Maak je eigen Christmas Crackers!

Maak je eigen Christmas Crackers!

Hoe leuk is het op tijdens Kerst iedereen te verrassen met een geweldige Christmas Crackers. Ik vind ze geweldig en ieder jaar zijn ze dan ook tijdens het kerst diner te vinden. Je kunt ze in heel veel maten, varianten en kleuren kopen maar wat nog leuker, zelf maken!

Dit doe je heel gemakkelijk met een aantal benodigdheden. Je kunt zelf het ’thema’ kiezen en zelf verzinnen welke verassing je erin stopt. Hoe leuk is dat? Benieuwd hoe je ze maakt? Kijk snel mee!Wat heb je nodig voor deze Christmas Crackers

 • Inpakpapier of ander leuk hobby papier (Niet te dik papier)
 • Schaar
 • Plakband
 • WC rolletjes
 • Touw of lintjes
 • Cadeautjes voor in de cracker
 • Leuke quote of tekst voor in de cracker
 • evt. trektouwtjes

Aan de slag met de Christmas Crackers

Stap 1. Pak een wc rolletje en leg deze in het midden van een mooi stukje papier. Je kunt gebruiken maken van leuk hobby papier of mooi inpakpapier. Inpakpapier is vaak wat dunner en daarom makkelijker om mee te werken. Pak vervolgens met plakbank het rolletje in.

Stap 2. Wanneer de rolletje is opgerold in papier is het tijd om de zijkanten in te deuken. Dit kun je vrij makkelijk doen door het een beetje te draaien en naar binnen te drukken. Je zult zien dat het vrij makkelijk gaat.

Stap 3. Vervolgens is het tijd om 1 kant alvast dicht te maken. Gebruik die sterk touw of lint voor zodat hij echt goed dicht zit en dat er geen cadeautjes doorheen kunnen vallen. Om het leuk af te maken kun je vervolgens als extra een mooier lint erom heen doen.

Stap 4. Tijd om de Christmas Cracker te vullen met een leuk cadeautje, de bekende kroontjes, iets lekkers, een leuke quote en noem maar op. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de andere kant ook dicht maken zoals je bij stap 3 hebt gedaan. Tadaa!

Extra  stap

Wil je een echt Christmas Cracker effect met een trektouwtje? Plak dan bij stap 1 direct door de wc rol en het inpakpapier een trektouwtje. Dit plak je vast met een stukje tape. Let erop dat het touwtje aan allebei de uit eindes zit.Vind jij Christmas Crackers met Kerst ook altijd zo leuk?
Veel plezier met het maken van deze DIY!

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

2 Reacties

 1. 9 december 2018 / 20:51

  Dit is leuk zeg! Ik zag bij de Hema ook al schattige kant en klare crackers (van karton) die je zelf kunt vullen; vond ik ook al zo leuk. Die standaard papieren hoedjes vind ik namelijk nooit leuk in zo’n cracker maar ze zijn wel juist schattig op de kersttafel haha. 🙂

 2. Lisa
  7 december 2018 / 15:37

  Wat een super leuke DIY, die ga ik zeker onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram