Marble dipped oreos | Winter Snow!

Marble dipped oreos | Winter Snow!

Oreo koekjes zijn lekker en ideaal om ook leuke creaties mee te maken. Bijvoorbeeld gedipt in een zoete marble glazuur om zo je ‘saaie’ Oreo koekjes om te toveren tot speciale winter treats!

Met de winter in het vooruitzicht heb ik daarom gekozen om een blauwe marble look te geven met daarop wat ‘sneeuw’! Benieuwd hoe je ze maakt? Kijk snel mee!


Wat heb je nodig voor de Marble Dipped Oreos

 • Oreo koekjes (ik heb gebruik gemaakt van de neppe van Aldi)
 • Poedersuiker
 • Blauwe kleurstof
 • Witte suiker decoratie of gestampte witte muisjes


Aan de slag met de Marble Dipped Oreos

Het maken van deze Marble Dipped Oreos is super makkelijk. De koekjes zijn namelijk al kant en klaar en eigenlijk kan je er niet veel meer aan verpesten. Het enige wat je moet doen is namelijk een marble glazuur maken. Dit doe je doormiddel van poedersuiker en een klein beetje water te mengen. Gebruik niet teveel water want je glazuur is al snel te dun. Wanneer je denk dat de substantie dik en toch vloeibaar genoeg is, is het tijd om kleurstof toe te voegen.

Om een winterse look te geven aan de Oreos gebruik ik blauwe glazuur. Je hebt maar een klein beetje hiervan nodig dus dip voorzichtig met een satéprikker in de kleurstof en vervolgens in het glazuur. Vervolgens gebruik je de satéprikker om de kleurstof wat te verspreiden tot een marble effect.

Je dipt het koekje erin of doe deze met een vork door het glazuur heen. Je zult zien dat het marble effect terug komt op het koekje. Haal deze er voorzichtig uit en leg hem te drogen. Om het koekje nog wat extra’s te geven kun je wat gestampte (witte) muisjes op strooien of decoratie die je in huis hebt te vermalen. Ik had toevallig witte suiker sterretjes liggen, deze heb ik klein gemaakt met een lepen en vervolgens gebruikt voor sneeuw. Als de glazuur nog nat is, blijft deze perfect op je Oreo zitten!


Eetsmakkelijk!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

7 Reacties

  • Laura Louise
   Auteur
   28 december 2018 / 21:59

   Jij ook fijne feestdagen 😀

 1. 18 november 2018 / 22:04

  Wat een leuke kleur, ideaal voor de winter! Superleuk bedacht 🙂 Ik krijg echt zin om te bakken door jou, haha!

 2. Lisa
  18 november 2018 / 21:23

  Wat een leuk idee!
  Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram