Maak de mooiste product foto’s voor je blog!

Maak de mooiste product foto’s voor je blog!

Sinds ik mijn blog heb ben ik vrijwel dagelijks bezig met het maken van product foto’s. Ik vind het ontzettend leuk en ik merk dat ik de afgelopen jaren veel ervan heb geleerd, dingen heb geprobeerd en mijzelf erin heb verbeterd.

Ik ben geen professioneel fotograaf en dat wil ik ook zeker niet zijn, toch ben ik tevreden met mijn manier van foto’s maken en met mijn manier hoe ik overweg kan met de camera en de camera van een mobiel. Het leuke aan product foto’s maken is vooral het stylen en decoreren van een perfecte lay-out zodat producten die je op de foto’s zet (fotogeniek of niet) allemaal er top op komen te staan.


Ik heb al vaker artikelen gemaakt hoe ik mijn foto’s maak en bewerk, maar het is tijd voor een update!

Het materiaal dat ik gebruik is:

 • Nikon D3100 spiegelreflexcamera (Ja nog steeds dezelfde)
 • De standaard lens van Nikon
 • Een 50MM lens
 • Mobiele telefoon (voor de afwisseling)
 • Bij donkere dagen een softbox van VidaXL
 • iMac met Photoshop

Ik ben opgeleid als Grafisch Vormgever en naast bloggen en werken bij Miss Etam is dat iets wat ik bijna dagelijks nog doe als Freelancer. Ik kan dus goed omgaan met bewerkingsprogramma’s als Photoshop om na het maken van de foto’s een finishing touch te geven. Toch zorg ik ervoor dat mijn foto’s al zo zijn gemaakt dat ik helemaal niet veel meer hoef te bewerken.

Waar let ik op & mijn setting:

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik een slaapkamer met 2 ramen bij elkaar waar ik tussenin een tafeltje had gemaakt voor product fotografie. Het was perfect qua lichtinval en alleen bij de donkere dagen in de herfst/winter maakte ik nog extra gebruik van een softbox.

Ik had een simpel tafeltje van Ikea met daarop een mooi groot wit dienblad wat ik als ondergrond gebruikte. Daarbij wisselde ik al met heel veel decoratie waar ik je later in dit artikel meer over deel.

Sinds ik een eigen woning heb moet ik heel eerlijk bekennen dat ik geen vast fotografie plekje heb. Ik heb een eigen kantoor waar ik veel foto’s maak, maar ook beneden in de woonkamer mag ik graag foto’s maken. Er is veel lichtinval en dat is dus het belangrijkste waar je op moet letten.

Zorg voor mooi natuurlijk licht hebt en fotografeer op een mooie ondergrond. Ik zelf vind een witte ondergrond het mooiste, dit ook omdat het de producten dan extra opvallen en het belichten het mooist is.


De Achtergrond

Ik vind het mooi wanneer is close-up foto’s maak dat de achtergrond wazig is maar dat je toch een soort romantisch sfeertje hebt. Ik zorg er voor dat ik dan het product boven de ondergrond hou zodat alle kleur en deco wazig word op de foto. Wanneer je gebruikt maakt van een 50mm lens en ledlichtjes kun je een mooi bokeh effect creëren.


Leuke decoratie voor bij je product foto’s

Om je product foto’s wat meer aan te kleden maak ik gebruik van verschillende decoratie. Dit maakt de foto’s net wat aantrekkelijker/romantischer. Hieronder deel ik je een aantal items die je kunt gebruiken voor bij je foto’s!

 • Glitters
 • Confetti
 • Bloemen (gipskruid
 • Make-up tools (kwasten, wimperkruller
 • Mooie ondergrondjes (knutselpapier, glitter papier, inpakpapier)
 • Marble ondergrond (inpakpapier of plakfolie)
 • Furry details (schapenkleedje of kussentje)
 • Leuke kopjes
 • Tijdschrijften
 • Houten details
 • Lintjes
 • Schaaltjes
 • Mooie kledingstukken met kanten details
 • Smaakvol eten (donuts, cupcakes, croissants)
 • Mooie verpakkingen
 • Fashionable items (zonnebril, tasjes, oorbellen, horloge)
 • Polaroid foto’s
 • Parfum flesjes
 • Mini ledlichtjes (bokeh effect)
 • Luxe make-up merken/verpakkingen
 • Mooie boeken
 • Plantjes

Product foto’s rondom kerst

 • Kerstslinger
 • Glitters
 • Ledlichtjes
 • Nep sneeuw
 • Mooie kerstballen
 • Ingepakte cadeautjes
 • Gouden details


Foto’s bewerken

Ik bewerk dus mijn foto’s allemaal in Photoshop omdat ik dit programma ook gebruik voor mijn freelance werk. Het enige wat ik eigenlijk aanpas in mijn foto’s is de helderheid. Ondanks de juiste verlichting wil ik het vaak nog iets intenser maken. Je kunt ook je camera zo instellen dat je foto’s al een stuk lichter worden. Speel daarom met je camera instellingen voor het gewenste resultaat.

Verder maak ik teksten op verpakkingen iets scherper met een’ verscherping’ tool insnijd ik mijn foto’s in het juiste formaat bij.


Bekijk hier hoe je de mooiste Flat-Lay foto’s maakt.


Lukt het nog niet direct, blijf oefenen, oefenen en oefenen. Probeer van alles en gebruik je eigen creativiteit! 

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

3 Reacties

 1. Kim
  31 januari 2019 / 13:53

  Je foto;s zijn altijd prachtig! Hele handige tips <3

 2. 31 januari 2019 / 12:10

  Jouw foto’s zijn altijd een plaaaatje om te zien ❤️

  • Laura Louise
   Auteur
   31 januari 2019 / 13:52

   Ahhh lief Helen!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram