L’Occitane || Cleansing Oil & Gezichtscrème

L’Occitane || Cleansing Oil & Gezichtscrème

Vandaag heb ik een review voor jullie van twee heerlijke producten van L’Occitane. L’Occitane vind ik een heerlijk merk en gebruik ik dan ook graag. Ik mocht kennis maken met twee ‘vrij nieuwe’ producten voor mijn huid.

Het gaat om een heerlijke cleansing Oil voor het reinigen van mijn huid en een heerlijke crème om het vervolgens te verzorgen. Benieuwd naar deze producten? Kijk snel mee!

Shea Cleansing Oil

l2

Ik begin bij het product die mij helpt om mijn huid te reinigen. Dit soort producten heb ik nodig aangezien ik veel make-up producten gebruik en mijn huid wel in goede conditie wil houden. Het gaat om een reinigingsolie met 5% voedende karitéboter. De olie is geschikt om je huid efficiënt te reinigen van elk spoor van make-up en zelfs waterproof make-up.

Nu ben ik alleen bekend met olie producten voor het reinigen van oogmake-up, voor de rest van mijn huid gebruik ik vrijwel nooit een olie. In dat geval juist interessant om te proberen en mijn hele huid ermee te reinigen. Wanneer ik een olie gebruik voor het reinigen van mijn ogen merk ik dat het make-up er heel gemakkelijk en goed afgaat, iets wat bij andere make-up reinigers soms wat lastiger gaat.

l3

Je ontvangt de cleansing oil in een handige flacon met pompsysteem, ideaal! In een flacon zit maar liefst 200ml waar je behoorlijk lang mee kunt doen. Voor het reinigen van mijn huid heb ik namelijk maar 1 pompje nodig.

Wanneer je de oil in contant maakt met het water en aanbrengt over je gezicht ontstaat er een heerlijke zachte emulsie om je huid mee te reinigen. Zoals je waarschijnlijk wel weet voelt olie heel zacht aan en ook bij dit product merk je dat het als boter over je huid glijdt. Het is even wennen als je geen olie producten bent gewend, maar het went snel. Na gebruik voelt het gehydrateerd en zacht aan en is mijn huid heerlijk gereinigd. Ook over de geur heb ik niks te klagen, deze is neutraal en niet te veel aanwezig.

Het enige waar ik tegenaan loop is dat het product niet heel geschikt is in combinatie met mijn elektrische gezichtsreiniger de VisaPure. Hiervoor is een wat schuimende ‘vollere’ reiniger wat beter geschikt.

l4

Shea Light Comforting Cream

l5

Na het reinigen wil ik mijn huid graag extra verzorgen en hiervoor gebruik ik de comforting crème van L’Occitane. Dit is een fijne crème die niet al te vettig is op de huid en net als de cleansing oil 5% karitéboter bevat. De crème zorgt ervoor dat je huid de hele dag lekker gehydrateerd en gevoed is en dat het lekker zacht en soepel aanvoelt. Daarnaast beschermt het ook tegen aantastingen van buitenaf. De crème is geschikt voor de normale tot gemengde huid en zelf voor de gevoelige huid.

Je ontvangt de crème in een kartonnen doosje met daarin een mooi glanzen potje.
l6

l7

Ik heb zelf een gemengde huid en ik merk dat mijn huid ook de juiste verzorging heeft om gezond te blijven. Ik breng de crème s’ochtends aan na het reinigen van mijn huid en breng. Ik masseer het lekker in de huid en merk dat het direct goed opgenomen wordt en lekker aanvoelt op de huid.

Ik heb het product eerst goed moeten testen omdat het niet de eerste keer is dat ik een allergische reactie krijg van crème producten maar als snel merkte ik dat hij heel vriendelijk is en zonder enige irritatie wordt opgenomen. De substantie is heerlijk zacht en voelt niet vettig aan. Daarnaast vind ik de geur ook heerlijk, lekker zacht en vertrouwd!

l8

l9

Ik merk dat ik een fan ben van producten met Shea Butter, het is enorm fijn voor de huid en dat maakt mij zo tevreden over deze producten! Grote kans dat je deze producten terug gaat zien in mijn favoriete filmpje. Ik gebruik ze namelijk met veel liefde en heb eigenlijk er niks over te klagen!2PicMonkey Collage

De producten van L’Occitane zijn verkrijgbaar in de prachtige winkels van L’Occitane en ook online via de webshop!

De Cleansing Oil is verkrijgbaar voor €19,-
De comforting crème is verkrijgbaar voor €26,-

Heb jij ervaring met L’Occitane?
Welke reiniger gebruik jij voor je huid?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram