Koreaanse skincare, hoe doe je dat?

Koreaanse skincare, hoe doe je dat?

Koreaanse skincare. Het wordt steeds populairder. Op Instagram en TikTok maar ook op Pinterest ben je gegarandeerd al heel wat filmpjes tijdens het scrollen tegengekomen. Sowieso is regelmatig je skincare bijhouden goed voor je huid, of je nou man, vrouw, jong of oud bent.

Koreaanse skincare gooit er nog een schepje bovenop. Perfectie is niet het einddoel, maar met de juiste producten, geduld en deze 7 stappen routine kan ook jij die gezonde, glowy huid krijgen!


Wat maakt Koreaanse skincare zo populair?

Koreaanse skincare is een verzorgingsroutine die zich uitgebreid richt op het hydrateren, voeden en beschermen van de huid. Het heeft wel enige motivatie nodig om elke ochtend en avond de routine uit te voeren, maar de tijd zal je belonen. Het is een concept dat, zoals de naam al aangeeft, uit Korea komt en ook wel bekendstaat om de ‘’glowy skin’’. Little Wonderland is een bedrijf in Nederland en België dat zich hierin specialiseert. Door middel van zo’n bedrijven wordt het steeds toegankelijker in Europa. 

Bron Pexels – cottonbro studio


Het 7 stappen plan

De Koreaanse skincare routine is bedoeld om de huid te reinigen, hydrateren, voeden en te beschermen. Je begint met een dubbele reiniging. De eerste ronde zorgt ervoor dat al je make-up en onzuiverheden worden verwijderd. Dit kun je gemakkelijk met een olie cleanser doen. Daarna kan je met een water-based cleanser de huid nog eens goed reinigen.

Met een milde scrub verwijder je vervolgens dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je huid nieuwe cellen gaat aanmaken. Stap 3 is om een milde of alcoholvrije toner te gebruiken om de pH-waarde van je huid te herstellen en je huid te hydrateren. Breng daarna een serum met vitaminen aan. De serums helpen bij specifieke huidproblemen. Denk hierbij aan acne of pigmentvlekken. Wil je alleen de huid hydrateren? Kies dan voor een essence. Dan heb je de sheet maskers.

Kies een masker met een leuk printje (en die past bij jou huidtype), want deze moet je 15-20 minuten laten zitten. De maskers zijn nodig om jouw huid te hydrateren en te voeden. Heb jij veel last van een drogere huid onder je ogen? Dat kan, want dat stukje huid is dunner en gevoeliger dan de rest van de huid.

Gebruik een oogcrème om de huid rondom je ogen te beschermen. De laatste stap, de moisturizer. Breng een niet te dikke, maar ook niet te dunne laag aan voor een extra dosis hydratatie en bescherming.

Bron – Pexels Shiny Diamond


Gebruik je skincare producten?

Volg:
.
Laura Louise
Laura Louise

Fablouise.nl is de plek waar ik dagelijkse mijn liefde en inspiratie kwijt kan. Beauty reviews, toffe DIY’s, receptjes, de laatste fashion nieuwtjes en een overdosis aan lifestyle!

1 Reactie

  1. 26 januari 2024 / 12:54

    Ook ik als beauty blogger heb inmiddels verschillende Korean skincare producten uitgetest. Tot nu toe bevallen mij deze erg goed. Favoriet zijn de All Clean Balm van Heimish en het Unscented Centella Serum van Purito. Mocht je benieuwd zijn, de reviews zijn te vinden op mijn blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram