Maak je huis klaar voor het voorjaar!

Maak je huis klaar voor het voorjaar!

Nu ben ik zelf niet een echte klusser te noemen maar gelukkig heb ik wel de beste hulp voor alle ideeën die ik graag wil realiseren. Ik heb het wel vaker gezegd dat ik het heel leuk vind om met interieur bezig te zijn, maar naast het af en toe schilderen van een muur, een schilderijtje ophangen is het soms ook heel leuk om het echte gereedschap erbij te pakken.

Altijd richting het voorjaar of het najaar duiken mensen massaal weer met hun neus tussen de trends om je huis helemaal om te toveren met een nieuwe look. Nu we weer lekker richting het voorjaar gaan en onze tuinen volop klaar maken is het ook leuk om binnenhuis aan de slag te gaan!


Bron Unsplash – @barnimage

Tijd voor een fris kleurtje?!

In het najaar verlangen we naar warme en vooral knusse kleuren, in de het voorjaar en de zomer zien we vooral graag fris, fruitig en kleuren die ons doen verlangen naar warme zomeravonden aan het strand, frisse cocktails en heerlijke zoete ijsjes. Met een kleurtje aan de muur geef je je interieur als heel snel een hele andere look. Ook is het een ‘snelle’ manier om wat met je interieur te doen en hoeft ook niet al teveel te kosten want je hoeft natuurlijk niet alle muren te doen, een accent muur doet ook al wonderen. Zelf ben ik zelf een beetje aan het kijken naar beige/zand tinten. Dit zijn kleuren die je mooi kunt combineren met hout en opvallende accent kleuren.


Kunst aan de muur!

Sindskort heb ik mijn eigen gereedschap in huis. Voorheen had ik namelijk alleen een hamer maar nu ben ik trotste eigenaar van een goed gevulde koffer vol schroevendraaiers, tangen, schroeven en noem maar op. Op deze manier hoef ik niet altijd te wachten op hulp maar probeer ik het ook steeds vaker. En dat is een stuk makkelijker want als je snel iets gedaan wilt hebben kun je direct ondernemen. Zo ook het ophangen van wat nieuwe kunst. Schilderijen doen heel veel aan een ruimte en ik ben er dol op. Wissel wat vaker af met kunst wat bijvoorbeeld aansluit op het seizoen. Verander van kleuren palette, vormen of materiaal. Het is ook erg leuk om een gallery wall te creëren met lijstjes en posters. Hiermee kan je afwisselen qua prints, kleuren en formaat en kun je ieder seizoen je eigen draai er weer aan geven. Pak die boormachine en meetlat er maar voor je eigen gallery wall!

Ben je zelf aardig creatief? Het is ook leuk om een groot canvas doek te kopen en zelf lekker in de tuin aan de slag te gaan met verf. Wie weet ontdek je wel een ware kunstenaar in je! Je kunt natuurlijk alle kanten op met je eigen kleuren en vormen en je hebt hoe dan ook een uniek stuk in huis hangen!


Bron Unsplash – S O C I A L . C U T

Pimp oude meubels voor een prikkie!

Het is al en jaren een hit om oude meubels een nieuwe look te geven. Niet meer veel geld uitgeven aan nieuwe spullen, maar een bezoekje brengen aan de kringloop en je eigen creativiteit erover los te laten. En al helemaal met het lekkere weer is het heerlijk om buiten aan de slag te gaan met je eigen make-overs. Ik zie vaak de mooiste creaties voorbij komen en als je dan hoort hoe weinig het heeft gekost dan word je al helemaal enthousiast. Kom je een mooi vintage kastje tegen bij de kringloop? Schuur hem mooi op, geef het een kleurtje en met de juiste gereedschap schroef je er zo nieuwe moderne knopjes aan!

Leuke stoel gezien maar kan het wel een nieuwe stofje gebruiken? Op Youtube kun je allerlei filmpjes vinden waarin je leert om bijvoorbeeld meubels opnieuw te stofferen. Een mooie stof is zo gekocht en met een beetje aandacht heb jij straks een perfecte nieuwe stoel in je huis staan!

Wil je het wat simpeler houden en laat je liever het gereedschap achterwegen. Met spuitbussen verf in bijvoorbeeld goud tover je schilderijlijstjes, bloempotten, lampenkappen en noem maar binnen een paar minuten om!

Bron Unsplash – Philipp Berndt

Vind jij het leuk om te klussen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram