Kwasten wassen met Hema!

Kwasten wassen met Hema!

hema1

Kwasten wassen is niet het allerleukste klusje wat er is, maar niet alleen je borden hebben een afwas beurt nodig na gebruik, ook je kwasten die je dagelijks gebruikt hebben dat om zoveel mogelijk bacteriën tegen te gaan…

Voor heden deed ik mijn kwasten altijd in de wasbak en insmeren met babyshampoo, helaas zijn hierdoor enkele kwasten kapot gegaan omdat het water de lijn deed losmaken en dan weet je het wel…

hema2

Nu vond ik het altijd zonde om zoveel geld uit te geven aan een brush cleaner bijvoorbeeld die van MAC. Ik stelde het daarom altijd even uit en dat heeft goed gedaan. Sinds kort verkopen onze vertrouwde drogisten als Kruidvat en Hema ook een Brush Cleaner maar dan een stuk goedkoper.

Dat moest ik proberen en ben naar de Hema gevlogen om die te gaan aanschaffen en te gaan proberen!

hema33 kwasten die ik dagelijk het meest gebruik lagen klaar om even goed schoongemaakt te worden. Aan de slag!

Op het eerste gezicht ziet de cleaner er standaard uit. Het zit in een grote flacon waar een roze vloeistof in zit. Op de achterkant staan omschreven hoe je het product moet gebruiken wat natuurlijk ook handig is.

Het enige nadeel wat ik direct vond is de dop/opening. Het is een draaidop met een ongelofelijke ruime opening waardoor smeren heel makkelijk gaat. Op de achterkant staat namelijk omschreven dat je het product direct op de haren van het product aanbrengt of doormiddel van een doek… Nou probeer dat eerste maar is zonder er een grote hoeveelheid bij te verliezen.  De eerste keer deed ik het op de manier hoe het op die manier, maar toen ik direct veel te veel vloeistof ernaast zag gaan ben ik hier mee gestopt!

hema4

Ik ben het daarom op de andere manier gaan doen. Een kleine hoeveelheid product aangebracht op een servet en vervolgens de haren van de kwasten hiermee ingesmeerd. Je zag direct dat het viezigheid en de make-up resten er ontzettend makelijk vanaf gingen!

hema6

hema7

Het voordeel van de bruch cleaner is dat je de kwasten vervolgens niet nog een keer moet afspoelen en uren moet laten drogen. Nee! De kwasten kun je vervolgens even laten drogen en direct weer gebruiken!

hema8

Voordelen

Deze cleaner heeft het kwasten wassen zeker wat makkelijker gemaakt. Naast de Heerlijke budget prijs is het ook veel sneller in gebruik waardoor je veel vaker je kwasten even gaat schoonmaken. De cleaner heeft een zoete geur wat voor vele wel even wennen zou zijn, persoonlijk vind ik het heerlijk!

Nadelen

Natuurlijk heeft elk product ook zijn nadelen en bij de brush cleaner is dat de dop/opening. Helaas veel te groot waardoor je onnodig veel product verliest.

Zoals ik al zij, een lekker budget versie om je kwasten mee te reinigen. Te koop bij de verzorging & make-up producten bij HEMA. In de flacon zit 200 ml en de prijs ligt rond de 4,50 EUR.

Gebruik jij een Brush Cleaner voor je kwasten mee te reinigen?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram