Leuke dingen die je kunt doen of geven aan je moeder op Moederdag

Leuke dingen die je kunt doen of geven aan je moeder op Moederdag

Je moeder is iemand die er natuurlijk altijd voor je is en je steunt in al je beslissingen, dat is dan ook de reden dat je haar in het zonnetje zet op moederdag. Al vanaf jongs af aan is het gebruikelijk om met Moederdag iets aan je moeder te geven. Vroeger knutselde je erop los in de klas en verblijdde je jouw moeder met deze creaties. Naarmate je ouder wordt is het geven van cadeaus nog steeds een belangrijk onderdeel geworden. 

Met Moederdag verwacht je moeder misschien een eigen gemaakt ontbijtje en een bos bloemen, maar hoe leuk is het om je moeder mee op pad te nemen deze zondag. Dit kun je met zijn tweeën doen, maar ook samen met eventuele broertjes en zusjes of met het hele gezin. Ondanks dat het Moederdag is, mag je vader vast ook wel mee, toch? 


Leuke dingen die je kunt doen met je moeder 

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt gaan doen met je moeder, hierbij is het natuurlijk leuk om iets te ondernemen waar zij ook echt van geniet. Je kunt van tevoren vragen wat zij graag zou willen doen, maar hoe leuk is het om haar hiermee te verrassen. Zorg er alleen voor dat ze de dag vrijhoud en dan kun je de rest nog als verrassing houden. 

Je kunt ervoor kiezen om samen met je moeder te gaan wandelen, neem haar bijvoorbeeld mee naar een natuurgebied waar jullie nog niet eerder zijn geweest. Tijdens deze wandeling kunnen jullie ergens gaan zitten waar je wat kunt eten of drinken. Hier moet je dan natuurlijk wel op voorbereid zijn, in de natuur zul je niet snel een broodjeszaak vinden. Houden jullie samen ontzettend van lekker eten, dan kun je jouw moeder ook verrassen met een ontbijtje buiten de deur. Ook kun je ervoor kiezen haar mee te nemen uit lunchen of dineren.

Samen ergens een hapje eten is natuurlijk altijd ontzettend gezellig, hierbij kun je eventueel ook de rest van het gezin uitnodigen of bijvoorbeeld je oma. Het is natuurlijk ook haar moederdag. Zijn jullie gek van zoetigheid dan kun je ook een high tea organiseren. Dit kun je zelf maken of je kunt je moeder ergens mee naartoe nemen en daar genieten van verschillende lekkers. Een andere variant van een high tea, is een high wine. Hierbij geniet je van een hapje onder het genot van een goede wijn. 


Bron Pexels – Elina Fairytale


Moederdag aan huis

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met Moederdag thuis te blijven, ook dan zijn er genoeg dingen die je samen kunt doen. Zo kun je je moeder verwennen met een spa dag, waarbij je lekker kunt relaxen met onder andere een maskertje, een manicure of pedicure die je zelf verzorgd. 

Zijn jullie gek op films, dan kun je een filmavondje organiseren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is toegang tot de films die je wilt zien, snacks, cocktails en een comfortabele zitplek. Ook kunnen jullie samen een puzzel maken, op Speedcube.nl hebben ze verschillende soorten puzzels waar je uit kunt kiezen. Om de avond vervolgens af te sluiten kun je ervoor kiezen om voor je moeder te komen, of wanneer ze dit leuk vindt kunnen jullie samen koken. Zo kun je moederdag speciaal maken en toch lekker thuis blijven. 


Maak het af met een cadeautje

Naast iets doen samen met je moeder is het natuurlijk ook altijd leuk om iets te geven. Je kunt ervoor kiezen om het beide te doen, maar wanneer je zelf druk bent op Moederdag is het geven van een cadeau altijd een goed idee. Wat je geeft ligt natuurlijk aan wat je moeder leuk vindt om te doen of om te krijgen. 

Heeft ze groene vingers en is ze graag aan het tuinieren, dan kun je bijvoorbeeld bloembollen geven of een mooie plant. Wat ook altijd in de smaak valt is chocolade, denk aan een gepersonaliseerde Merci of andere lekkernijen. De meeste moeders kun je hier niet gelukkiger mee maken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je moeder helemaal geen fan is van chocolade, dan kun je haar verrassen met wat anders wat ze wel lekker vindt of je trakteert haar op een etentje. 

Een moederdag cadeau hoeft niet groot of duur te zijn, het klinkt cliché maar het is echt zo, het gaat om de gedachten. Bijna elke moeder is al blij dat er even wordt stilgestaan bij alles wat zij doen voor jou, vanaf jongs af aan al. Zo begon het met je elke dag naar school brengen, naar het supporteren van je beslissingen en het steunen in je carrière keuzes. Laat je moeder op moederdag vooral weten dat je van haar houdt. 


Bron Pexels – Karolina Grabowska


Vier jij Moederdag?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram