilt zien op de foto!

Bekijk hier mijn fotografie tips over decoratie!

tipsfotoHeb je nog een vraag die niet helemaal duidelijk is? Laat het mij weten in de comments dan probeer ik die natuurlijk te beantwoorden! Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram