Maak je tuin klaar voor de lente!

Maak je tuin klaar voor de lente!

De lente staat straks weer voor de deur, en het is tijd om je tuin klaar te maken voor dit heerlijke seizoen. Of je nu een kleine tuin hebt of een uitgestrekte buitenruimte, er zijn genoeg dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin in topvorm is. Hier volgen enkele tips om je tuin klaar te maken voor de lente.


Begin met het opruimen van de tuin

De eerste stap om je tuin klaar te maken voor de lente is het opruimen van alle losse takken, bladeren en ander afval dat zich in de wintermaanden heeft opgehoopt. Dit zal ervoor zorgen dat de grond in je tuin luchtig en gezond blijft wanneer de nieuwe groei begint. Overweeg ook om onkruid of dode planten uit je tuin te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe zaailingen.


Bron Pexels – Maria Orlova

Begin met het snoeien van je planten

Met snoeien kun je de grootte en vorm van allerlei planten, bomen en struiken optimaliseren om een gezonde groei gedurende het hele jaar te bevorderen. Begin zo snel mogelijk met het terugsnoeien van bomen en struiken, zodat ze kunnen beginnen met het vormen van knoppen voordat het buiten te warm wordt.


Verwijder groene aanslag op tegels en meubels

Na een lange winter kunnen tegels en meubels zoals de loungestoelen buiten groene aanslag hebben opgebouwd door mos. Verwijder deze aanslag met een geschikt en natuurvriendelijk schoonmaakmiddel, zodat deze voorwerpen er op hun best uitzien als de lente aanbreekt. Als je een milieuvriendelijke oplossing zoekt, probeer dan natuurlijke ingrediënten als azijn of citroensap gemengd met water te gebruiken. Als alles weer netjes schoon is kun je ook beginnen om alle overige meubels en decoratie naar buiten te halen, zoals de zweefparasol en leuke lantaarns.


Bron Pexels – Dmitry Zvolskiy

Begin met het zaaien en planten van bloembollen

Als je al het andere in je tuin geregeld hebt, is het tijd om bloembollen te gaan zaaien! Kies tulpen, narcissen of hyacinten, zodat je buitenruimte er prachtig uitziet zodra de lente in volle hevigheid losbarst! Je zou ook wat groenten kunnen planten, zoals tomaten of paprika’s, als je aankomende tijd wilt genieten van je eigen heerlijke verbouwde producten. Dat scheelt ook weer in de portemonnee.


Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je je tuin gemakkelijk lenteklaar maken! Met slechts een klein beetje werk nu, kun je een heerlijke buitenruimte creëren waar iedereen deze lente kan samenkomen!

Bron Pexels – Karolina Grabowska

Heb jij een tuin die je klaar moet maken voor de lente?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram