Maak je eigen gezonde ontbijt topping box!

Maak je eigen gezonde ontbijt topping box!

Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk en soms een beetje lastig om mee te beginnen. Het is namelijk zo lekker om de dag te beginnen met lekkere broodjes en noem maar op. Maar als je nu zorgt dat gezond eten een stuk leuker wordt, dan gaat het ook makkelijker!

Je croissantjes ruil je in voor een bakje kwark of havermout en je maakt het natuurlijk nog een stuk gezonder met extra noten en zaden. Ik heb al mijn favoriete toppings in een gouden theedoos gedaan zodat ik iedere ochtend makkelijk en snel mijn eigen gezonde topping bar heb. Benieuwd? Kijk mee!


Iedere ochtend ontbijt ik met een bakje havermout of yoghurt. Een beetje graan erbij, wat zaden en natuurlijk vers fruit en je dag begint goed. Omdat mijn ex vriend een gezonde levensstijl heeft en daarbij ook veel aan sport doet heb ik door hem kennis gemaakt met Chia zaad, cacao nibs, lijnzaad en noem maar op. Ik kocht nog wel graag mijn pakken muesli in de supermarkt lekker makkelijk en snel maar dat is echt verleden tijd. Het is veel beter om juist dat gene toe te voegen aan je ontbijt wil je een beetje gezond bezig zijn.

Om het allemaal wat leuker te maken heb ik mijn ’toppings’ in een thee doos gedaan zodat ik alles lekker bij elkaar heb en waardoor ik iedere ochtend op een leuke manier mijn ontbijtje kan maken. Dit idee zag ik een keer in het kookboek ‘Easy Peasy‘ voorbij komen en vond ik gelijk leuk om ook te doen!Wat heb je nodig:

 • Een (sieraden) of (thee) bak met vakjes. Die van mij kocht ik in de Xenos webshop
 • verschillende gezonde toppings: Chia zaad, cacao nibs, gebroken lijnzaad, hennepzaad, havervlokken, zelf gemaakte granola, cranberry’s en noem maar op.

Het is zoveel handiger zonder dat je in de weer bent met die vervelende plastic zakjes en bakjes. Dit maakt het iedere ochtend weer makkelijk en aantrekkelijk om te beginnen met een gezond ontbijt!


Waar ontbijt jij iedere ochtend mee?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

6 Reacties

 1. 5 januari 2019 / 09:19

  Wow! Dit is echt een super idee! Ik ga vanmiddag gelijk even naar de Action om een theedoos uit te zoeken hiervoor. Dit ga ik op mijn werk neerzetten. Ik lunch namelijk vaak met biogarde, vers fruit en een topping. En dan heb ik al mijn toppings erbij en kan ik kiezen waar ik op dat moment zin in heb 🙂

 2. 4 januari 2019 / 16:32

  Oh wat een slim idee! Ik heb nu alles in potten zitten, maar zit is stiekem veel leuker. Ik ga eens op zoek naar een theedoos!

 3. 4 januari 2019 / 10:21

  Dit ziet er echt zo lekker uit. En eigenlijk ook wel heel erg handig. Super leuk idee zeg!

 4. Jeanelle
  4 januari 2019 / 09:56

  Wat een geweldig idee! Inderdaad anders altijd die losse zakjes/bakjes in je kast. Ben weer begonnen met kwark/yoghurt of havermout als ontbijt.

 5. Kim
  4 januari 2019 / 09:37

  Wat een goed idee zeg!

 6. 4 januari 2019 / 07:28

  Wat een geweldig idee! Dit ga ik ook doen, zoveel makkelijker. Ik ontbijt altijd met Griekse kwark, lijnzaad, havermout en blauwe bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram