Met deze tips wordt schoonmaken een feestje!

Met deze tips wordt schoonmaken een feestje!

Het is zo grappig om te zien dat mijn ‘schoonmaak’ artikelen zo goed bezocht worden door jullie. Niet iedereen is dol op schoonmaken maar het moet natuurlijk af en toe even gebeuren. Ik vind het daarom leuk om te zien dat jullie opzoek zijn naar tips & trucs om het leuker & gemakkelijker te maken.

Vandaag opnieuw artikel met tips om van het schoonmaken een feestje te maken. Ik heb voor jullie een nieuwe planner gemaakt en een aantal handige tips. Pak je sop emmer ernaar weer bij!


Download hier je gratis schoonmaak planner!

Net als de vorige keer heb ik weer een gratis download voor je. Met lijstjes wordt namelijk alles een stuk leuker en makkelijker en ook voor het schoonmaken zijn ze ideaal. Ik heb 2 varianten gemaakt die je gratis mag downloaden en kunt invullen met de klusjes die jij wilt gaan doen. Het leukste van alles, het afvinken natuurlijk!Een frisse geur door het hele huis!

Stofzuigen hoort natuurlijk in het rijtje van schoonmaken, maar naast dat het alle vuiltjes opruimt is het ook een prima manier om een heerlijke geur mee te verspreiden. Heb je nog een bruisbal over of een beetje waspoeder liggen, zuig dit met de stofzuiger op en je merk dat het heerlijk geur zich tijdens het stofzuigen verspreid door het huis!Rommel? Ruim gelijk op!

Deze tip heb ik al is eerder gegeven en is ontzettend belangrijk als je een opgeruimd huis wilt houden. Maak je namelijk rommel, ruim het gelijk op. Ben je in de weer geweest met spullen, spelletjes, papieren, boeken, kabeltjes of noem maar op, zorg dat het een vaste plek in huis heeft en leg het na gebruik weer terug.

Heb je echt rommeltje gemaakt gooi het in de prullenbak of neem z’n handige prullenbak met meerdere vakken. Hierdoor kan je gesorteerd weggooien wat natuurlijk beter is voor milieu en ook veel frisser is voor je huis. Wanneer je namelijk etensresten weggooit en de prullenbak is nog lang niet vol, kan je beter gesorteerd weggooien en mocht het gaan ruiken kun je alvast de kant met etensresten weggooien. Zelf sorteer ik mijn afval al een tijdje en merk ik dat het heel goed werkt om etensresten te scheiden van ander afval en al helemaal met warme temperaturen in huis. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om plastic en papier te scheiden. Ik heb in de schuur 2 dozen staan voor beide zodat ik het goed kan sorteren.


Bron @ubyyanes

Haal meerdere wasmanden in huis en sorteer je was!

De vakantie brengt fijne herinneringen met zich mee maar ook een hele berg met wasgoed. Het is dan handig om meerdere wasmanden te hebben zodat je tijdens het uitpakken van de koffers gelijk je wasgoed kunt sorteren. Dit maakt het wassen weer een stukje makkelijker en sneller. Je pakt de juiste wasmand erbij en hup, de wasmachine doet de rest!


Laat het huis lekker doortochten!

Zelf woon ik in een huis met veel ramen en daar loopt de temperatuur in de zomer altijd flink op. Het nadeel hiervan is dat de warmte ook altijd lang blijft hangen en ik altijd enorm uitkijk naar een heerlijke zomerse regenbui en een fris briesje.

Wanneer je gaat schoonmaken is het dan ook altijd heerlijk om alle ramen en evt. duren open te zetten zodat het lekker even kan doortochten. Schoonmaken doe je vooral in de zomer als het wat minder weer is en dan kan je hier prima gebruik van maken. Heerlijk!


Gebruik potten ipv. verpakking!

Ik ben zelf een geordend persoon en heb een hekel aan verpakkingen in de keuken en in mijn opbergkast. Ik zorg er daarom ook voor dat alles geordend is in opbergpotten en bakjes. Dit zorgt er voor dat het veel netter blijft en je meer opzicht hebt. Ik heb verschillende weckpotten in de keuken staan met producten die ik dagelijks gebruik. In de keukenla heb ik potjes met verschillende kruiden en in de opbergkast heb grote weckpotten staan met al mijn bakspullen zoals meel en suikers. Daarnaast gebruik ik houten kratjes voor het opbergen van uien en aardappels. Dit staat een stuk netter dan overal losse verpakkingen waarvan je ook niet kunt zien hoeveel je nog hebt.


Heb jij nog een handige schoonmaak tip om te delen?
Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

 1. 12 augustus 2019 / 16:49

  Heeeel leuk die printables! Ik word er gewoon vrolijk van.

  • Laura Louise
   Auteur
   13 augustus 2019 / 08:15

   Leuk!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram