Meet Polly, Poppy & Pom

Meet Polly, Poppy & Pom

Een van de dromen die ik heb, is wonen op een boerderij. Lekker afgelegen, veel natuur eromheen, met ruimte voor veel dieren. Nu is dit iets waar ik echt over droom en waarvan ik ook weet dat het niet 1,2,3 te realiseren is en dat is oké. Toch waren er een aantal dingen uit deze droom die dat wel konden en dat is gelukt!

Ik ben namelijk gek op dieren en toen ik lang geleden een keer een foto op Pinterest tegenkwam waarop een stel kippen een grote woonkeuken in liepen was ik verkocht. Kippen vind ik ontzettend gezellig, vrolijk en rustgevend en iets wat zeker thuis zou gaan horen op mijn boerderij. Maar deze droom kon eerder gerealiseerd worden in mijn huidige woonsituatie. Een vriend van mij bouwde namelijk het mooiste kippenhok dat ik maar kon bedenken en daar wonen nu mijn 3 kleine meisje, Polly, Poppy & Pom!Polly, Poppy & Pom zijn Serama kippen en dat zijn echte knuffelkipjes. Het is het kleinste kippenras die er bestaat en vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Ze wonen nu een kleine maand bij mij en ik ben er dol op. Iedere ochtend vind ik het weer een feestje om het nachthok open te doen en de 3 meisjes naar buiten te laten. Ze kakelen gedurende de dag een beetje rond, ik verwen ze met tussendoortjes en kan er ontzettend van genieten hoe ze door het hok en buiten het hok aan het scharrelen zijn.

Op onderstaande foto tref je de kipjes aan op de trap naar beneden. Dit was een enorme uitdaging wat dat hadden ze nog niet eerder gedaan. Het ging allemaal niet zo soepeltjes en ze vonden het ontzettend spannend. Ik moest er wel een beetje om lachen hoe ze alle 3 telkens een poging deden om soepel naar boven en beneden te gaan. Nu een paar weken verder kunnen ze het als de beste!


Het was eigenlijk de bedoeling dat ze pas over 3 maanden ongeveer hun eerste eitjes gingen leggen, maar dat is iets vervroegd. Na een hoop gekakel in de ochtend troffen we in de hoek van het hok al een een eitje aan. En nu heb ik om de dag zelfs weer een vers mini eitje in het hok liggen!

Zelf ben ik helemaal in de wolken van de kippen en zal daarom regelmatig ook hierover schrijven en delen op mijn Social media!Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

 1. olga
  16 augustus 2022 / 06:43

  ik hou ook ontzettend veel van kippen…
  je foto’s maken mijn dag goed als ik zie hoe de 3 dames genieten van hun leventje bij jou
  ik kijk er naar uit om vaak over hen te lezen …
  groetjes

  • Laura Louise
   Auteur
   18 augustus 2022 / 09:28

   Ah wat leuk om te horen! Liefs, X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram