Mijn favoriete kookboeken!

Mijn favoriete kookboeken!

Koken vind ik ontzettend leuk om te doen en ik kan dan ook niet wachten op ons nieuwe huis met een splinternieuwe keuken. Nieuwe gerechtjes ontdekken, taartjes bakken, met kruiden experimenten, het is een echte hobby!

Nu heb ik ook een aantal kookboeken in mijn collectie waar ik helemaal dol op ben en afgelopen week deed ik ook nog is 2 nieuwe aankoopjes erbij. Tijd om deze favoriete met jullie te delen!


k1

Nu kan je internet en op heel veel apps tegenwoordig de leukste, bijzonderste en makkelijkste recepten vinden, toch heb ik liever ‘ouderwets’ een prachtig kookboek om lekker in te bladeren. Ik vind kookboeken werkelijk prachtig, de hele vormgeving en de fotografie zijn vaak zo mooi dat het water al in je mond loopt zonder nog maar iets gebakken te hebben. In totaal heb ik nu 5 boeken die mijn favoriet zijn!
k2

Het Forest Feast Kookboek – Erin Gleeson

k3

Het eerste wat je opvalt aan dit boek is natuurlijk de onwijs vrolijke en aantrekkelijke vormgeving. Ik zag dit boekje toen ik aan het neuzen was in de boekenwinkel en toen ik erdoorheen aan het bladeren was, was ik gelijk om. Dit is namelijk z’n boek die vol staat met eenvoudige gerechten die eigenlijk ieder wel kan maken. Je hebt niet al te veel ingrediënten nodig, niet uren de tijd maar gewoon heerlijke recepten die makkelijk zijn en toch net even wat anders!

k4

All Day Breakfast – Denise Kortlever

k5

Toen ik een tijdje terug op internet dit boek voorbij zag komen was ik gelijk om. Alleen al met het zien van de voorkant krijg ik zin in deze heerlijke ontbijtjes. Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag en ik vind het in het weekend dan ook heerlijk om lekker lang te ontbijten/brunchen. Dit boek staat vol met de lekkerste ontbijtjes die je maar kunt bedenken en ook de foto’s zijn werkelijk waar geweldig. Het boek is makkelijk geschreven en dat maakt de recepten ideaal om te maken. Het boek bevat niet alleen gezonde ontbijten maar vooral heel veel lekkers. Er is een hoofdstuk die is gezonder is maar je kunt natuurlijk elk recept iets aanpassen mocht je niet veel suiker ed. willen. HEERLIJK!

k6

Het Vintage Tea Party Boek – Angel Adoree

k7

Mijn grootste favoriet is toch wel dit prachtige boek van Angel Adoree. Ik kwam hem een half jaar terug tegen in de boekenwinkel en stond binnen enkele seconden al af te rekenen. Ik heb de hele middag lopen bladeren en lezen en genoten van de prachtige stijl. Het boek heeft heel veel recepten die perfect passen bij een teaparty, maar ook leuke diy tips om een feestje aan te kleden. Dit boek is echt een van de mooiste aankoopjes!

k8

The Vintage Sweets Book – Angel Adoree

k9

Naast de Vintage Tea party heeft Angel Adoree nog 2 prachtige boeken waaronder deze variant die helemaal in het teken staat van zoet. Helaas niet in het Nederlands maar oh zo leuk om lekker door te bladeren en recepten te ontdekken. Ik vind het helemaal niet erg dat de recepten in het Engels staan want ze zijn kort en makkelijk te vertalen om te maken. Ook hiervan is de vormgeving echt geweldig. Het boek staat vol hele leuke zoete gerechten en drankjes. Angel Adoree heeft nog 1 boek (Tea Party of the Year) dit best lastig te krijgen is, ik heb hem een tijdje geleden besteld in de boekenwinkel en wacht met smart tot ze hem hebben!

k10

Licht! – Hugh Fearnley Whittingstall

k11

Dit boek het ik pas nieuw maar toch heb ik er al lekkere gerechten uit gemaakt. Het boek bevat gezonde recepten die ook weer makkelijk te maken zijn zonder dat je de hele Albert Heijn in huis hoeft te hebben. Het laatste recept dat ik heb gemaakt is deze tomatensoep uit de oven. Hij was zo ontzettend lekker dat ik voortaan altijd mijn soepje zelf ga maken. Veel lekkerder dan die kant en klare varianten van de winkel. Ik kijk alweer uit een nieuw recept eruit te maken!

k12

k1

Ben jij ook zo dol op koken?
Heb jij kookboeken in huis?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

7 Reacties

 1. 6 juli 2016 / 21:17

  Oeeh dat breakfast boek is tof! Ik ben helemaal verliefd op the 50 days of green happiness 🙂

 2. Dona
  6 juli 2016 / 18:38

  Mooi boeken! Ik vind koken ook erg leuk maar haal inderdaad sneller recepten van internet. Liefs

 3. Stephanie
  6 juli 2016 / 18:37

  Prachtige kookboeken! Van de plaatjes allee al krijg ik er zin in!!

 4. 6 juli 2016 / 15:12

  Ik ben dol op kookboeken. Het boek All day breakfast heb ik zelf ook en ik kan echt genieten van al het lekkers dat daar allemaal in staat! Ik ben nog steeds heel benieuwd naar forest feast boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram