Kwasten wassen met Zwitsal!

Kwasten wassen met Zwitsal!

zwitsalKwasten wassen moet regelmatig gebeuren als je dagelijks je make-up ermee aanbrengt. Ik heb al een hoop speciale kwasten reinigers gekocht om te gebruiken maar mijn favoriete en beste middel blijft Zwitsal!

Zwitsal kennen we natuurlijk allemaal. De zachte babyshampoo met de fijne bekende geur die volgens mij iedereen lekker vind. Dat deze shampoo mild is dat is natuurlijk ook bekend, het is namelijk een product voor de babyhuid. Geen rare toevoegingen en ingrediënten, nee een fijn zacht, neutraal product wat je ook ideaal kunt gebruiken om je make-up kwasten te wassen!

Hoe ik mijn kwasten was!

Het is belangrijk dat je erop let dat je alleen de haren van de kwasten gaat wassen. Wanneer je namelijk kwasten hebt met hout (wat ik heb) moet je oppassen dat je niet het hout nat, daardoor kan namelijk de lijm loslaten.

Begin met een laagje warm water met een beetje Zwitsal.

zwitsal2 De vieze kwasten erbij pakken. (Mochten ze erg vies zijn, kan je wat Zwitsal in de haren masseren.)

zwitsal3 De haren in het sopje doen en zorg ervoor dat de make-up resten eraf gaan. Let er ook op dat de haren een kant op blijven staan door rustig ermee om te gaan.

zwitsal4 Wanneer de kwasten niet meer afgeven, laten uitlekken op een handdoek zodat het overtollige water eruit kan. LET OP: ZORG DAT HET OVERTOLLIGE VOCHT ERAF IS. PAS ALS ER NIKS MEER AF DRUIPT HAAL JE ZE VAN DE HANDDOEK AF.


Als laatste is het de bedoeling om de kwasten te laten opdrogen, dit doe ik rechtop in een potje zodat de haren mooi blijven. Als ze droog zijn, zijn de kwasten klaar om te gebruiken!

zwitsal7

Het is heel belangrijk je kwasten regelmatig te wassen als je ze dagelijks gebruikt. Op de kwasten blijven veel make-up resten achter en daardoor ook bacteriën en die wil je niet op je huid aanbrengen. Je merkt ook wanneer je je kwasten hebt gewassen dat het aanbrengen een stuk fijner en ook mooier gaat. Neem daarom zeker een momentje om de 2 a 3 weken om je kwasten is goed te reinigen.

Hoe was jij je kwasten?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram