Last van een slechte nachtrust? Zo doe je er wat aan..!

Last van een slechte nachtrust? Zo doe je er wat aan..!

Je hebt een druk leven en je kunt maar slecht in slaap komen. Maar je hebt juist voldoende slaap nodig om van die stress overdag te herstellen. Het hebben van een goede nachtrust is van groot belang voor je gezondheid en je algehele welzijn. Voor je geluksgevoel. Hoe uitgeruster je ’s morgens wakker wordt, hoe gelukkiger je jezelf voelt. 

Hoe kun je dat bereiken? Want je wil zo graag gelukkig zijn en je fijn voelen. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Heel makkelijk. Hoewel het misschien een beetje ouderwets klinkt, rust en regelmaat zijn heel belangrijk. Een consequent dagelijks ritme aanhouden zorgt ervoor dat je lichaam er aan went om steeds op dezelfde tijd naar bed te gaan. 

@allthestories

Het Begin

Een goed begin is het halve werk. Een goed matras kopen is essentieel voor je goede nachtrust. Maak daarna je slaapkamer zo donker mogelijk. Zorg dat er geen licht door de gordijnen komt en dicht de eventuele kieren tussen kozijn en deur goed af. Ook stilte is belangrijk. Televisie, iPad en mobiele telefoon uitzetten en het liefst in de woonkamer laten liggen. Je slaapkamer in neutrale kleuren schilderen helpt ook. Groen is heel rustgevend. Zet een lekker bed met een uitnodigend matras neer.


@enka80

Vervolgens

Drink een paar uur voordat je wil gaan slapen geen koffie, cola, zwarte thee of chocolademelk. Hier zit cafeïne in wat stimulerend werkt en je dus minder snel in slaap valt. Probeer ook vlak voordat je naar bed gaat niet te roken. Als je voordat je op je matrasje gaat liggen veel eet, kun je ook moeilijk slapen. Bovendien zorgen vetten en pittige kruiden vaak voor brandend maagzuur. Je begrijpt dat je dan niet lekker in slaap valt. Maar ga ook niet naar bed op een lege maag. Neem dan een gezonde snack zoals een stukje komkommer of wat vers fruit. Overdag voldoende bewegen is goed. Als je sport val je lekkerder en sneller in slaap. Niet vlak voordat je naar bed gaat, want dan is je lichaamstemperatuur weer te hoog wat je van slapen weerhoudt. Alcohol is niet goed. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat alcohol een slechte uitwerking heeft op de kwaliteit van de slaap. Beter is een paar goede matrassen kopen.


@all_who_wander

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram